Dovolenka Egypt - bezpecna?
Dovolenka Egypt - bezpecna?
Zdravim kolegovia,
zvazujeme s mojou krajsou polovickou nejaku last minute dovolenku a padol nam do oci egypt, vzhladom na to, ze v pomere cena/vykon sa jedna zrejme o neporovnatelnu destinaciu. Jedine co nas odradza je momentalna politicka situacia spojena s arabskou jarou. Precital som internety aj oficialne stanoviska ministerstva zahranicnych veci, no zaujima ma ci mate niekto osobnu skusenost ako to vyzera s oblastou okolo cerveneho mora, teda turistickymi centrami. Ci je to tam bezpecne, nie su tam nejake nepokoje, naznaky nepokojov etc. Nejaka turistika po vacsich mestach u nas nehrozi, ide mi teda skutocne len o turisticke centra. Ale v podstate akykolvek postreh bude viac ako vitany.
Vdaka.
zvazujeme s mojou krajsou polovickou nejaku last minute dovolenku a padol nam do oci egypt, vzhladom na to, ze v pomere cena/vykon sa jedna zrejme o neporovnatelnu destinaciu. Jedine co nas odradza je momentalna politicka situacia spojena s arabskou jarou. Precital som internety aj oficialne stanoviska ministerstva zahranicnych veci, no zaujima ma ci mate niekto osobnu skusenost ako to vyzera s oblastou okolo cerveneho mora, teda turistickymi centrami. Ci je to tam bezpecne, nie su tam nejake nepokoje, naznaky nepokojov etc. Nejaka turistika po vacsich mestach u nas nehrozi, ide mi teda skutocne len o turisticke centra. Ale v podstate akykolvek postreh bude viac ako vitany.
Vdaka.
Re: Dovolenka Egypt - bezpecna?
v turistickych centrach je to vraj v poho
Ja som bola v júni od 5-15.6 v Hurghade v AMC Azur Resort, a žiadny náznak nepokojov nebol.
Prvé stretnutie s delegátom bolo o tom, že neodporúča ísť do Káhiry pretože nepokoje sú tam, ale hlavne ak by sme chceli vidieť pyramídy, tak by to bolo 8 hodín busom tam a 8 hodín busom späť, čiže na úpal a podobné veci.
My sme v podstate veľmi hotel neopúšťali, okrem výletu na ostrov Giftun (odporúčam), vidieť delfíny vo voľnej prírode, pár metrov od našej lode bol naozaj krásny zážitok
Potom sme boli v meste na výlete, ale neboli sme cez delegáta, išli sme taxíkom na vlastnú päsť do oblasti Sakala. Taxikári poplašení, všade samí obchodníci, niekedy až moc doterní, budú si myslieť že ste Rusi
neviem čo ešte napísať... teraz ma nič nanapadá
Prvé stretnutie s delegátom bolo o tom, že neodporúča ísť do Káhiry pretože nepokoje sú tam, ale hlavne ak by sme chceli vidieť pyramídy, tak by to bolo 8 hodín busom tam a 8 hodín busom späť, čiže na úpal a podobné veci.
My sme v podstate veľmi hotel neopúšťali, okrem výletu na ostrov Giftun (odporúčam), vidieť delfíny vo voľnej prírode, pár metrov od našej lode bol naozaj krásny zážitok
Potom sme boli v meste na výlete, ale neboli sme cez delegáta, išli sme taxíkom na vlastnú päsť do oblasti Sakala. Taxikári poplašení, všade samí obchodníci, niekedy až moc doterní, budú si myslieť že ste Rusi
neviem čo ešte napísať... teraz ma nič nanapadá
-
rastikbart
Medium Star
"Keď k tej tragédii došlo, hneď nám preto napadlo, že sa mu chcel pomstiť nejaký Egypťan za to správanie, a niečo mu dal do pitia. "
http://www.cas.sk/clanok/257411/je-toto ... -petr.html

http://www.cas.sk/clanok/257411/je-toto ... -petr.html
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
gogo956: turistické centrá sú v pohode, ale tie nie sú na letisku. Keď sú raz v krajine nepokoje, nikto nedokáže odhadnúť čo sa za ten týždeň čo tam bude stane. Uzavrú letisko, a zrazu z pokojnej turistickej destinácie vznikne poriadny problém na dovolenke.
A druhá vec je, že tento rok už skrachovali 3 slovenské cestovky a to štýlom že jeden deň ešte predávajú zájazdy a druhý deň sa už ich klienti nemajú ako dostať domov.
A druhá vec je, že tento rok už skrachovali 3 slovenské cestovky a to štýlom že jeden deň ešte predávajú zájazdy a druhý deň sa už ich klienti nemajú ako dostať domov.
-
p4ra
Redeemer
rastikbart, co ma tento tvoj blby prispevok s otazkou v tomto vlakne?
-
hojko
Site Admin
ColdRain: Kamarat sa vratil pred tyzdnom z Egypta a povedal, ze ziadne nepokoje si nevsimol.
bral by som nase media s velkou rezervou. tiez sa robilo halo okolo protestov v Turecku a kamoska hovorila, ze sice policajti boli na kazdom rohu, ale inak nic zvlastne. a to bola na vlastnu past a mimo resortov.
P4ra, on sa asi snazi ukazat, ze Egyptania travia turistov, alebo co...
P4ra, on sa asi snazi ukazat, ze Egyptania travia turistov, alebo co...
Ja som sa vrátila živá zdravá a dokonca bez faraonovej pomsty
dokonca nám jeden obchodník vo svojom " plesnivom " obchodíku uvaril čaj na ochutnávku a tiež sa nič nestalo
dokonca nám jeden obchodník vo svojom " plesnivom " obchodíku uvaril čaj na ochutnávku a tiež sa nič nestalo
Tohoto presne sa bojim, ze zrazu dojde k velkemu protestu, resp. strajku, zatvoria letisko a co snami?audiotrack napísal:gogo956: turistické centrá sú v pohode, ale tie nie sú na letisku. Keď sú raz v krajine nepokoje, nikto nedokáže odhadnúť čo sa za ten týždeň čo tam bude stane. Uzavrú letisko, a zrazu z pokojnej turistickej destinácie vznikne poriadny problém na dovolenke.
A tie cestovky detto, mnoho si ich vybudovalo biznis na tunisku/egypte, teraz ked je situacia aka je tam nikto nechce ist tak krachuju jedna za druhou.
Da sa aspon priblizne urcit ktore cestovky su aspon ako-tak etablovane, ze by nemali v nasledujucich hodinach (:D) padnut?
Ale z casti myslim, ze je to aj nafuknute, no snazim sa nejak najst tu hranicu medzi tym comu este treba prikladat pozornost a co uz je vyslovene nejake platanie uhorkovej sezony.
-
rastikbart
Medium Star
tak teraz som si uz 100% isty ze mas problem s porozumenim pisanemu textup4ra napísal:rastikbart, co ma tento tvoj blby prispevok s otazkou v tomto vlakne?
-
p4ra
Redeemer
Nie, vobec nemam. Ale pribeh nejakeho magora, ktory pravdepodobne na dovolenke zabil svoju vlastnu rodinu nema nic spolocne s bezpecnostou v Egypte. Chalan sa vyslovene pytal na nepokoje, vzhladom na politicku situaciu, ktora je tam momentalne.
http://www.topky.sk/cl/11/1358747/Nepok ... rve-obete-
http://www.topky.sk/cl/11/1358662/USA-A ... -k-odchodu
a prave som zachytil v radiu ze sa tam striela, takze urcite by som si dal pozor kam idem
http://www.topky.sk/cl/11/1358662/USA-A ... -k-odchodu
a prave som zachytil v radiu ze sa tam striela, takze urcite by som si dal pozor kam idem
armada uz posiela do miest tanky a tazku techniku, no podla mna tie turisticke rezorty este budu bezproblemov fungovat do konca sezony...ale ist do Egypta bez moznosti si pozriet pamiatky, to je dost onicom nie? iba kvoli moru mozes ist aj inde...
Ani zadarmo by som tam nesiel teraz. Este aby to nedopadlo tak, ze aj my budeme musiet posielat nieco do tej oblasti aby nasich turistov dostali spat.
-
theBliZZard
Star
no krasa...
tipujem ze ti idzipt tiez padol do oka a na zaklade toho tam idem aj ked viem co sa tam deje
nechapem ako mozu byt ludia tak hlupy, potom budu plakat ked im ozaj daco padne do toho oka, ked nie rovno na hlavu
tipujem ze ti idzipt tiez padol do oka a na zaklade toho tam idem aj ked viem co sa tam deje
nechapem ako mozu byt ludia tak hlupy, potom budu plakat ked im ozaj daco padne do toho oka, ked nie rovno na hlavu
kks markiza zase z toho robi kinofilm, efekty hudba a potom obrazok s titulkom Horuce leto v Egypte, no nech sa nehnevaju.
Osobne mi pride Egypt odpudivy, mimo rezortov spina, teplo je tam jak v ..., to radsej nieco v Europe kde su aj pekne stare mestecka, uzke ulicky, cista voda.
Osobne mi pride Egypt odpudivy, mimo rezortov spina, teplo je tam jak v ..., to radsej nieco v Europe kde su aj pekne stare mestecka, uzke ulicky, cista voda.
Už som si stihol prečítať na nete, že v Egypte podpaľujú zástancovia Moslimského bratstva kresťanské domy, školy a kostoly. Ja osobne by som tam vôbec nešiel a neodporúčam to ani tebe, ak nie si alebo aspoň nevyzeráš ako moslim. Podľa mňa je len otázkou času, kedy nejaký sfanatizovaný moslim povie, že za to všetko môžu kresťania a začnú útočiť aj po turistoch a domácich, ktorý sú kresťanmi. Ak chceš last minute, hľadaj radšej niečo na Malorke, Sardínii, Malte alebo v Grécku či Bulharsku.
a ako taky moslim vyzera?Noobsz DJ napísal:alebo aspoň nevyzeráš ako moslim.
neda mi: islam je nabozenstvo, preto sa neda jeho prislusnik dat do skatule - tmavy, bradaty so satkou na hlave. na Balkane zije plno moslimov, ktori su blondati, so svetlou pletou a nenosia ani bradu, ani satku na hlave. takze takeho by mal dat podla teba Moslimsky brat dole?