Drupal - offline zaloha

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Drupal - offline zaloha

Príspevok od používateľa Bobr »

Viete mi niekto poradit ako zazalohovat webovu stranku ktora bezi na drupale, napriklad ako HTML subory?
Pretoze, prechadzame na wordpress a poskytovatel hostingu musi prehodit databazy na novu verziu potrebnu pre WP a musi teda staru databazu z drupalu zmazat.

Dik
brm
Darca
Darca

Re: Drupal - offline zaloha

Príspevok od používateľa brm »

Záloha drupalu sa robí tak, že si zálohuješ databázu a priečinok sites (prípadne ďalšie priečinky, ak ste v nich robili nejaké úpravy).

Cez phpMyAdmin by mal vedieť poskytovateľ hostingu, prípadne nejaký administrátor stránky, spraviť zálohu databázy do jedného lokálneho súboru, v prípade problémov vieš tú zálohu nahrať naspäť na server.

Aspoň takto to ja robím s našou firemnou stránkou, ktorá tiež beží na Drupale, aj som týmto spôsobom prenášal web medzi hostingmi - zálohoval som web na starom hostingu a obnovil na novom hostingu.

:)
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Ono stranka sa bude v podstate prerabat cela na novo, len by som potreboval zachvat nejako pristup k tej starej aby som z nej mohol cerpat...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nech Ti spravia kópiu starého webu na nejaký iný hosting, nejakú inú doménu.. alebo na subdoménu, podadresár súčasnej domény. Tak môžeš mať starý web stále funkčný na nejakej inej adrese a z nej môžeš čerpať údaje na nový web.

Spravíš zálohu databázy cez phpmyadmin, skopíruješ všetky súbory z pôvodného webu na nové miesto, nahráš databázu na nový server a v súbore sites/default/settings.php zadáš nové údaje od databázy (meno databázy, login, heslo, host, port atď) a web by Ti mal fungovať aj na novom mieste, na novom hostingu.
Napísať odpoveď