Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 18 Sep 2019, 1:03



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 150 ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Ďalšia

Choď na stránku
Dokonalé chladenie PC? Hoďte ho do oleja!
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.8.2004
Príspevky: 919
Bydlisko: London
Karma: Level +2
Príspevok Dokonalé chladenie PC? Hoďte ho do oleja!
Chladení vzduchom, vodou či systémom zložitých odvodov tepla tu už bolo viac než dosť. Nemecký nadšenec prišiel na efektívnejšie chladenie PC. Celé PC, respektíve všetky jeho komponenty ponoril do akvária plného minerálneho oleja. Ten nevedie elektrický prúd, takže komponentom teoreticky neuškodí. Ponorené je všetko – základná doska, procesor, prídavné karty, konektory i zdroj. Všetko dokonca s originálnymi ventilátormi. Jediný komponent, ktorý nemožno do oleja ponoriť, je pevný disk. Ten má totiž priedušné mikromembrány, ktorými sa dovnútra dostáva vzduch potrebný na vytvorenie vzduchového vankúša nad platňami, na ktorom by hlavička diskov mohla plávať bez fyzického kontaktu s nimi. Ak sa do disku dostane vzduch, dostal by sa doň aj olej a to by znamenalo pravdepodobne jeho koniec.
www.oilcomputer.com

Dalsie images : TU

Zdroj: Slashdot, OilComputer.com, it-news.sk


Prílohy:










12 Máj 2005, 16:50
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.9.2004
Príspevky: 2075
Bydlisko: kade tade
Karma: Level +3
Príspevok 
mno so zvedavy ako to bude vypadat ked to odtial vyberie .... :lol: :D
stratil zaruku a kompletne to zasral .. neviem si predstavit ako to bude cistit :roll:


12 Máj 2005, 17:17
Profil  WWW
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.2.2005
Príspevky: 4810
Karma: Level +5
Príspevok 
zaujimave. mna by zaujimalo kolko tam ma stupnov... napr na procesore... to som sa nedocital na tej stranke..


12 Máj 2005, 18:05
Profil  
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.2.2005
Príspevky: 315
Karma: Level +2
Príspevok 
nechcel by som do oleja vkladat cd-cka co vy????
podla mna je to dobra prkotina


12 Máj 2005, 21:26
Profil  ICQ  WWW
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.2.2005
Príspevky: 3894
Bydlisko: Senec
Karma: Level +5
Príspevok 
ivank píše:
nechcel by som do oleja vkladat cd-cka co vy????
podla mna je to dobra prkotina

jak CD-cka???co nevidis ze CD-ROM je vonku?nahodou je to haluz...nemusis vymyslat chladenie na kazdy komponent a je to krasne potichu :roll:


12 Máj 2005, 21:42
Profil  ICQ  WWW
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.3.2005
Príspevky: 46
Karma: Level +1
Príspevok 
ti kokso a to mu neskratuje?


26 Máj 2005, 16:35
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.2.2005
Príspevky: 3894
Bydlisko: Senec
Karma: Level +5
Príspevok 
tento mineralny olej nevedie elektricky prud


26 Máj 2005, 16:38
Profil  ICQ  WWW
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.9.2004
Príspevky: 2927
Karma: Level +3
Príspevok 
jo a som zvedavý, čo bude robiť, až mu ten olej vytečie :D:D:D

ináč zaujímavý nápad, nabudúce použijú naftu...


26 Máj 2005, 16:38
Profil  Twitter  
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.2.2005
Príspevky: 1006
Bydlisko: PostgreSQL
Karma: Level +3
Príspevok 
ty brdo :shock: , ale keby to vytieklo na koberec to by bola sranda :lol:
Ale good idea :idea:


26 Máj 2005, 17:00
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 5.8.2004
Príspevky: 6791
Karma: Level +3
Príspevok 
dost blbe je to asi pri zapajani novej VGA, RAM, atd..

inak ak tam ma dobru teplotu moze robit hranolky na tom


26 Máj 2005, 23:34
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.1.2005
Príspevky: 585
Karma: Level +1
Príspevok 
Holubar píše:
tento mineralny olej nevedie elektricky prud


Ziadny olejnevedie prud! No inak haluska, ale doma by som to neskusal, sak by ma maet zabila!


27 Máj 2005, 8:08
Profil  ICQ  WWW
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.3.2005
Príspevky: 1289
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +2
Príspevok 
good idea :idea: ale zostanem radsej pri klasickom bo este aj na pc vymienat olej sa mi uz nechce :lol: :lol:


27 Máj 2005, 13:34
Profil  
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.1.2005
Príspevky: 281
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +1
Príspevok 
Quote :

- Kam ideš Fero ???
- Ále musím priliať nový Raciol do akvária kde mám počítač

:D


27 Máj 2005, 16:58
Profil  ICQ  WWW
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.12.2004
Príspevky: 313
Bydlisko: MT
Karma: Level +1
Príspevok 
myslite ze by to rovnako fungovalo aj s destilovanou vodou??


27 Máj 2005, 18:41
Profil  WWW
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.2.2005
Príspevky: 315
Karma: Level +2
Príspevok 
Snowmannn píše:
myslite ze by to rovnako fungovalo aj s destilovanou vodou??

nalej a uvidis :lol: :lol:


27 Máj 2005, 18:55
Profil  ICQ  WWW
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.1.2005
Príspevky: 1082
Bydlisko: BA
Karma: Level +2
Príspevok 
Snowmannn píše:
myslite ze by to rovnako fungovalo aj s destilovanou vodou??


Inac aj ja som nad tym rozmyslal. Malou vyhodou oproti oleju by bolo asi to ze by to nebolo take zasrane. Treba vyskusat.


27 Máj 2005, 18:59
Profil  ICQ  
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.1.2005
Príspevky: 295
Bydlisko: Los Angeles, CA
Karma: Level +1
Príspevok 
je ten olej horlavy?a co taka grafika ved ta ma ventilator a tomu sa znizia otacky koli hustote oleja.


27 Máj 2005, 19:00
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.2.2005
Príspevky: 3894
Bydlisko: Senec
Karma: Level +5
Príspevok 
a to si naozaj myslis ze grafike nechal ten ventilator?asi si nepochopil myslienku...chladiace medium je olej ne vzduch tak na co ventilator?potom uz snad turbina na olej ne?a s tou vodou sa spamätajte :!:


27 Máj 2005, 19:03
Profil  ICQ  WWW
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.1.2005
Príspevky: 281
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +1
Príspevok 
Holubar píše:
a to si naozaj myslis ze grafike nechal ten ventilator?asi si nepochopil myslienku...chladiace medium je olej ne vzduch tak na co ventilator?potom uz snad turbina na olej ne?a s tou vodou sa spamätajte :!:


to aby mu robilo prijemnu fontanku a vlnky 8)


27 Máj 2005, 19:04
Profil  ICQ  WWW
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.1.2005
Príspevky: 1082
Bydlisko: BA
Karma: Level +2
Príspevok 
Holubar píše:
a to si naozaj myslis ze grafike nechal ten ventilator?asi si nepochopil myslienku...chladiace medium je olej ne vzduch tak na co ventilator?potom uz snad turbina na olej ne?a s tou vodou sa spamätajte :!:


Preco by sme sa mali spamatat?????? Destilovana voda elektricky prud NEVEDIE!!


27 Máj 2005, 19:18
Profil  ICQ  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 150 ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.234s | 16 Queries | GZIP : On ]