Ja nemám proti tlačítkam nič. A rozumiem, že každému vyhovuje niečo iné.aacid napísal: 06 máj 2025, 9:23 ale chces mat nastavene otvaranie priehradky na rychlom tlacidle? kolko je tam tych rychlych tlacidiel? nepotrebujes tam ine veci nastavit. pritom by stacilo uplne obycajne tlacidlo na priehradke tak ako maju vsetky auta desiatky rokov...
teslu som skusal, len jazda, nie dlhodobo. clovek si zvykne na vsetko, nijak to nemeni ze je to bezpecnostne riziko.
mozno je to staromodne, mozno skostnatele uvazovanie ale mne skratka vyhovuje ze auto ovladam ja, ze to auto robi to co ja chcem ked ja chcem.
a nie je to iba MG ktore sa uvedomilo, VW slubil ze nove auta budu mat viac tlacidiel, hyundai to uz praktikuje a najnovsie EU to chce zase nariadit ze to tak skratka byt musi. skratka bol to kratkodoby trend ktory uz umiera, nikto ho nemal rad a treba na neho co najrychlejsie zabudnut.
Ale skús mi povedať na čo všetko potrebuješ špeciálne dedikovane tlačítko ktoré používaš niekoľko krát počas jazdy? Napríklad moja jazda vyzerá tak, že auto si vyhrejem a nastavím cieľ navigácie v mobile pred odchodom. Stlačím brzdu, zaradim D a vypnem upozornenie na prekročenie rýchlosti jedným kliknutím na display a idem. Počas jazdy sa ešte hrajem s autopilotom a zapína/vypínam podľa potreby. Teplota ide taktiež jednoducho nastaviť jedným klikom pripadne sa aj to tuším da nastaviť na kolečko na volante, pri tých starších modeloch.
A ak by ti vážne až tak prekážalo to že nemáš tlačítka, máš tu sexy buttons ktorých si môžeš kúpiť tuším koľko chceš a nastaviť tam všetko čo ťa napadne. Mal som 3 týždne sexy knob. Vrátil som ho, lebo som ho vôbec nevyužíval
To auto nie je dokonalé a určite nemusí vyhovovať každému. Ale to, že to ma len jeden display vážne nie je až taký problém ako si mnohí myslia.