Ahojte
Chcem si kúpiť tento HDD
http://www.hej.sk/sietove-uloziste-west ... esn-biele/
Použitie nasledovné:
Mám router TP-LINK-WDR4300
do routeru mám privedený samozrejme Internet - Optiku prikladám screen merania rýchlosti pre info.(orientačné)
Mám Desktop pc - prepojený káblom LAN
TV - Sony KDL50W805B - pripojená káblom LAN
Receiver - Yamaha RX-V475 - taktiež prepojená káblom LAN
Notebook - pripojený cez WIFI
Otázka znie keď kúpim tento disk a pripojím ho cez LAN port do routeru, budem ho videť v celej sieti?
Ak áno ako to je s rýchlsťou kopírovania a čítania.?
Ide mi o to, že na desktop PC stiahnem film a pošlem ho p osieti do disku a z disku ho pustím do TV.
poprípade nejaké iné riešenie? alebo iný disk? Viem NAS ale to je už premňa drahé riešenie.
ďakujem az každú odpoveď
Externy HDD s LAN
Externy HDD s LAN
- Prílohy
-
- Network.jpg (19.55 KiB) 367 zobrazení
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Externy HDD s LAN
Ano, mal by si ho vidiet v celej sieti. Ale kompatibilitu ti nikto nezaruci, pokial ide o zariadenia inych vyrobcov. Starsie modely TV by nemuseli citat NTFS, takze tym padom by si sa odstrihol od FullHD filmov, ale predpokladam, TV je novsi model a tak s tym nebude mat problem.
Ďakujem za odpoveď,
Chcem sa ešte spýtať ako je to s rýchlosťou prenosu? Desktop PC - router a router - TV.
Ci to mi nikto nezaruci?
Chcem sa ešte spýtať ako je to s rýchlosťou prenosu? Desktop PC - router a router - TV.
Ci to mi nikto nezaruci?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vacsina PC ma uz 1Gbit sietovku rovno na doske, takze tam problem nebude. Router je tiez 1Gbit, takze ani tam by to brzdit nemalo. Televizor neviem... Vzhladom na to, ze aj budes pozerat aj tak nejake DivX/XviD/MKV..., tak by som sa nebal. FullHD 1080p, 30 fps v H.264 formate ma tok 8-12mbit, teda nejake 1MB za sekundu. To pri dvojhodinovom filme (7200 sekund) spravi nejakych 7GB. V tomto pripade sa neni coho bat. Aj keby tam bol maximlany format, tj. 54mbit/s co je v prepocte necelych 7MB/s, tak tam nevidim problem. To je relativne mozne pozerat aj cez wifi.
Ok,
Ďakujem za odpoveď a obkasnenie veci. K+
Ďakujem za odpoveď a obkasnenie veci. K+