Externý HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
majo23
Novice
Novice

Externý HDD

Príspevok od používateľa majo23 »

Dobrý deň! Chcel by som sa spýtať ohľadom externých diskov, mám na výber tieto tri

http://www.alza.sk/samsung-2-5-s2-porta ... 147796.htm
vraj má pomalšie rýchlosti čítania a zapisovania, ale je naň celkom dobrá cena

http://www.alza.sk/samsung-2-5-s2-porta ... 192480.htm
má usb 3,0; ale vyššiu cenu a v notebooku nemám usb 3,0 tak by som chcel vedieť, či má aspoň novší chipset a oplatí sa mi investovať do neho, lebo vraj ten prvý ma zápis len 20 megabajtov za sekundu, tak si myslím že tento keď má usb 3,0 b mohol aspoň naplno využiť môj usb 2,0 a mať zápis aspoň 30 megabajtov za sekundu.

alebo tento
http://www.alza.sk/western-digital-2-5- ... 192808.htm
menšia cena, ale aj kapacita.

Ďakujem

Prepáčte ak som zle zaradil tému.
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Externý HDD

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

alza ma dost vysoke ceny tychto diskov, dokonca niektore kusy sa daju aj v nayi lacnejsie kupit, skus pozret http://www.qcomp.sk 640Gb maju od 60€, aj tie tvoje su tam lacnejsie
co sa tyka otazky ohladom usb3, ak nemas na nb ci pc usb 3 je to zbytocnost pretoze z toho nevymacknes tu rychlost, cize v pohode usb2 moze byt, pri tychto lacnejsich modeloch je top vsetko na jedno kopyto co sa tyka rychlosti.... ps: neviem ci je to u kazdeho modelu, ale co mam ja doma 640Gb adata disk tak ten je potrebne napajat cez 2x usb pripojky, tak len pre info aby si vedel
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...čo sa značky týka, jednoznačne by som išiel do WD...
majo23
Novice
Novice

A mám ešte jednu otázku je možné že ten disk samsung je naformátovaný FAT32 a teda sa naň nedá uložiť súbor viac ako 4 gb? Ak to je pravda tak teoreticky dal bi sa preformátovať do NTFS?
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

vsetky nove disky sa daju naformatovat na FAT32 alebo NTFS, samozrejme NTFS je vyhodnejsie ...
majo23
Novice
Novice

Takže by nemal problém z FAT32 ho naformátovať do NTFS okej? ale keď je disk kúpený hneď naformátovaný v NTFS tak sa ešte dá preformátovať do FAT32? Lebo sa fakt obávam že ak sa nebude dať preformátovať do NTFS tak načo my je :-D lebo chcem naň hlavne sťahovať HD filmy a tie majú tak najmenej 6 gigabajtov.
Ďakujem.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

vždy sa dá naformátovať na NTFS
majo23
Novice
Novice

Potom keď to budem formátovať do toho NTFS budem to musieť sformátovať nejakým špeciálnym programom alebo len stačí kľuknúť v okne tento počítač na vlastnosti, formátovať a potom vybrať formát NTFS alebo ako vlastne? Prepáčte mi moje otázky ale fakt som to ešte nerobil a tak neviem :-D
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

ano staci dat vlastnosti, formatovat a tam uz mas na vyber...
robin1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa robin1 »

PAuLi3 napísal: neviem ci je to u kazdeho modelu, ale co mam ja doma 640Gb adata disk tak ten je potrebne napajat cez 2x usb pripojky, tak len pre info aby si vedel
Zdravím. Na to pripojenie cez 2xUSB prípojky je nejaký špeciálny kábel?
Kolega z práce má tiež ADATA 640GB a po pripojení do portu ho počítač vôbec nenajde. Iba dvakrát blikne modrá ledka na disku.
Je možné, že je to kvôli tomu, že nie je pripojený na dva porty?
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

robin1 napísal: Zdravím. Na to pripojenie cez 2xUSB prípojky je nejaký špeciálny kábel?
Kolega z práce má tiež ADATA 640GB a po pripojení do portu ho počítač vôbec nenajde. Iba dvakrát blikne modrá ledka na disku.
Nie, staci vyuzit len jeden usb port. Dovodom preco ho nenajde je bud HW porucha alebo ak je novy, tak je potrebne vytvorit na nom particiu Tento pocitac-Spravovat-Sprava diskov a tam sa uz da lahko zorientovat.
robin1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa robin1 »

j@ro napísal: Nie, staci vyuzit len jeden usb port. Dovodom preco ho nenajde je bud HW porucha alebo ak je novy, tak je potrebne vytvorit na nom particiu Tento pocitac-Spravovat-Sprava diskov a tam sa uz da lahko zorientovat.
HW porucha čoho? Ten externý disk na niektorých počítačoch ide (a na iných zasa nie.) Takisto aj do toho počítača, keď dám iný (menší) disk, tak ho najde.
betak
Novice
Novice

Príspevok od používateľa betak »

neviem najst adapter - napajania ,asi so ho stratil, pre externy HDD WD elements 1T - poradte mi aky a kde mozem kupit - ak je to moc jednoduche tak ma prosim berte s rezevou ja uz mam svoj vek
_
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

[quote="
robin1 napísal: Zdravím. Na to pripojenie cez 2xUSB prípojky je nejaký špeciálny kábel?
Niektorí admini majú systém nastavený tak, že na počítači je povolený len jeden USB flash disk. (ako u nás v práci) Potom sa stáva to, že ak tam pripojíš druhý flash disk, pridelí mu nasledujúce voľné písmeno jednotky, ale nikdy ti ho už bez zásahu admina nesprístupní, lebo bude mať nepovolené písmeno jednotky. Takýto disk potom bude viditeľný v správe diskov, ale nebude sa naň dať pristupovať.
Možno je to prípad aj u vás v práci
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Alebo externý zdroj k HDD /odber HDD je náročnejší, ako možnosti USB PC slotu/, alebo PORT USB HUB s adaptérom. Parametre napájacieho adaptéra sa dajú nájsť na nete, alebo tam, kde ste HDD kúpil.
Napísať odpoveď