Dominik Dán

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Ktorá kniha od Dominika Dána je podľa vás najlepšia?

Popol všetkých zarovná
8
17%
Nehanebné neviniatko
4
9%
Beštia
5
11%
Sára
2
4%
Cela číslo 17
12
26%
Červený kapitán
3
7%
Hriech náš každodenný
5
11%
Knieža smrť
3
7%
Noc temných klamstiev
4
9%

Celkom hlasov: 46

Deco
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Dominik Dán

Príspevok od používateľa Deco »

Ako hladam,tak hladam, nikde som tu nenasiel temu o tomto nasom asi najlepsom a najpredavanejsom autorovi sucastnosti. Citate niekto jeho knihy? Su fakt velmi zaujimave a najlepsie na tom vsetkom, ze vychadzaju zo skutocnych pripadov, ktore sa na slovensku odohrali. Ja mam precitanu vacsinu jeho knih, ale pri niektorych som nemohol zistit podla ktoreho konkretneho pripadu boli napisane, takze ak by mal niekto podrobne informacie k jednotlivym kniham, mohol by sa tu s ostatnymi podelit :-)
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Chyba ti tam este Noc temnych klamstiev. Z tych co som od neho cital sa mi najviac pozdava Cela c.17
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

zvonenie33 napísal:Chyba ti tam este Noc temnych klamstiev. Z tych co som od neho cital sa mi najviac pozdava Cela c.17
vidis,na tu som uplne zabudol, len nevidim nikde moznost ako by som ju tam mohol doplnit

//audiotrack: pridaná
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

D.D. je perfektný autor, ktorý si určite svojim štýlom písania získal veľa priaznivcov a stálych čitateľov.
Ja sa radím medzi nich.
Ktorá je NAJ, to nerád súdim, každá ma niečo do seba. :wink:
Naposledy som dočítal Červeného kapitána.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Najviac sa mi páčila Cela číslo 17 :) Ale žiadna nie je na zahodenie. Dúfam, že tento chlapík ešte niečo napíše.. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Muffi napísal:Najviac sa mi píčila Cela číslo 17 :) Ale žiadna nie je na zahodenie. Dúfam, že tento chlapík ešte niečo napíše.. :)
Však on píše ako na bežiacom páse.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

To hej, len hl. hrdinovia sú v poslednej knihe už pomerne starí, tak sa bojím, že sa to chystá ukončiť.
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

Muffi napísal:To hej, len hl. hrdinovia sú v poslednej knihe už pomerne starý, tak sa bojím, že sa to chystá ukončiť.
No ale ved nikto nepovedal, ze dalsi pripad sa bude odohravat v roku 2010 ;)
Ved predsa vzdy skakal z jedneho obdobia do druheho, prva kniha bola 1996, niektore dalse aj 1990, 1992 ;)

Pre mna je jednoznacne najlepsi Hriech Nas Kazdodenny, aj ked vsetky su skvele a niektore som cital aj trikrat ;)
Tie knihy su tak ludsky napisane, realne dialogy, realne prostredie, navyse zo znameho mesta 8)
jackb
Redeemer
Redeemer

Re: Dominik Dán

Príspevok od používateľa jackb »

az na Cerveneho kapitana, ktoreho som cital ako prveho, citam vsetky ostatne v poradi v akom sa odohravaju. citam teraz Nehanebne neviniatko. Kedze si rad pripady konfrontujem so skutocnostou, velmi ma zaujima kto bol "velvyslanec" z tohto pripadu, lebo nic ma nenapada. Z Popol vsetkych zarovna nebol problem si dosadit postavy k realnym ludom, ale toto ma hneva :)
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Ja som precital zatial Nehanebne neviniatko a Noc temnych klamstiev, ta sa mi pacila viac, ale pri zavere Nehanebneho neviniatka som normalne ostal nasrany na tento system :D Dan je vynikajuci autor a ja sa dnes idem pustit do Cely cislo 17
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Hoci som o ňom počul veľa ešte som sa do ničoho nepustil, lebo kriminálky nie sú pravé môj žáner, ale čo myslíte?
Je to naozaj nejaká reálna postava, čo má k niečomu prístup? Do akej miery sú jeho diela založené na pravde a do akej na fikcii?
Fiju
Professional
Professional

@begbee: ja som doteraz tiez velmi na kriminalky nebol, ked knihy, vyberal som si skor nieco vtipne, na oddych...

No hovori sa, ze D. D. ze v skutocnosti naozajstny policajny vysetrovatel (pravdepodobne z oddelenia vrazd). Pripady vyznievaju dost realne, samozrejme poupravovane, nieco urcite aj prikraslene, ale ako jackb spomenul, v niektorych postavach sa daju najst realne osoby podsvetia, politiky atd.
jackb
Redeemer
Redeemer

nielen politiky a podsvetia. ked si clovek porovna Bestiu a Mucholapku v Najvacsimi krminalnym pripadmi Slovenska tak su to oni, len s pozmenenymi menami
tesim sa na novu knihu, mozno si ju s kamoskou kupime navzajom, lebo ona namotivovala na D.D. aj ked od neho precitala vacsinu a vraj sa jej prejedol...
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

v takom Popol všetkých zarovná, bolo hneď jasné čo je to ISI, či Robert Eliáš. Tipujem ze Remiášov duch doteraz straší Vlada :D každopádne pekne bolo v tej knihe vidieť súvislosti a predpokladám, že aj tak nejako sa to stalo ako opisuje autor.
jackb
Redeemer
Redeemer

a aj Boss, Mirec, bol jasny ked clovek cital co-to o podsveti v Bratislave v tom case
PC-Man
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PC-Man »

Domink Dan je jeden z mojich najoblubenejsich slovenskych autorov, precital som od neho zatial vsetky knihy a uz sa nemozem dockat dalsich :) Jedine, co ma trosku mrzi a nedokazem to pochopit, je velke mnozstvo gramatickych chyb a aj preklepov v tychto knihach... to je az taky problem precitat/skontrolovat knihu pred hromadnou tlacou, aby sa taketo chyby opravili?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

nepoznám tohto autora, možete mi prosim priblížiť jeho tvorbu nejak v skratke?
jackb
Redeemer
Redeemer

http://www.sirion.sk/kniha/na-podpatkoc ... 66707.html
nova kniha na obzore

btw, kto je v skutocnosti Kamil? precital som si casti o Mircovi Sykorovi od Gusta Murina niekolko krat, ale neviem ho identifikovat :?
Fiju
Professional
Professional

Dalsia kniha? :shock: Ved len nedavno vysla Zijed iba dvakrat.
Wow! Uz teraz sa neviem dockat :)
Napísať odpoveď