Empire : Total War

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Frko
Medium Star
Medium Star

Empire : Total War

Príspevok od používateľa Frko »

Kto ma rad seriu total war urcite sa tesi na tuto novu cast.

Zatiaľ vieme, že bude 10 hrateľných frakcií, z toho vieme o týchto: Veľká Británia, Prusko, Francúzsko, Španielsko, Amerika, Ottomanská ríša.
Tiež vieme, že v kampani budete môcť stretnúť historické osobnosti ako Peter Veľký, Malborough, Charles XII Švédsky atď...
Bude použitá nová mapa pre kampaň, a vraj na nej bude vidno všetky budovy a upgrady (ako v Civilizácii napr.)...
A mal by byť použitý nový engine...
Každá budova na bojisku bude zničiteľná (v M2 sme mohli vidieť "základy"...)

Výťah toho najzaujímavejšieho z interview na serveri computerandvideogames.com:
- hra sa odohráva medzi rokmi 1700 a 1800
- v bitkách budete musieť použiť nové stratégie
- kvôli posunu v čase sa nebudú boje odohrávať medzi susednými
frakciami (teda môžu), ale budpú sa odohrávať ďaleko od domova pri dobýjaní kolónií v Indii a Amerike
- dôležitú úlohu bude mať priemyselná revolúcia - naprieč Európou sú koňmi poháňané mlyny a továrne produkujúce paru... vojaci vstúpia do tohoto obdobia s mečami a skončia s mušketami
- kavaléria stráca dominanciu - jej úlohou je obťažovať pechotu, aby zotrvala v štvorcovej formácii
- novou možnosťou budú už spomínané formácie. Štvorcová je účinná proti kavalérii, stĺpcová je účinná proti "lajne", ale len kým sa nepriblíži a "lajna" alebo roztiahnutá, zoradená (neviem ako to nazvať) je výborná proti štvorcovej, kvôli vysokej účinnosti streľby. Prečo? Lebo roztiahnutá dokáže ľahko zničiť jeden cieľ, v štvorcovej strieľa iba "jedna strana" a stĺpcová predstavuje malý cieľ
- budete mať k dispozícii "fire button" - môžete vystreliť, kedy sa vám to hodí pre lepší zásah a pre vyčkanie na lepšiu pozíciu - dobré načasovanie streľby bude veľmi dôležité pre výsledok bitky
- budete mať možnosť obsadzovať budovy
- bude použitá nová "fyzika", balistika a ragdoll efekty, určite sa máme na čo tešiť
- delové gule sa odrážajú v závislosti na povrch, ktorý dopadnú
- iba na mori nemôžu jednotky utiecť
- v tomto období sa perfektne demonštruje nový systém použitý pre námorné bitky, pretože každá frakcia chcela dobývať kolónie a rozširovať svoje ríše
- námorné bitky chceli vývojári už dávno, ale nepriniesli nám ich, lebo ich chceli urobiť "poriadne"
- v námorných bitkách bude treba vedieť využívať počasie - rôzne sily vetra apod.
- budeme môcť vidieť perfektný model poškodenia lode - delové gule môžu poškodiť trup, časti, ktorými preletia, idividuálne zabiť niektorých mužov apod.
- môžete určiť či chcete strieľať na loď alebo na mužov, akú muníciu zvolíte alebo sa môžete nalodiť na nepriateľovu loď
- na lodi to bude žiť. plachty budú viať vo vetre, posádka bude pracovať - nabíjať delá, presúvať delá kormidlovať atď.
- zmení sa systém pohybu jednotiek a armád
- pri invázii na vaše územie sa už nebudete môcť skrývať v meste, pretože aj za hradbami sú budovy, ktoré treba brániť - bane, baráky, paláce...
- zatiaľ neboli špecifikované frakcie, môžeme len hádať... môžeme uvažovať o Veľkej Británii, ktorá vznikla roku 1707, a mala prsty v Americkej revolúcii a Sedemročnej vojne s Francúzskom v Indii (Francúzsko je ďalšia), Nemecká ríša, Prusko, Poľsko (30 ročná vojna), Ottomanská ríša, Rusko, a malo by byť možné hrať aj za novo kolonizovaných Američanov
- objaví sa aj otroctvo a obchod s otrokmi, ale pravdepodobne doňho nebudete môcť zasahovať

Interview bolo zakončené malým "predstavením" tohoto obdobia, pretože si niektorí priatelia vývojárov mysleli, že toto obdobie nie je z rôznych období vhodné pre hru. Vysvetlili im to takto: Je to zvláštne obdobie v histórii. Čas revolúcií, čas masívnej industrializácie... Sú to časy mnohých vojen, niektorých dokonca komerčných - India bola kolonizovaná vďaka Východoindickej spoločnosti. V tomto čase sa zrodila aj moderná demokracia. Je to neobyčajné obdobie histórie a vďaka tomu bude Empire výnimočnou hrou.

http://totalwar.herniweb.cz/readarticle ... icle_id=28 link na centralu

http://totalwar.hotgames.cz/ link na fajnsite
ONdr3j
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ONdr3j »

na to sa tesim ako male decko, to ani nebude vahat a budem kupovat daku deluxe verziu len dufam ze to bude stat za to a ze ma to nesklame, mam komplet celu seriu total war a nesklamala, tak dufam ze ani toto nesklame, uz len aby to vyslo :roll:
GheTTo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GheTTo »

kedy to ma vlastne vyjst ?
Rexxar
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rexxar »

malo to vyjst vo february 2009 ale presunuli to na marec
Frko
Medium Star
Medium Star

ale myslim ze sa tato hra oplati,,, sice ma hneva ze avizuju poprvykrat namorne bitky,, ale ritom uz boli v hre imperial glory :D mozno ze v serii total war
ONdr3j
Professional
Professional

jj namorne bitky boli len v imperial glory (mozno aj inde ale tie som nehral), bitky boli aj v total war ale to bolo len tak statisticky, v empire to uz bude take ako imperiali a mozno omnoho lepsie, to uvidime az marci (dufam ze to neprelozia)

a btw mohli by aj dat imerial glory 2 lebo 1 bola velmi dobre
Leniv3c
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Leniv3c »

Hral som imperial glory, rome, medieval II a boli to vsetko perfektne hry :)
lode su moja vasen (myslim vo filmoch alebo hrach, lodne bitky) a tak sa neviem nato dockat, chalani uz iba 3 mesiace :) :)
Frko
Medium Star
Medium Star

Leniv3c napísal:Hral som imperial glory, rome, medieval II a boli to vsetko perfektne hry :)
lode su moja vasen (myslim vo filmoch alebo hrach, lodne bitky) a tak sa neviem nato dockat, chalani uz iba 3 mesiace :) :)
ked su lode tvoja vasen vies odporucit daku dobru hru s lodou??myslim nieco ako pirati :D

//autoeditácia príspevku ( 19 Dec 2008, 17:07 )
tak a mame tu dalsie previev, tentokrat sa jedna o uvodnu kampan pre zacinajucich total warov :D http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=30771&r=top
ONdr3j
Professional
Professional

nevie niekto ci bude u nas v predaji zberatelska edicia (pripadne CZ) ? lebo zatial nevidim nikde :?
Frko
Medium Star
Medium Star

Mame dalsie info a novych narodoch ako je polsko litovsko,,, rakusko, a prusko,, coskoro hra vyjde na trh ale este predtim sa dockame dema :)) na ktore sa uz moc moc tesime :)
ONdr3j
Professional
Professional

no tak konecne dali aj zberatelske edicie do ponuky
http://www.progamingshop.sk/empire-tota ... 36815.html
len co ma trosku nastvali tak davaju aj k obycajnej verzii dake jednotky
napr:
http://www.progamingshop.sk/empire-tota ... 36054.html
http://www.xzone.cz/nahledgame.php3?idg=2160

ale aj tak si objednam zberatelsku ediciu

co myslite bude sa dat zohnat aj tie zvysne jednotky? ci dokupenim alebo volne stiahnutelne?
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

kamos ma v plane kupit Special Forces Edition ale je cudne ze tie jednotky co su k normalnej edicii v Special nie su :?
ONdr3j
Professional
Professional

jj sak to je cudne, aj ked budem mat v zberatelskej edicii 6 jednodietk oproti normalnej verzii tak aj ta lod vyzera schopne a to nevravim o tych 2 ostatnych jednotkach (aspon popis maju celkom dobry) tak neviem, mozno neskor bude k dispozicii za poplatok alebo zadara, sak uvidim
na xzone este vraj pridaju do obycajnej verzie nejake veci, o tyzdne to zverejnia, tak som zvedavy

//autoeditácia príspevku ( 09 Feb 2009, 11:07 )
jediny obchod ktory som videl co ponuka zberatelsku ediciu s 1 jednotkou zdarma, cize budeme mat k dispozicii 7 jednotiek :wink:
http://www.progamingshop.sk/empire-tota ... 36815.html
Frko
Medium Star
Medium Star

uz sa siria spravy od vidani dema,,, podla vsetkeho by to malo byt tento tyzden :) velmo sa tesim :)) a k tym jednotkam su specialne ale maly by sa dat ziskat po objaveni danej technologie alebo zabrani uzimia vid tie amazonky :)
ONdr3j
Professional
Professional

to demo malo byt uz minuly tyzden, tak som velmi zvedavy a nedockavy ci vynde tento tyzden, lebo ja uz mam s toho maniu, pozeram niekolko krat za den ci uz nieje demo :lol:
a jj mas pravdu, tie jednotky budu len ak daco objavis alebo zaberes uzemie :wink:
Frko
Medium Star
Medium Star

niesi jediny kto je nedockavi na demo,, uz aby bolo bo sa riadne nudim,,, kedze mam konecne po skuskach a mozem si doriat oddych :)
ONdr3j
Professional
Professional

ja som na nudu nakopol cossacks II, to je +- podobne (aspon co sa tyka obdobia) ale uz sa neviem dockat

tak na xzone k normalnej verzii davaju na vyber s 2 extra jednotiek a este k tomu sach s lohom hry :) ale aj tak si kupim zberatelsku ediciu
http://www.xzone.cz/nahledgame.php3?idg=2160
Frko
Medium Star
Medium Star

ja uz mam davno predobjednanu hru a tesim sa nato.... hlavne uz aby vyslo demo aby mi skratilo cas na cakanie
ONdr3j
Professional
Professional

ja este cakam na predobjednanie ale ak sa nic nestane tak berem s progamingshopu
a to demo uz ani nemusia vydavat, do hry ostava nieco cez 2 tyzdnov je to uz podla mna zvytocne ale bodlo by este na tie 2 tyzdne :lol:
GheTTo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GheTTo »

este stale neni ? niekto tu hovoril ze tento tyzden co uz teda uplynul by malo vyjst :D
Napísať odpoveď