Energeticke napoje
Re: Energeticke napoje
Ja som to nasiel na inej stranke, bolo to zverejnene teraz, myslel som si ze je to nove.
Kazdopadne k cene, zaujimave ze v CR je cena toho lacneho priblizne polovicna oproti SR, kde taka cena bola len obcas v akcii, ale velmi zriedka.
Inak pisal som ze mi nechuti Maxx, ale uz sa to zmenilo, velmi vyrazne sa zmenila chut k lepsiemu, neviem co zmenili, ale uz je porovnatelny s Watt a trocha mi pripomina aj Monstery, ktore su u mna bezkonkurencne najlepsie chutovo.
Skusal som aj Red Bull, ten mi nechuti vobec, je malo sladky (nemal som lite verziu), ked si este porovnam obsah kofeinu a taurinu ktory je vsade rovnaky, tak sa vazne cudujem ze to niekto pije.
Takze priblizne nove poradie, aj ked niektore som uz dlhsie nepil, dole su tie co mi nechutia...
Monster, vsetky
Rockstar, niektore, tusim zlty je naj
WATT Natura
WATT Original
HELL
Imola
Maxx original, novy
Semtex sampus
Mixxed Up (lidl, rozne prichute)
Original Energy Drink (billa)
ten z Hypernovy
V12
Rockstar, ostatne
Semtex, ostatne
...
Tesco
Maxx, cierny
Red Bull original
Maxx, stary original (mozno min. 5 rokov stary)
EDIT: tak som pridal do zoznamu nejake na ktore som zabudol.
Zaujimave ale je, ze po niektorych musim chodit na WC kazdych 20 min., pomerne dlho, po inych takmer vobec, ako to mate vy, neviete aka latka to sposobuje? Prip. co to moze sposobovat, ked kofein aj taurin je vsade rovnako, kedze je na to norma.
Kazdopadne k cene, zaujimave ze v CR je cena toho lacneho priblizne polovicna oproti SR, kde taka cena bola len obcas v akcii, ale velmi zriedka.
Inak pisal som ze mi nechuti Maxx, ale uz sa to zmenilo, velmi vyrazne sa zmenila chut k lepsiemu, neviem co zmenili, ale uz je porovnatelny s Watt a trocha mi pripomina aj Monstery, ktore su u mna bezkonkurencne najlepsie chutovo.
Skusal som aj Red Bull, ten mi nechuti vobec, je malo sladky (nemal som lite verziu), ked si este porovnam obsah kofeinu a taurinu ktory je vsade rovnaky, tak sa vazne cudujem ze to niekto pije.
Takze priblizne nove poradie, aj ked niektore som uz dlhsie nepil, dole su tie co mi nechutia...
Monster, vsetky
Rockstar, niektore, tusim zlty je naj
WATT Natura
WATT Original
HELL
Imola
Maxx original, novy
Semtex sampus
Mixxed Up (lidl, rozne prichute)
Original Energy Drink (billa)
ten z Hypernovy
V12
Rockstar, ostatne
Semtex, ostatne
...
Tesco
Maxx, cierny
Red Bull original
Maxx, stary original (mozno min. 5 rokov stary)
EDIT: tak som pridal do zoznamu nejake na ktore som zabudol.
Zaujimave ale je, ze po niektorych musim chodit na WC kazdych 20 min., pomerne dlho, po inych takmer vobec, ako to mate vy, neviete aka latka to sposobuje? Prip. co to moze sposobovat, ked kofein aj taurin je vsade rovnako, kedze je na to norma.
Tak ja pijem najčastejšie Big Shock! Gold. Chuťovo mi príde pre mňa najlepšie. Potom ďalej v mojom rebríčku je V12 Energy Drink. Chuťovo mi taktiež sedí, no balenie v PET fľaši mi nejako nechutí. Možno to bude zrovna tým, že je nesýtený. Ďalej je v rebríčku Semtex Crazy, a ak chcem nesýtený drink, tak beriem obyčajný Semtex. Na poslednom štvrtom mieste sa u mňa nachádza HELL v dvoch príchutiach. A to HELL Strong Apple a HELL Strong Red Grape. Čo sa RedBull-u týka, tak nemám problém ho vypiť. No že by som ho vyhľadával, to povedať nemôžem. Pil som aj Monster, ktorý mi nikdy nechutil. Ešte čo sa dá vypiť je Rockstar Punched a Rockstar Super Sours Green Apple.
To je prave to ze podla gusta...Dreamer napísal:Skusal som aj Red Bull, ten mi nechuti vobec, je malo sladky (nemal som lite verziu), ked si este porovnam obsah kofeinu a taurinu ktory je vsade rovnaky, tak sa vazne cudujem ze to niekto pije.
Ja by som prijal keby bol RedBull este menej sladky. Ine energetaky su totalne presladene. Nekupujem ho kvoli znacke ale jednoducho lebo mi chuti najviac.
Ved s tym suhlasim, aj som chcel napisat, ze asi najpodstatnejsi faktor chuti je to, aky je energy drink sladky.
Z tych menej sladkych su to Red Bull, Semtex (nie sampus), Tesco.
Ja uprednostnujem sladsie, aj v danom videu bolo uvedene, ze energia je hlavne z cukru, takze tie bez cukru vlastne nefunguju, co mozem subjektivne potvrdit, ked pijem nejake malo sladke, tak citim, ze mi tam nieco chyba.
Z tych menej sladkych su to Red Bull, Semtex (nie sampus), Tesco.
Ja uprednostnujem sladsie, aj v danom videu bolo uvedene, ze energia je hlavne z cukru, takze tie bez cukru vlastne nefunguju, co mozem subjektivne potvrdit, ked pijem nejake malo sladke, tak citim, ze mi tam nieco chyba.
ono viac menej vsetky energetaky su chutovo nic moc. Skuste si ho pre zmenu skombinovat so 100percentnym ovocnym dzusom podla chuti + soda a myslim ze budete nadseni. Nebude to tak sladke a aj ta chemicka pachut sa vytrati.
Ja chemicku pachut v energetaku necitim, neviem ako ty. Teraz ma napadlo pri tejto teme, ze pred asi mesiacom niekde Facebookom koloval odkaz alebo video v ktorom sa spominala skodlivost energetakov. Klikol som na to, ulozil som si to niekde do zaloziek, ale nemam to a neviem to najst. Nezachytil to niekto a nema na to odkaz?
co si myslite o kofeinovych tabletkach (200mg davka kofeinu)? zvykol som pit cca 4 espressa denne (pripadne sem-tam energetak). Teraz som skusil kombinaciu: rano doma espresso (ako dezert po ranajkach) a okolo 10:00 jedna tabletka. vydrzim tak cely den bez potreby dalsieho kofeinu..
.
je to lacnejsia alternativa a zatial sa mi zda aj zdravsia (energetaky maju kopu cukru)
.
je to lacnejsia alternativa a zatial sa mi zda aj zdravsia (energetaky maju kopu cukru)
Kopu cukru maju preto, ze energia = cukor.
to ano.. narazal som skor na to, ze vacsina populacie tento dodatocny cukor nedokaze spalit = pribera (a preto je to nezdrave). obycajny clovek ma cukru dost aj v beznej strave.
.
funny fact: energeticke napoje su jednym z najdinamickejsie sa rozvijajucich segmentov rychloobratkoveho tovaru v europe
.
funny fact: energeticke napoje su jednym z najdinamickejsie sa rozvijajucich segmentov rychloobratkoveho tovaru v europe
Ano, lenze ked niekto vypije dva energetaky za den, k tomu pocas dna si da este kofolu alebo colu, popripade dzus, tak to mas hned 35 gramov cukru v 0,33 litrovej flaske, cize 2x ener, 1x cola a si na 100 gramoch cukru za den. K tomu mozno dzus a este bezna strava, to bezny clovek co sedi v kancelarii alebo v aute a vecer pri televizore urcite nespali.
Nieje to az tak dobre prirovnanie k espressu. Mozno tak k beznej kave este hej. Lebo kvalitne pripravene espresso ma max 80mg, arabica este menej.lumir napísal:co si myslite o kofeinovych tabletkach (200mg davka kofeinu)? zvykol som pit cca 4 espressa denne (pripadne sem-tam energetak). Teraz som skusil kombinaciu: rano doma espresso (ako dezert po ranajkach) a okolo 10:00 jedna tabletka. vydrzim tak cely den bez potreby dalsieho kofeinu..
Ja si myslim ze je to celkom sikovna vec taka kofeinova tabletka. Ale zatial si dam radsej to espresso
vcera: 4 espressa
dnes: 1 espresso + 1 tabletka
sucet kofeinu cca sedi.. skor ma zaujimala vyuzitelnost tabletkoveho kofeinu a pripadne rizika.
//a aby som nebol uplne mimo temu.. ak energetak, tak fiebird z billy za 35 centov. viac za ochutenu vodu 0,25L nedam:) klasicky klon red-bullu za 3x nizsiu cenu
dnes: 1 espresso + 1 tabletka
sucet kofeinu cca sedi.. skor ma zaujimala vyuzitelnost tabletkoveho kofeinu a pripadne rizika.
//a aby som nebol uplne mimo temu.. ak energetak, tak fiebird z billy za 35 centov. viac za ochutenu vodu 0,25L nedam:) klasicky klon red-bullu za 3x nizsiu cenu
To je čistá hlúposť... viac sacharidov má v sebe aj horalka a predsa ťa nenakopne tak, ako energeťák. Citované z Wiki:test napísal:Kopu cukru maju preto, ze energia = cukor.
Asi tak, čiže energetický nápoj ani tak nie je tak energetický ako stimulačný.Energetické nápoje sú nealkoholické nápoje, ktoré sú propagované tým, že zvyšujú energiu a fyzickú aktivitu konzumenta. Energetická hodnota týchto nápojov ale nie je vysoká, účinok je zameraný predovšetkým na zvýšenie pozornosti a fyzického výkonu pridaním kofeínu, taurínu, vitamínov a ďalších látok, ktoré majú mať pri spoločnom pôsobení väčší stimulačný efekt, ako by mal kofeín sám o sebe.
Tak som si nahodne pozrel obsah cukru, 1.5g na 100ml, pri 250ml plechovke to je 4.5mg, iny ma 8g, pri dalsom som nasiel len nejaku fruktozu, ziadny cukor, mozno je skryty inde, ziadny nebol lite ani bez cukru. Takze kazdy si moze vybrat.test napísal:Ano, lenze ked niekto vypije dva energetaky za den, k tomu pocas dna si da este kofolu alebo colu, popripade dzus, tak to mas hned 35 gramov cukru v 0,33 litrovej flaske, cize 2x ener, 1x cola a si na 100 gramoch cukru za den. K tomu mozno dzus a este bezna strava, to bezny clovek co sedi v kancelarii alebo v aute a vecer pri televizore urcite nespali.
Skoda ze nespravia rozbor pri konkretnych znackach, takych predavanych na Slovensku, chyba casto Maxx, Watt a tie vlastne znacky.
Inak preco by niekto pil 2x energy, 1x cola a este dzus a mozno 3 croissanty? To ze sa niekto nezdravo stravuje, predsa nie je problem energy drinkov.
Okrem toho, cukor v prirodnej forme ma rovnake vlastnosti ako bezny cukor, je rovnako skodlivy pri vyssich davkach, takze ak v dzuse ci inom napoji nie je cukor, ale nahradne ovocne sladidlo, je to jedno, je to len obchodny trik, v lite su este pochybne umele sladidla, ale k tomu tu mame vlastnu temu, tak to nechcem riesit tu. Cukor ako taky skodlivy nie je, v beznom mnozstve, vo zvysenom skodlivy je, ako vsetko ostatne, aj voda ci vzduch.
Ja tiez ziadnu pachut necitim, ale uz samotny energy ma dost cukru a miesat to so 100% dzusom kde je plno cukru, len v inej forme? Navyse, skoro vsetky energy maju nejaku ovocnu prichut, miesat to teda s dzusom inej prichute moze uplne skazit chut napoja.gogo956 napísal:ono viac menej vsetky energetaky su chutovo nic moc. Skuste si ho pre zmenu skombinovat so 100percentnym ovocnym dzusom podla chuti + soda a myslim ze budete nadseni. Nebude to tak sladke a aj ta chemicka pachut sa vytrati.
Bindo01, ja som napisal, ze energia = cukor. Nenapisal som, ze cukor ta nakopne, napisal som, ze cukor ti doda energiu. Nakopnut ta moze kombinacia kofeinu a taurinu, cukor urcite nie.
ja k tejto téme poviem len tolko do konca roka 2014 som pil energeťáky pravidelne (rozumej minimalne 1-2 týždenne) boli týždne keď aj každý deň.
Časom mi prestali nielen že učinkovať pil som rôzne značky ale v lepšom prípade ma prehnalo v horšom som mal strašne vysoký tep. Ale ja mam zo srdcom mensie problémy už od narodenia. Kamarát ich tiež pil takto pravidelne tiež musel prestať. Ako vravím od nového roka som nemal energeták ani jeden len kávu. nehovoriac otom že som schudol 2.5kg..
Ja netvrdím dať si to na akciách a podobne dajme tomu raz za mesiac ale fičať natom popri káve alebo aj namiesto nej no nehovorím že to zabije no minimálne doničí zdravie.
ten pocit vysokého tepu je ako padať z budovy je to hrozne odporúčam ak sa to niekomu stane pit vela cistej vody a isť na wc.... do 10-15 minút to prejde ak nie asi ist k lekárovi...
Časom mi prestali nielen že učinkovať pil som rôzne značky ale v lepšom prípade ma prehnalo v horšom som mal strašne vysoký tep. Ale ja mam zo srdcom mensie problémy už od narodenia. Kamarát ich tiež pil takto pravidelne tiež musel prestať. Ako vravím od nového roka som nemal energeták ani jeden len kávu. nehovoriac otom že som schudol 2.5kg..
Ja netvrdím dať si to na akciách a podobne dajme tomu raz za mesiac ale fičať natom popri káve alebo aj namiesto nej no nehovorím že to zabije no minimálne doničí zdravie.
ten pocit vysokého tepu je ako padať z budovy je to hrozne odporúčam ak sa to niekomu stane pit vela cistej vody a isť na wc.... do 10-15 minút to prejde ak nie asi ist k lekárovi...
kompi - myslim ze na vsetkych, alebo vacsine, je varovanie ze sa neodporuca detom, tehotnym a ludom ktori maju problemy so srdcom. Tiez tak ako pri kave je normalne ze je nutne pit aj vodu, nepil si to rano bez vody a este nalacno? Taktiez, nepil si viac ako pol litra, co je odporucena denna davka?
Mnoho ludi vypije aj liter za den, co je dvojnasobna odporucana davka, prip. poznam ludi ktori piju aj 5 a viac kav denne a problemy nemaju, takze si myslim, ze energy pri doporucenej davke 250-500 ml pre zdravych dospelych ludi skodlivy nie je. Otazkou je dlhodobe a pravidelne pitie, ale potom skodi aj kava, ktoru pije vacsina ludi.
Mnoho ludi vypije aj liter za den, co je dvojnasobna odporucana davka, prip. poznam ludi ktori piju aj 5 a viac kav denne a problemy nemaju, takze si myslim, ze energy pri doporucenej davke 250-500 ml pre zdravych dospelych ludi skodlivy nie je. Otazkou je dlhodobe a pravidelne pitie, ale potom skodi aj kava, ktoru pije vacsina ludi.
Je dokazane, ze 5 presso kav za den clovek znesie a nepresiahne davku. S kavou nie je potrebne pit vodu, voda ku kave sa dodava na vyplachnutie ust a neutralizovaniu chut, kava neodvodnuje, len ma mocopudne ucinky.
co mate stale s tym cukrom ze sa ho tak bojite? denne vypijem minimalne liter 100percentnu dzusu,kopec sladkosti /je to moja slabost/ a som stihly tak ako asi iba malo z vas a to mam vyslovene sedave zamestnanie. Ono je to hlavne o tom ci clovek vykonava pravidelne pohybove a sportove aktivity
cim sa mu rozbeha metabolizmus a moze potom šrotovat čo vidí bez obmedzenia. Samozrejme ak niekto cely zivot sedi na zadku tak mu srdce a cely cievny system tak zlenivie ze ho nakoniec zabije aj surova mrkva. Detto tie vymysli o skodlivosti energetakov-skutocne by ma zaujimalo co je na tom pravdy za predpokladu ze si clovek dava denne maximalne 3-5deci.. Energetak obsahuje cukor kofein niektore taurin,vitaminy a nejake prichute,kyseliny na chut-nic take co by bolo v danom mnozstve skodlive.
Je napriklad celkom zaujimave ze po kave mavam vzdy urcitu tazobu v zaludku ale energetak travim bez problemov-osobne si myslim ze je zdravsi ako kava, pretoze kava je upravena prazenim a pri nom VZDY vznikaju okrem ineho karcinogenne latky. To ale v tych vsetkych clankoch o "prospesnosti kavy" sa nedocitate ale vymysli o tom ake su energetaky skodlive hej. Cela ta hysteria okolo energy drinkov vzniklo preto ze mladi pubertaci este prilis nerozmyslaju a tak sa stavalo ze to prehnali kombinaciou alkohol + energetak co moze byt naozaj dost neprijemny stav a nedospely organizmus z toho moze aj skolabovat. Apropo , najlepsie je brat napoje obsahujuce kofein nepravidelne-tj nie kazdy den.Inac si na to telo rychlo zvykne a v podstate sa stava imunne. Ja niekedy prestanem aj na mesiac a potom mi staci aj mala davka a reagujem na to velmi silno-co je dobre. Ak by som si dal 5-6 kav ako tu niekto spominal, tak nezaspim asi tyzden
cim sa mu rozbeha metabolizmus a moze potom šrotovat čo vidí bez obmedzenia. Samozrejme ak niekto cely zivot sedi na zadku tak mu srdce a cely cievny system tak zlenivie ze ho nakoniec zabije aj surova mrkva. Detto tie vymysli o skodlivosti energetakov-skutocne by ma zaujimalo co je na tom pravdy za predpokladu ze si clovek dava denne maximalne 3-5deci.. Energetak obsahuje cukor kofein niektore taurin,vitaminy a nejake prichute,kyseliny na chut-nic take co by bolo v danom mnozstve skodlive.
Je napriklad celkom zaujimave ze po kave mavam vzdy urcitu tazobu v zaludku ale energetak travim bez problemov-osobne si myslim ze je zdravsi ako kava, pretoze kava je upravena prazenim a pri nom VZDY vznikaju okrem ineho karcinogenne latky. To ale v tych vsetkych clankoch o "prospesnosti kavy" sa nedocitate ale vymysli o tom ake su energetaky skodlive hej. Cela ta hysteria okolo energy drinkov vzniklo preto ze mladi pubertaci este prilis nerozmyslaju a tak sa stavalo ze to prehnali kombinaciou alkohol + energetak co moze byt naozaj dost neprijemny stav a nedospely organizmus z toho moze aj skolabovat. Apropo , najlepsie je brat napoje obsahujuce kofein nepravidelne-tj nie kazdy den.Inac si na to telo rychlo zvykne a v podstate sa stava imunne. Ja niekedy prestanem aj na mesiac a potom mi staci aj mala davka a reagujem na to velmi silno-co je dobre. Ak by som si dal 5-6 kav ako tu niekto spominal, tak nezaspim asi tyzden
-
*****HERO*****
Guru wannabe
pijavam. sice nie moc pravidelne, to je fakt. obcas si dam rano a obcas rano aj po obede. na mojej vahe sa to neprejavuje nijak, nepouzivam ju. skor si treba dat pozor na tlak, srdcove arytmie a podobne veci. s tym nemusi striktne suvisiet vaha. ked uz sa to chľance pravidelne, treba proste zapnut mod zvysenej prevencie a obcas si napr prilozit par prstov ku tepne, ze ci este nieco prudi.
a na zuby si treba dat tiez pozor. ja si ich cistim, pripadne aspon vyplachujem, po kazdom poziti tejto tekutiny. (viz https://www.youtube.com/watch?v=1KiFKKy0jkU)
a na zuby si treba dat tiez pozor. ja si ich cistim, pripadne aspon vyplachujem, po kazdom poziti tejto tekutiny. (viz https://www.youtube.com/watch?v=1KiFKKy0jkU)