Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
M142
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa M142 »

Furiosa: A Mad Max Saga - ked som pocul, ze nebude novy mad max, ale film o furiose, tak som zostal sklamany. ked som videl trailer, tak som si vravel, ze to proste nebude fungovat. divna hlavna herecka, chris hemsworth s plastom, jak keby hral dalsieho thora, prepalene skarede cgi namiesto kaskaderskej prace, to uz nebude ono. to som si aj hovoril asi prvych 15 minut v kine, potom ma film vtiahol a pochopil som ako som sa mylil. velmi dobry prequel, rozsiruje svet a vysvetluje niektore veci, na ktore sme pozerali vo fury road s nepochopenim. film je krasna reziserska robota a lutujem, ze sa nestretol s uspechom a nepride posledny planovany diel. je to len akcny film, ale kur*a dobre natoceny akcny film :D urcite odporucam este pozriet v kine, kym sa da. 8,5/10
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

M142 - si prvy clobek od ktoreho pocujem, ze sa mu Anya Taylor-Joy nepaci.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

divnou hereckou som myslel skor v kontexte zasadenia do filmu, ako mlada charlize theron rozhodne nevyzera. do filmu sa nakoniec hodila a zahrala to super. ale pozrel som si teraz poriadne jej fotky a ano, extremne sa mi nepaci, ten mimozemsky vzhlad a sirokorozchodne oci ma dokonale odpudzuju :D
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

V Hlave 2 bolo pekné celkom tých 80% na čsfd aj sedí na môj rebríčok
BadBoys tiež dobrá akcia, rýchle tempo, ani jedna scéna mi neprišla že tam je len ako vata tiež super
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Requiem (2001) - prehliadaný film, gangsterka odohrávajúca sa v kláštore.
Stigmata 1999 - prvýkrát som pochopil, čo je ukrižovanie. Ateistka so stigmami, pre ľudí, čo sa nezaujímajú o náboženské javy nemusí byť zaujímavý, pre ostatných skoro povinná jazda
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Výživa fanatikov.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

trochu z opacneho sudku, ja som vcera na netflixe klikol na toto:
The Dirt - film o historii kapely Motley Crue, celkom zaujimave. nechapem ako mohli dlhodobo fungovat na takom mnozstve drog :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Bod obnovy - Konecne som sa k nemu dostal a vobec to nebolo marne. Neskutocne sa mi pacila architektura futoristickeho stredoeuropskeho mesta, male detaily v beznom zivote, interiery aj auta. Prislo mi to cele uveritelne (az na tie noviny). Pacila sa mi kompozicia zaberov. Z danym rozpoctom to bola praca na jednotku. Svet z dobrou premysou a napadmi. Pribeh do seba zapdal a daval zmysel.

No scenar bol slabsi, hoci na zaciatku rozda dobre karty, jeho slabiny sa prejavia hlavne od druehj polovice filmu, kde je jasne, kto je zloduch a je z toho klasicky cyber-punk zapletka so zlou korporaciou, spiknuti s teroristami a policajtom v ulohe hrdinu. Skoda, ze nesli viac do filozofie ludi, co bod obnovi domietaju, alebo toho, ako sa da dana technologia zneuzit ci na manipulovanie ludi, alebo na ziskavanie informacii o nich. Ci ku konfliktu tejto technologie a nabozenstva, alebo danej teroristickej organizacie, co skor vyzerala ako kult.

Keby nejde o Cesky film asi som prisnejsi, ale ide o Cesky film. tak dufam, ze Robert Hloz sa este niekedy pusti do scifi. Lebo tu za neskutocne male peniaze predviedol uzasnu remeselnu pracu a pochvalu si zasluzi uz len to, ze sa pustil do niecoho noveho.
dasti555
Professional
Professional

Fly Me to the Moon
Romatická / Komédia - ako niekto v uživateľských recenziách napísal skôr to mohla byť aj dráma.
Sú tam úsmevné, vtipné momenty romantická linka tiež nie je prehnaná a celkovo dobrý film.

Trošku mi vzniká konšpiračná otázka že či to možno nejak podobne nebolo naozaj :P
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

DEADPOOL 3

aktuálne prvé Rko, ktoré presiahlo tržbami 1mld a myslím, že veľmi zaslúžene. Ja som sa kráľovsky bavil, kopa eastereggov, skvelých postáv a nostalgických spomienok. Myslím, že Marvel spravil perfektný fan service a film , ktorým sa ospravedlnil za ostatných pár rokov, keď produkoval slabý priemer. Aj keď absentuje nejaký príbeh a viac menej ide o čistú popcornovku, je to film, ktorý si pozriem pokojne ešte raz keď výjde aj na nejakej streamovacej platforme. Je to hláška za hláškou, kopa akcie, veľa krvi a v kine som si oddýchol a naozaj vypol hlavu.

Určite sa oplatí vidieť, ak aj nie ste fanúšikmi MCU.
dasti555
Professional
Professional

Tak ja som sa viac bavil pri The Marvels. Príbehovo ďaleko lepšie toto bol vlastne úplne zbytočný film okolo ktorého je veľa reklamy len.

Autoeditácia príspevku po 2 dni 10 hod 26 min 1 sek:
Alien Romulus dosť dobré

edit 2
Miki tiež fajn
danodrevo
Light Professional
Light Professional

teraz nedávno som si pozrel naraz ako "maratón" Furiosu aj Mad Maxa a musím povedať, že som trocha zmenil názor na Mad Maxa smerom k lepšiemu a Furiosa ma maximálne prekvapila - trailer tam vyzeral úplne na figu aj tú herečku moc nemusím ale film ma veľmi bavil, vizuálne aj svojou dynamikou. Ako celok to funguje skvelo a ešte by som si dal aj nejaký tretí diel, trebárs sequel k Mad Maxovi :-)
Škoda tých tržieb za Furiosu tento rok a ignorácie divákov.
Takých solídnych 8,5/10 dávam.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

my sme si pozreli znova fury road lebo sme chceli ist do kina na furiosu.
na fury road sme boli v kine ked to vyslo, ja som bol nadseny. dlhe roky som ten film obhajoval. po aktualnom pozreti sme vsak zmenili nazor k horsiemu, az tak ze sme na furiosu ani vobec nesli.
bolo to velmi pekne audiovizualne spracovane ale to je tak vsetko. zial asi ako som zostarol tak mi to uz nestaci. pribeh stal za nic a bolo tam vela nelogickosti.
GeorgeHarry
Novice
Novice

Príspevok od používateľa GeorgeHarry »

mňa zaujal 13. Okrsok (the District) a Trestná lavica (the last yard) ak chceš komédiu
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co hovorite na film Miki? Bol som pred par dnami na tom v kine a za mna v pohode. Herecke vykony fajn, den mozno trochu skakal, len aby ukazal postup Cernaka od Nemecka, cez autobusy, biznis s nakladnymi autami, az po mafiu, ale za mna velmi dobre. Hlavne, ze nemam velkw ocakavania od slovenskej kinematografie, takze ma to milo prekvapilo a tesim sa na pokracovanie v januari.

Cital som aj recenzie odbornikov a kritikov, ze to nemalo ziadny dej, ze sceny skakali hala-bala, ze sa snazili vykreslit Cernaka ako dobreho cloveka (nepostrehol som, akurat chcel pomoct bratovi von z vazby). Za mna teda vysoky nadstandard medzi slovenskymi filmami.

V porovnanim s filmom Vojna policajtov - tak Vojna mala lepsi pribeh, ale myslim si, ze vzhladom na skutocnost, ze film Miki je podla skutocnosti, tak prilaka vela ludi do kin a zrejme prekona film (430 tisic ludi) od Jakubiska - Batoricka).
warham
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa warham »

Mne sa film Miki páčil, bol som v kine dokonca 2-krát. Tiež veľmi nechápem komentárom že sa ho snažili vykresliť ako dobrého človeka.
Jediné čo mi trochu vadilo že film mohol byť dlhší aj napriek tomu že v januári bude pokračovanie, extra 30 minút by mu neuškodilo.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

bude rozšírená verzia na JOJ Play ak sa nemýlim. A na Netflix by mala doraziť kinoverzia.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Alien – Romulus – Niekedy som nebol z votrelca napichaný ani pre mňa nikdy nemal strašidelný nádych. No tento film zaujal retro-futuristickou estetikou, hereckými výkonmi androida. Vlastne žiaden herecký výkon nebol zlý. Čo sa mi oproti predchádzajúcim dvom častiam páčilo bolo, že postavy neboli totálne blbé (aj keď ta lietajúca kyslina sa dala vyriešiť tak, že by sa znovu zapla gravitácia, poprípade vypla, ale to by tam nebol ten efekt). Facehaggry tu boli lepšie ako votrelec.

Celkovo taká popcornová oddychovka na jedno pozretie, v ktorej mi aktívne nevadilo nič.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pred par dnami som bol v kine na ceskom filme Vlny, ktory tom co sa dialo v Ceskoslovensku v auguste 1968. Pre mna prekvapivo vyborny film, ktory bol putavy a mal zaujimavy dej (aj ked prve minuty v uvode boli nudne). Nie som na historicke filmy, nemam moc rad ani ceske filmy, ale toto stalo za to a hodnotenir 89% na CSFD hovori za vsetko.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Deadpool 3 - Za mna velké sklamanie. Presiel pod MCU a tak to aj vyzera. Kde je pribeh? Kde je nejaka parodia? Ved to ani nemoze stat na vlastnych nohach, nehovorim, ze som sa nezasmial. Ale podobne ako pri inych veciach z poslednej dobe je to len zmykanie znacky, fanservis a nostalgia. Hlavne ta nostalgia, ved z takmer dvojhodinoveho filmu tam bola zapleka asi 5 minut a vsteko ostatne kamea hercov a odkazdy na filmy, ktore mali realne uspech. Ale to neozaj nestaci. Za mna najslabsi Deadpool.
Napísať odpoveď