Samozrejme ziakov zakladnej skoly, kolko deti ma problem prejst
Doucovanie
Doucovanie
Ahojte, chcem sa opytat, mam 16 rokov a chcel by som si nejako privyrobit. Napadlo ma doucovanie, taku matiku alebo anglictinu. Da sa to? resp. kde zohnat ludi?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Doucovanie
dá sa to, ale ja keby som rodič tak svoje dieťa nezverím doučovať niekomu, kto má 16. Veď sám tú matiku nevieš (a tvrdenie že vieš je len tvrdenie, veď nemáš z nej maturitu, štátnice, ani nič čo by dokazovalo že ju vieš lepšie ako moje dieťa). Takže na takýto "kšeft" asi nenájdeš nikoho. Možno keby si skúsil o takých 10 rokov keď budeš mať za sebou výšku
Audio, vrchol základnej školy je vypočítať rovnicu o dvoch neznámych, vedieť používať pytagorovu vetu, vedieť vypočítať obsah/objem geometrických útvarov a keď si dobrý, tak aj čosi z kombinatoriky a pravdepodobnosti
. Má 16 a ak zvládol učivo základnej školy na výbornú a orientuje sa v problematike, tak nevidím dôvod načo ti je na doučovanie učiva základnej školy vysoká škola.
Možno zaujímavou cestou, ako si nahnať zákazníkov, by bolo umiestnenie nejakých ponúk na základkách a podobne, tam, kde má možnosť prísť s tým do kontaktu rodič dieťaťa. Neviem, ako veľmi je doučovanie využívané v mestách (od nás z dediny ak si dobre spomínam na doučko nechodil nikto) ale tak doba pokročila... Avšak osobne si myslím, že v meste takáto služba istý potenciál má, len je to o tom, dobre sa spropagovať, vedieť pracovať s deckami a hlavne ich naučiť tú látku.
Možno zaujímavou cestou, ako si nahnať zákazníkov, by bolo umiestnenie nejakých ponúk na základkách a podobne, tam, kde má možnosť prísť s tým do kontaktu rodič dieťaťa. Neviem, ako veľmi je doučovanie využívané v mestách (od nás z dediny ak si dobre spomínam na doučko nechodil nikto) ale tak doba pokročila... Avšak osobne si myslím, že v meste takáto služba istý potenciál má, len je to o tom, dobre sa spropagovať, vedieť pracovať s deckami a hlavne ich naučiť tú látku.
ved je rok 2016, treba trochu modernizovat, zakaznikov nahanat na facebooku a doucovanie robit cez skype.
aj rodicia budu kludnejsi ze im nejaky 16 rocny chalos neobchytkava deti
aj rodicia budu kludnejsi ze im nejaky 16 rocny chalos neobchytkava deti
Povedz tvojim rodicom, nech sa popytaju svojich kamaratov s mladsimi detmi ci nieco take nepotrebuju. Potom si referencie na teba budu predavat samotni "zakaznici" medzi sebou (teda pokial tym deckam aj fakt pomozes).
Dolezite je byt jednu lekciu pred svojim ziakomaudiotrack napísal:dá sa to, ale ja keby som rodič tak svoje dieťa nezverím doučovať niekomu, kto má 16. Veď sám tú matiku nevieš (a tvrdenie že vieš je len tvrdenie, veď nemáš z nej maturitu, štátnice, ani nič čo by dokazovalo že ju vieš lepšie ako moje dieťa). Takže na takýto "kšeft" asi nenájdeš nikoho. Možno keby si skúsil o takých 10 rokov keď budeš mať za sebou výšku
Ale nie...samozrejme mas pravdu, ze na doucovanie by bol lepsi niekto s hotovou SS alebo VS. No vysokoskolak nebude "stracat cas" so ziakmi zakladnej skoly, pretoze to menej vynasa. Preto to casto funguje tak, ze stredoskolaci doucuju zakladkarov a vysokoskolaci stredoskolakov.
K teme: skus zacat cez rodinnych prislusnikov a znamych za nejaku symbolicku cenu a ked budu spokojni, tak ich poziadaj o odporucanie. Mozes skusit aj bazos, je tam vela inzeratov na doucovanie v casti sluzby.
-
audiotrack
VIP
a načo je potom na doučovanie učiva základnej školy doučovateľ? Každý rodič predsa zvládol základnú školu rovnako ako tento 16 ročný chlapecbindo011 napísal:Audio, vrchol základnej školy je vypočítať rovnicu o dvoch neznámych ... tak nevidím dôvod načo ti je na doučovanie učiva základnej školy vysoká škola.
ono nejde len o to, či ten doučovateľ vie danú problematiku, ale aj o to, či vie doučovať. Keby k synovi čo má 14 pustím nejakého chlana čo má 16, tak o hodinu ich nájdem hrať počítač. A o variante že máme 15 ročnú dcéru ani nechcem hovoriť. Druhá vec je, ako mu to niekto kto je sám v puberte dokáže vysvetliť. Keď nevie nič o pedagogike, nevie nič o tom ako udržať focus študenta, ako ho motivovať a podobne. Vypočítať príklad je jedna vec. Vysvetliť problematiku je druhá vec. A samotné vysvetlenie tak, aby tomu študent porozumel je často zložitejšie ako samotná problematika
Jasne, ak si to myslel tak, že máš obavy z toho, aby 16 ročný chalanisko zvládol správne pristupovať k tomu doučovaniu, tak to áno, to je samozrejmé. Profesionalita tam určite musí byť, inak by, ako ty píšeš, nebol ten správny výsledok
. S tým súhlasím.
No áno, rodičia majú absolvovanú základnú aj strednú školu, ale úprimne... koľko prešlo tak, že s odretými ušami, na ťahákoch a ani netušili o čom sa tam točilo
. No dosť... Mňa osobne napríklad matika bavila na základke aj na strednej, aj som dobrovoľne maturoval z matiky. Absolvovanie výuky však neznamená, že danú látku vieš. Ďalšia vec, rodičia často nemajú čas ani chuť sa s deťmi učiť (čo je možno na škodu). No a opäť, ako píšeš, tak nie každý má tie vlohy, predať informácie ďalej tak, aby ich dotyčná osoba správne pochopila a vedela používať. Ja však verím tomu, že ak by to chalanisko myslel vážne a chcel si zarobiť, tak by sa snažil pristupovať k tomu profesionálne.
No áno, rodičia majú absolvovanú základnú aj strednú školu, ale úprimne... koľko prešlo tak, že s odretými ušami, na ťahákoch a ani netušili o čom sa tam točilo
-
audiotrack
VIP
to že niekto prejde s problémami strednú ešte neznamená že nevie vypočítať rovnicu. A ak ani nevie, stačí si prečítať látku a pochopí jej skôr ako to dieťa, takže to môže následne aj vysvetliť inak ako je v tej knižke. To je presne ako gothar napísal, že stačí byť učivo popredu. Koľkokrát som ja doučoval veci, o ktorých som ani páru nemal. Len som si prečítal 10 strán skrípt, a ak som tomu pochopil, dokážem to vysvetliť niekomu kto tomu nepochopil. Myslím si, že žiaden rodič by neplatil 16 ročného žiaka na doučovanie. Buď by mu to skúsil vysvetliť sám, alebo by sa obrátil na jeho spolužiakov (ktorých pozná, aj tomu dieťaťu to pomôže viac ako od cudzieho) alebo by vyhladal profesionala s akreditaciou a praxou.
ale samozrejme, skúsiť to môže
ale samozrejme, skúsiť to môže
No prave toto ma zaujimalo, tiez si myslim, ze na doucenie piataka nie je potrebna vs.. A vysvetlovanie? kolko ucitelov na skole ( z ktorych vsetci musia mat pedagogicku ) velmi vysvetlovat nevie. A elementarna matika? to myslim, ze zvladnem. Asi je skor problem to, ze radsej to daju niekomu dosepelemu aj ked vysledok by bol ten isty.. (rovnice s jednou neznamou.. vazne?)
-
lowmanek
Light Professional
Mas v rodine nejaych ucitelov?
Skus behnut na svoju byvalu zakladnu skolu, porozpravat sa s matikarmi a tak.
V triede sa skus popytat spoluziakov, ci ich brat/sestra nepotrebuje doucit.
No a ak uz niekoho zozenies, tak sa poriadne priprav. Je rozdiel iba dostat priklad a odovzdat riesenie a vymysliet/najst priklad, nabadat k vypoctu a vysvelit riesenie. Pohladaj preto nejake zbierky uloh, popr. stare ucebnice.
Audio - preco ho odradzas? Podla mna je to super vec pre jeho "soft-skills". Najhorsia vec co sa moze stat je, ze sa decko postazuje doma, ze ten chalanisko ho nic nenaucil a nebude k nemu dalej chodit.
Skus behnut na svoju byvalu zakladnu skolu, porozpravat sa s matikarmi a tak.
V triede sa skus popytat spoluziakov, ci ich brat/sestra nepotrebuje doucit.
No a ak uz niekoho zozenies, tak sa poriadne priprav. Je rozdiel iba dostat priklad a odovzdat riesenie a vymysliet/najst priklad, nabadat k vypoctu a vysvelit riesenie. Pohladaj preto nejake zbierky uloh, popr. stare ucebnice.
Audio - preco ho odradzas? Podla mna je to super vec pre jeho "soft-skills". Najhorsia vec co sa moze stat je, ze sa decko postazuje doma, ze ten chalanisko ho nic nenaucil a nebude k nemu dalej chodit.