Externy HDD/NAS

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
driver
Light Expert
Light Expert

Externy HDD/NAS

Príspevok od používateľa driver »

Ahoj, chcel by som sa poradit, ohladom kupy uloziska. Mam doma Synology DS212j, trochu starsi kusok, no moc nevyuzivany, mam tam 2x2TB disky, a stale plno volneho miesta. Chcel som ho teraz vyuzit na ulozenie nejakych 4k videi z gopro, a pripadne neskor pouzit aj na strih, no objavil sa mi taky mensi problem, ze ak sa snazim prehravat to 4k video priamo z toho nasu, tak to trochu seka. Neviem, ci je to problem nasu alebo toho, ze som momentalne len na 100mbit sieti. Kazdopadne uvedomil som si, ze asi to uplne na strih videi priamo z NASu nevyzera. Co by ste v takej situacii odporucili? Kupit radsej novsi NAS alebo nejaky rychly externy disk, a odtial to potom sypat na ten stary NAS? Otazkou ale stale je, co s tymi videami. Ak sa to ma sekat uz len pri prehravani, tak je to nepouzitelne. Dakujem.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Externy HDD/NAS

Príspevok od používateľa heker »

Na strihanie si kup SSD rovno do PC. Inak bude stale bezny disk brzda. Navyse 100mbit siet je malo na to, aby to zvladalo 4K videa.
Pepo79
Star
Star

Re: Externy HDD/NAS

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Prvorady problem podla popisu vidim v 100mbit sieti, co je realne prenos max cca 12MB/s. Uz ripnute 4K videa mavaju bezne datovy tok videa 12-15MB/s aj viac a taky blueray kludne aj 50-60MB/s len samotny video datovy tok. Takze v prvom rade by som odporucil upgrade minimalne na 1Gbit siet a potom si mozes odsledovat, ci aj po upgrade siete, kde uz priepustnost bude dostatocna, bude stale sekat prehravanie videa z NAS, je mozne ze tie 2TB disky to 4K prehravanie potom utiahnu bez sekania.
Napísať odpoveď