Zdravim, rozhodol som sa preinstalovat windows a tak som si od kamarata pozical externy hdd aby som si potrebne veci zalohoval tam. Ale ked som prisiel domov a zapojil ho nic sa nestalo. Proste bliklo svetlo na disku ze je zapojeny ale ani v USB controleri ani v My PC ho nenaslo. Skusal som zmenit usb port, vypnut / zapnut pc, pozapajat znova, nic nefunguje. Ak mal niekto podobny problem a pozna riesenie poprosim ho o radu, pretoze som v koncoch. Dik
skúsil si dať v tento počítač ručne vyhľadať nové zariadenie ? akurát pred 3 dňami som mazal disk (interný) a dokončení a nainštalovaní windowsu mi nezobralo na prvý krát externý disc cez usb WD 320 GB, dal som ručne nájsť a mi ho našlo ... už všetko OK.
tak to je dosť divné lebo môj exterák bol skúšaný a používaný na 11 PC a 4 bookoch z toho, a na každom som ho normálne spustil... klasika načítanie a výber z možností...
// ale trepem pri Viste mi haproval napr... XP, Win7, a Ubuntu ho pekne zobrali
Mno cital som vela rad ako to vyriesit ale kazda spociva v tom ze tym ludom disk aspon ukaze dole vpravo na tom bare ze je nejaka usb vec zapojena, ale mne nie tak neviem
Ked pripojis ine zariadenie do USB ako napriklad USB-Kluc tak ho najde?
Ten Disk ma asi externe napajanie že? A ked ho zapnes normalne by mala svietit v predu dioda. Teda az tam je.
Teda ale dufam ze ho nepripajas k PC bez toho napajania len cisto na USB kabel to ti ho urcite nenajde.
Skusal som do toho isteho portu dat USB kluc a naslo mi ho ..
Ano, napajam to cen externy adapter ktory ide do siete a z neho ide kabel do disku + z disku ide kabel do usb. Ked ho zapojim tak disk blikne ako ked sa zapne ale proste ho nenajde pc.
Takze podarilo sa mi to spojazdnit problem bol v tom ze ten adapter akoby nefungoval. Spravil som vec ze som uplne vypol pc aj zo siete, vsetko povypajal. Znovu som zapojil a najprv som zapojil adapter do siete, potom disk do usb a nakoniec adapter to disku a vuilaaaa, naslo ho