Duplicitne udaje v Microsoft Office Access

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Duplicitne udaje v Microsoft Office Access

Príspevok od používateľa Frito22 »

Zdravim, potreboval by som poradit ohladom vytvarania duplicitnych udajov v programe Microsoft Office Access.
Zapletka:Vytvaram tabluku klientov/databazu kde ma kazdy klient udaj o nazve firmy, lokalite kde sídli, tel. č, mobil, email, webovu stranku atd...
Problem: Ku databazam ma pristup viacero ludi vo firme a oni upravuju rozne udaje k jednotlivym klientom. Zaverom dna sa databaza aktualizuje, v pripade ze pribudol novy klient tak sa do databazi prida, a v pripade ze sa uz existujuci klient v databaze upravil tak (by) sa udaje len prepisu. Problem je ze tieto udaje sa neprepisuju ale sa vytvori rovno novy zaznam o klientovi v novom riadku--> tento klient sa zduplikuje a uz sa v databaze vyskytuje viac krat s roznymi udajmi co je dost problemom...

Aktualizacia udajov sa riesi cez import z excelovskeho suboru.
Napadlo ma sice ako riesit problem, avsak jeho realizaciu neviem uskutocnit. Ide o to ze v pripade ze meno klienta= meno klienta a zaroven nazov firmy = nazov firmy by acces prepisal povodny zaznam ktory uz bol vytvoreny...Avsak netusim ako to zrealizovat,
Any ideas? :|
MuKkY
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Duplicitne udaje v Microsoft Office Access

Príspevok od používateľa MuKkY »

Ten formular kde upravujes udaje o klientovi sa nacita uz z vytvoreneho zaznamu alebo sa znova otvori prazdny formular a uzivatel zapise udaje do prazdneho formulara ??
Napísať odpoveď