Domena, webhosting, mail
Domena, webhosting, mail
Zdravím.
Známy zakladá firmu a požiadal ma či by som mu nepomohol s rozbehnutím IT časti. Kedže som dlhšie nič v tomto nerobil tak som si povedal že sa poradím.
Firma je malá. V súčastnosti je to cca 5 zamestnancov, s výhladom tak v priebehu 1 - 2 rokov na 30 ludí max.
Všetci majú k dispozícii notebooky a mobilné pripojenie cez karty. Doménu ani webhosting nemajú kúpený. Ich klienti budú hlavne zahraničný a spoľahlivosť a stabilita webu a mailov je pre nich velmi dôležitá.
Potrebujú si teda zaregistrovať doménu a vybrať webhosting. Web je jednoduchý, slúži iba ako zdroj základných informácii a kontaktov pre klientov, bez databáz alebo čohokoľvek náročnejšieho.
Mailových adries ako som spomínal tak do 30 kusov, s cca 1 GB priestoru na konto.
Potesilo by ma keby ste mi navrhli niečo osvedčené.
Včera som si za záujmu pozeral aj ponuku Google, ktorá vyzerá celkom fajn a nenáročne ohladom administrácie. Máte niekto snimi praktické skúsenosti ?
Známy zakladá firmu a požiadal ma či by som mu nepomohol s rozbehnutím IT časti. Kedže som dlhšie nič v tomto nerobil tak som si povedal že sa poradím.
Firma je malá. V súčastnosti je to cca 5 zamestnancov, s výhladom tak v priebehu 1 - 2 rokov na 30 ludí max.
Všetci majú k dispozícii notebooky a mobilné pripojenie cez karty. Doménu ani webhosting nemajú kúpený. Ich klienti budú hlavne zahraničný a spoľahlivosť a stabilita webu a mailov je pre nich velmi dôležitá.
Potrebujú si teda zaregistrovať doménu a vybrať webhosting. Web je jednoduchý, slúži iba ako zdroj základných informácii a kontaktov pre klientov, bez databáz alebo čohokoľvek náročnejšieho.
Mailových adries ako som spomínal tak do 30 kusov, s cca 1 GB priestoru na konto.
Potesilo by ma keby ste mi navrhli niečo osvedčené.
Včera som si za záujmu pozeral aj ponuku Google, ktorá vyzerá celkom fajn a nenáročne ohladom administrácie. Máte niekto snimi praktické skúsenosti ?
-
.:M4jco:.
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Z osobných skúsenosti môžem jednoznačne odporučiť exohosting.sk a websupport.sk . Používal/používam obidva hostingy a nemožem si to vynachváliť. Ochotná podpora ktorá dokáže pomôcť s vecami ku ktorým sa neviazali (napríklad problémy s presunom mojho phpbb fora, inštalacia modov... a podobne). Radšej priplať o par stoviek viac a nekúpiš si dva krát riadnu večeru alebo budeš po celý rok v strachu že či je stránka online a či všetko funguje 
Kamarát hostí na domains.sk a na niečo sa tam sťažoval.. ale už neviem na čo.
A keďže tam je doteraz, tak asi o nič vážne nešlo.. (aj keď tú stránku využíva iba na súkromné účely)
U mňa spokojnosť s websupport.sk.. síce len ako súkromník, ale na firemné účely by som určite šiel jedine do takejto väčšej spoločnosti..
U mňa spokojnosť s websupport.sk.. síce len ako súkromník, ale na firemné účely by som určite šiel jedine do takejto väčšej spoločnosti..
-
webmasterr
Medium Professional
-
mathev
Star
tak tak pripajam sa k tomuto tvrdeniuhojko napísal:Domains.sk sa zdaleka vyhni, urcite by som si od nich nevzal ziadnu sluzbu.
tato firma nema u mna velmi dobre meno....
ja ich radim medzi internetovych zlodejov (patrim medzi lamky ktorym ukradla domenu asi sekundu po uvolneni) (ano bol som velmi dovercivy ze ved si domenu zaregistrujem na svoj firmu hned ako sa uvolni u stareho registratora ved naco vyplnat formulare...)
takito "podnikatelia" su u mna zaradeni medzi bezcharakterne svinky
takze s domains nikdy...
-
websterko
Medium Expert
noooo ja soms a osobne v slovenskych webhostingoch sklamal momentalne mam vlastny server jeden v cechach a jeden na slovensku ta masina v cechach je stvorjadrovy intel xeon 4tb disk 8 gb ramka ked mas ludi hlavne na slovensku tak odporucam nas slovensky server a ten co mame v blave v sixe tiez intel xeon 4 jadra 32gb ramka 8tb disk. AK chces mozme ti prenajat kompletne server v ceskej republike co mame nebol by to problem ozvi sa mi na 461561153