Domáce kino Samsung HT-D5100 vs HT-D5200

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Gusttafa
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Domáce kino Samsung HT-D5100 vs HT-D5200

Príspevok od používateľa Gusttafa »

Zdravím,

plánujeme kúpiť domáce kino a rozhodujem sa medzi týmito dvoma. Osobne by som bral 5.1-ku radšej, ale jedna vec ma na nej odpudzuje a to konkrétne absencia HDMI inputu. V domácich kinách sa nevyznám, ale čítal som, že HDMI input je potrebný, ak chcem prenášať zvuk napríklad z konzoly, zo satelitného príjmača, či tv boxu do domáceho kina. Máme doma od Chella HD DVR box a rád by som vedel, či to teda znamená, že ak si zoberiem 5100 tak, že mi nebude prehrávať zvuk z toho HD DVR boxu.
Ak sa pýtam banálne veci tak sa ospravedlňujem, ale skutočne nemám šajnu a myslel som, že by mi niekto vedel poradiť...

Ďakujem veľmi pekne za pomoc :plus:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Domáce kino Samsung HT-D5100 vs HT-D5200

Príspevok od používateľa uplink »

Samsung ako aj väčšina HT podporuje takzvaný "hdmi bridge", kde sa prefiltruje zvuk z hdmi zdroja a video pošle ďalej. Takže najvhodnejšie je mať na zariadení HDMi in aj HDMi out.

Avšak pri Samsungoch sa maj na pozore pri PS3kách, tam to robí sakra problémy. Crapbox 360 je v pohode, ale Shitstation nechce fungovať korektne, alebo vôbec.

Najlepšie a najkompatibilnejšie HT sú Pioneer, Panasonic a Sony. Teda, baviac sa v ľudských cenových pomeroch.

Kukni sa či má ten setopbox čo máš optical out, ak áno, tak aj ten Ti stačí na zvuk. Ale pre lepšiu kompatibilitu odporúčam HDMi bridge, takže iN a OUT.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

Ja osobne by som kupoval -> Samsung HT-D5100
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pokiaľ maš viac zariadeni s HDMI vystupom (konzolu, STB, dvd prehravač...) je trošku odveci kupovať kino bez hdmi vstupu, resp. len s jednym. Su aj kina kde je tych vstupov viac (napr. D5500) alebo rovno a najlepšie nejaky set AV receivera (bez BD prehravača) s reprakmi (http://domace-kina.heureka.sk/onkyo-ht-s3405/), kde maš 4x hdmi + x ďalšich audio vstupov. Pripojiš tam 5-10 zariadeni a onič sa nestaraš, len diaľkovym prepinaš vstupy. Ak maš konzolu tak ten prehravač v kine je v podstate zbytočny, resp. ak konzolu nemaš tak musiš BD player dokupiť zvlašť (od 50€), takže ta cena je už trošku vyššia. Vyššia je ale zaroveň aj kvalita takehoto riešenia.
Gusttafa
Medium Expert
Medium Expert

Práveže nie, jedine čo máme je ten HD DVR, nemáme dvd, preto kupujeme to domáce kino. Jedine čo ešte budem napájať je možno notebook... a vybral som preto Samsungi, lebo som počul, že je lepšie ak má tv aj kino rovnakú značku... Či je to blbosť, je to jedno? Ako ak viete odporučiť niečo lepšie do 300 eur, budem len rád...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Gusttafa napísal:a vybral som preto Samsungi, lebo som počul, že je lepšie ak má tv aj kino rovnakú značku... Či je to blbosť, je to jedno?
Jedina vyhoda je v tom, že ak maš aj TV Samsung, tak oba pristroje môžeš ovladať jednym DO (ak teda nemaš univerzalne, kde je to jedno). Tam ale akekoľvek vyhody končia a je uplne jedno čo k tomu pripojiš. D5200 sa myslim neoplati, kedže za cca 350€ je D5500, ktore ma rovnake reproduktory, ale je 5.1. Kľudne pozri aj nejake od inych vyrobcov.
Gusttafa
Medium Expert
Medium Expert

jj pozerám na tú 5500 a asi tú zoberiem. Vyzerá byť najideálnejšia. Ešte sa chcem spýtať, neviete niekto náhodov, ako je to riešené so zapojením jednotlivých reprakov? Sú zapájané cez kábel, že? Existuje možnosť bezdrátového zapojenia?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pripaja sa cez kabel, je ale možnosť aj bezdrôtoveho pripojenia (zadnych reprakov). Avšak je k tomu nutne kupiť modul, ktory stoji nejakych 100€: http://www.samsung.com/sk/consumer/tv-a ... 0/EDC-spec. Kabel je však kabel. To ničim nenahradiš.
Gusttafa
Medium Expert
Medium Expert

Jj to áno, ale to by museli ísť cez parkety po zemi, kadiaľ sa chodí a to je naprd chápeš, tak zadne by boli fajn... práve som sa dozvedel ale, že sú ževraj bezdrotove. Aspoň to povedali otcovi v Talkive lebo sa šiel popýtať na tú 5100. Ale už som rozhodnutý pre 5500. Btw ďakujem za rady a pomoc :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Bezdrôtove su, ale bez toho modulu ti fungovať nebudu.

Strana 176: http://downloadcenter.samsung.com/conte ... b_0117.pdf
Napísať odpoveď