Re: Facebook
Pól roka riešiš úplnú stupiditu?
Inú stránku klient nemá? Instagram, TikTok, web? Kde dáš len link na správnu FB stránku? Ľudia naozaj riešia svoj biznis cez FB stránku v 2025? Len sa pýtam.
Inú stránku klient nemá? Instagram, TikTok, web? Kde dáš len link na správnu FB stránku? Ľudia naozaj riešia svoj biznis cez FB stránku v 2025? Len sa pýtam.
Veru, za pol roka mohol mat novy web, novu stranku na FB, novy profil na IG a YouTube. A bez problemov fungovat dalej.
Nič iné v podstate nemá, je to dosť špecifický prípad, väčšina zákazníkov sú starší ľudia čiže tu riešiť IG, TikTok asi nemá žiadny zmysel, aspoň ja v okolí nepoznám seniora ktorí by toto používal. Preto sme išli po FB že to je pre nich ešte myslím si najschodnejšia cesta.
A FB by bol schopný si časom aspoň základne sám spravovať.
Na komplet web, v tomto prípade by som chcelo eshop / aspoň ako katalóg bez možnosti objednať / na tovar ja nemám čas, a klient zas nemá rozpočet. A sám by si to aktualizovať nevedel, čím sa opäť dostávame do kruhu môj čas vs. jeho rozpočet.
A zmeniť názov v podstate tiež nemá zmysel, pod súčasným názvom kde má vlastné meno podniká od 90tych rokov, okolie ho takto pozná.
V tomto prípade to riešim len bokom ako pomoc známemu, nič viac z toho ani nečakám...
A FB by bol schopný si časom aspoň základne sám spravovať.
Na komplet web, v tomto prípade by som chcelo eshop / aspoň ako katalóg bez možnosti objednať / na tovar ja nemám čas, a klient zas nemá rozpočet. A sám by si to aktualizovať nevedel, čím sa opäť dostávame do kruhu môj čas vs. jeho rozpočet.
A zmeniť názov v podstate tiež nemá zmysel, pod súčasným názvom kde má vlastné meno podniká od 90tych rokov, okolie ho takto pozná.
V tomto prípade to riešim len bokom ako pomoc známemu, nič viac z toho ani nečakám...
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nedostanes sa k tomu na 10000%
Posledny cas ak dam pribeh na FB alebo IG, tak to da na obe siete. Kedysi sa to dalo zvolit, ale teraz to nevidim nikde. Nevie niekto kde to zmenit, aby mi davalo pribeh len na Instagrame?
Autoeditácia príspevku po 1 min 20 sek:
Tak uz som to nasiel. Ked davam zdielat, tak kliknem na tu sipku a tam treba vypnut FB. Vlastne len prehodili ikonku/krok, ale nastavuje sa to skoro rovnako.
Autoeditácia príspevku po 1 min 20 sek:
Tak uz som to nasiel. Ked davam zdielat, tak kliknem na tu sipku a tam treba vypnut FB. Vlastne len prehodili ikonku/krok, ale nastavuje sa to skoro rovnako.
Máš spojené účty. Insta + FB. Dá sa toto párovanie zrušiť cez nastavenie účtu.
https://accountscenter.instagram.com/co ... theme=dark
v tom Zdieľanie medzi profilmi.
https://accountscenter.instagram.com/co ... theme=dark
v tom Zdieľanie medzi profilmi.
Ahojte, posledný rok si všímam, že to s FB išlo teda rapídne dole a stal sa toho odpad typu pokec. Uvedomil som si, že mi na nástenke už prakticky nezobrazuje príspevky ľudí ktorých mám v priateľoch. Taktiež mi neukazuje príspevky stránok, ktoré mám like a follow. Niekedy som tam videl priateľov a to, čo som sledoval a čo ma zaujímalo. Sem tam bolo niečo nové, čo by ma mohlo zaujímať. (A väčšinou ma to aj reálne zaujímalo), prípadne platená reklama, čo som rozumel.
Myslel som si aj, že stánky, ktoré sa mi páčia nič nepridávajú, ale opak je pravdou, sú aktívne, ale za posledný polrok mi nezobrazilo prakticky od nich nič. Majú tie fun page a príspevky ešte nejaký reálny zmysel, keď majú prakticky 0 organiku ? Naopak stále mi hádže na nástenku neznýmych ľudí, ktorý zdieľajú nejaké "vtipné AI video" len preto, že to má veľa likeov a komentárov. Pričom prakticky ma to vôbec nezaujíma. Sú tam príspevky cudzích ľudí, ktorých ani nepoznám. Napr. dnes niekto odfotil chemtrails, že zasa bude hmla, lebo nechcú aby sme boli zdraví. Polícia pátra a pod. Myslel som si, že prosto len tieto veci pozerám a preto mi ich algoritmus dáva. Ale reálne ich ani nepozerám a ani nato neklikám. Mám pocit, že algoritmus funguje iba na základe toho, že ak má niečo krátkodobý dosah, tak to ponúka random ostatným. Výsledok je len potom, ze mi ponúka rôzne konšpiračné teórie od jednoduchších ľudí a AI shity...
Taktiež na PC v browsri mi FB prakticky nefunguje. Načítavanie je strašne pomalé, správy bez messengera nemajú históriu a nevie ich načítať. a pod.
Ako to máte vy ? rovnaké skúsenosti ? Má zmysel teda ešte používať FB ? Je nejaká náhrada ? Okrem teda tiktoku ?
Myslel som si aj, že stánky, ktoré sa mi páčia nič nepridávajú, ale opak je pravdou, sú aktívne, ale za posledný polrok mi nezobrazilo prakticky od nich nič. Majú tie fun page a príspevky ešte nejaký reálny zmysel, keď majú prakticky 0 organiku ? Naopak stále mi hádže na nástenku neznýmych ľudí, ktorý zdieľajú nejaké "vtipné AI video" len preto, že to má veľa likeov a komentárov. Pričom prakticky ma to vôbec nezaujíma. Sú tam príspevky cudzích ľudí, ktorých ani nepoznám. Napr. dnes niekto odfotil chemtrails, že zasa bude hmla, lebo nechcú aby sme boli zdraví. Polícia pátra a pod. Myslel som si, že prosto len tieto veci pozerám a preto mi ich algoritmus dáva. Ale reálne ich ani nepozerám a ani nato neklikám. Mám pocit, že algoritmus funguje iba na základe toho, že ak má niečo krátkodobý dosah, tak to ponúka random ostatným. Výsledok je len potom, ze mi ponúka rôzne konšpiračné teórie od jednoduchších ľudí a AI shity...
Taktiež na PC v browsri mi FB prakticky nefunguje. Načítavanie je strašne pomalé, správy bez messengera nemajú históriu a nevie ich načítať. a pod.
Ako to máte vy ? rovnaké skúsenosti ? Má zmysel teda ešte používať FB ? Je nejaká náhrada ? Okrem teda tiktoku ?
Mne to funguje roovnako uz par rokov. Sem tam sa najde aj odpad.
Jediny problem su reels, tam je 70% odpad
čiže ti dáva príspevky od priatelov a stránok, ktoré máš likenute ? Máš nejaké špecialne nastavenia ?wladas napísal: 28 dec 2025, 16:06 Mne to funguje roovnako uz par rokov. Sem tam sa najde aj odpad.
V nastaveni som sa nehrabal roky. Od priatelov nemavam sice vela ale len preto ze nie su aktivny. Skor stranky ktore sledujem.
50% su ale veci co nesledujem ale s dobrym targetom.
50% su ale veci co nesledujem ale s dobrym targetom.
-
starysomar
Hardcore addict
V reels je čoraz viac balastu - falošné reklamy (...nakupovať), videá, generované pomocou AI.
Chodia mi záujmové príspevky aj príspevky od sledovaných no niektoré som obmedzil, zrušil lebo toho bolo moc.
Chodia mi záujmové príspevky aj príspevky od sledovaných no niektoré som obmedzil, zrušil lebo toho bolo moc.
ja uz roky facebook zapinam len kvoli 2-3 skupinam ktore proste inde neexistuju, ci uz skupina mestskej casti alebo skupina ku konkretnemu modelu auta... ostatne je vsetko stoka. z ludi co mam na FB v priateloch a osobne poznam prispieva snad len jedna zena zo strednej ktora ma pomerne slusnu herecku karieru a teda ma asi potrebu zverejnovat svoj zivot. inak jedine prispevky od realnych ludi su obcasne zdielania nejakych vtipov alebo spravodajstva.
facebook je mrtvy, vedia to aj jeho prevadzkovatelia kedze tam uz roky neprebieha ziadny realny vyvoj, len to udrzuju pri zivote. velmi dobre vedia ze ich druha socialna siet, instagram je 100x popularnejsi.
facebook je mrtvy, vedia to aj jeho prevadzkovatelia kedze tam uz roky neprebieha ziadny realny vyvoj, len to udrzuju pri zivote. velmi dobre vedia ze ich druha socialna siet, instagram je 100x popularnejsi.
súhlasím s týmto príspevkom vo všetkých bodoch. FB naozaj ukazuje balast a "recommended" junk o ktorý reálne nemám záujem. už za tým ani nevidím nejaký algoritmus - proste to na mňa sype a asi skúša, na čo sa chytím...NHISPVM napísal: 28 dec 2025, 15:53 Ahojte, posledný rok si všímam, že to s FB išlo teda rapídne dole a stal sa toho odpad typu pokec. Uvedomil som si, že mi na nástenke už prakticky nezobrazuje príspevky ľudí ktorých mám v priateľoch. Taktiež mi neukazuje príspevky stránok, ktoré mám like a follow. Niekedy som tam videl priateľov a to, čo som sledoval a čo ma zaujímalo. Sem tam bolo niečo nové, čo by ma mohlo zaujímať. (A väčšinou ma to aj reálne zaujímalo), prípadne platená reklama, čo som rozumel.
Ako to máte vy ? rovnaké skúsenosti ? Má zmysel teda ešte používať FB ? Je nejaká náhrada ? Okrem teda tiktoku ?![]()
hudobné kapely ktoré sledujem mi neukazuje nové príspevky - pár krát som si manuálne otvoril ich stránku a mali tam kopec príspevkov, ktoré som určite nevidel, či dokonca nové hudobné albumy o ktorých som nevedel...
priatelia takmer 0 bodov, neraz som si ručne otváral ich profily, aby som videl čo majú nové - a videl tam príspevky, ktoré mi isto nezobrazilo.
u najbližších členov rodiny som si nastavil na "obľúbené", je tam vyššia zobrazovanosť, ale aj tak mi tam neukáže všetko.
niektoré FB skupiny v ktorých som, mi už dávno neukázalo žiadny obsah. namiesto toho mi odporúča stále nové, nerelevantné skupiny o ktoré nemám záujem. sledujem aj rôzne stránky a skupiny typu "dopravný servis" z rôznych regiónov, lebo som stále na cestách - ak mi ich ukáže, tak s niekoľkodňovým oneskorením, čo mi je zbytočné.
súhlasím aj s tým AI junk a konšpiráciami... veľa ľudí na to kliká, tak to FB tlačí každému, či má o to záujem alebo nie.
osobne som si už 3-4x zmazal FB appku z mobilu (ale z nudy som si ju tam po pár týždňoch dal znovu), vyzerá to tak že teraz ju odoberiem na dlhšie. čas strávený na FB znižujem, mám predplatené Nko tak si čítam správy, semtam okomentujem r/Slovakia na reddite.
Tiež to takto máte ? :
Dnes ráno som zapol FB normálne cez pc verziu (nie mobilnú) a na ploche čo mi ukáže rôzne videá aj články.
Tak som si všimol, že FB zrejme v noci prešiel istými zmenami : nezobrazuje mi komentáre ľudí pod videami a článkami.
Zobrazí až vtedy, keď kliknem na takú bublinku ktorá sa nachádza v strede lišty medzi palcom hore na ľavo a šípkou zdieľania.
Konečne po x rokoch FB toto urobilo, aby to zbytočne nerolovalo stranu komentármi a aspoň nemusím čítať tých x drístov od ľudí.
Takisto mi nezobrazuje lajky a srdiečka od xy ľudí, zase mi ich zobrazí len vtedy, keď na to kliknem ukáže počty ľudí aj konkrétne mená.
Tiež mi už nezobrazuje xy Reels tých rôznych ľudí a rôznych "herečiek" čo sa všade predvádzajú, len ojedinele ich vidím, otázne dokedy to vydrží.
Dnes ráno som zapol FB normálne cez pc verziu (nie mobilnú) a na ploche čo mi ukáže rôzne videá aj články.
Tak som si všimol, že FB zrejme v noci prešiel istými zmenami : nezobrazuje mi komentáre ľudí pod videami a článkami.
Zobrazí až vtedy, keď kliknem na takú bublinku ktorá sa nachádza v strede lišty medzi palcom hore na ľavo a šípkou zdieľania.
Konečne po x rokoch FB toto urobilo, aby to zbytočne nerolovalo stranu komentármi a aspoň nemusím čítať tých x drístov od ľudí.
Takisto mi nezobrazuje lajky a srdiečka od xy ľudí, zase mi ich zobrazí len vtedy, keď na to kliknem ukáže počty ľudí aj konkrétne mená.
Tiež mi už nezobrazuje xy Reels tých rôznych ľudí a rôznych "herečiek" čo sa všade predvádzajú, len ojedinele ich vidím, otázne dokedy to vydrží.
Tiez mi neukaze komenty a lajky na PC, az po rozkliknuti.