Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 24 Mar 2017, 7:09



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 75 ]  Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia

Choď na stránku
Fio banka
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.1.2008
Príspevky: 2397
Karma: Level +1
Príspevok Re: Fio banka
Mam s FIO zatial velmi dobre skusenosti, ci uz rychle zalozenie uctu, dobra komunikacia, jasne informacie, na nic sa nehraju, nemaju ziadne skryte podmienky.

Samozrejme, negativa by sa nasli, maju pobocky len vo vacsich mestach, no Zuno a mBank nemaju ziadne (co sa tyka vkladov a vyberov), pokladnicne hodiny su pre niekoho obmedzujuce - do 16:30, resp. do 16:00 v piatok, no uz viackrat som vybavil vklad aj po tomto case, hlavne ak su tam ludia, to je dalsie minus, niekedy je nutne cakat, zalezi to od pobocky a casu, no cakat sa musi aj v platenych bankach.

Pri vytvarani noveho uctu upozornujem na moznost zvolit si vlastne cislo uctu, napr. podla datumu narodenia a pod., ak je cislo volne a splna urcitu podmienku, je to bezplatne, taktiez je mozne zvolit si vlastne prihlasovacie meno pre IB, dobre je to premysliet si pred zalozenim uctu, aj s alternativou, ak by prva volba nebola volna. Taktiez je potrebny vklad minimalneho zostatku - 10€.

cinges - ano, bankomatov je skoda, v CR maju tusim az 10 vyberov zdarma, ktovie, mozno ked k nim prejde vyssi pocet klientov zo Zuno, tak budu bankomaty aj u nas, aspon vo vacsich mestach.

//autoeditácia príspevku (04 Okt 2016, 16:34)
Inak Fio ma aj podnikatelsky ucet bez poplatkov, viac na strankach banky.

Upozornim este na bezpecnostny limit pri pokladni, ihned po vybere nie je mozny vklad, je to mozne az po urcitom case, neviem presne kolko to je, mozno hodina, myslim ze to plati aj naopak, na to je dobre si dat pozor hlavne ak mate 2 ucty a chcete si z jedneho vybrat hotovost a cast nasledne vlozit na druhy, je lepsie to presunut v IB, malo by to byt okamzite, potom cez pokladnu vybrat len pozadovanu hotovost.


04 Okt 2016, 15:16
Profil  
Guru
Guru
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.11.2011
Príspevky: 2655
Bydlisko: Košice
Karma: Level +2
Príspevok Re: Fio banka
cinges píše:
Ja s nimi mam dobre skusenosti, vsetko bolo super ultra rychle (z cz FIO do sk SLSP prevod trval hodku a pol) a jednoduche... Jedine co je skoda, ze tu nemaju svoje bankomaty, v cechach ich maju v pohode, neviem, ci ich planuju zaviest, alebo nie..
Počkať, čo ? Prevod medzi bankami a dokonca medzi štátmi za hodinu a pól ????


04 Okt 2016, 18:13
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 5.3.2007
Príspevky: 799
Karma: Level +3
Príspevok Re: Fio banka
Hej, tiez som tomu nechapal.. Ale ako vravim, teraz som to neskusal, posielal som vtedy z ceskeho FIO uctu na Slovensky do Slovenskej sporitelne v pracovny den asi okolo obeda a trvalo to hodku a pol.. teraz mam Slovenske FIO ale nemam to ako odskusat, ci to funguje aj do inych statov, atd..


04 Okt 2016, 18:44
Profil  
Guru
Guru
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.11.2011
Príspevky: 2655
Bydlisko: Košice
Karma: Level +2
Príspevok Re: Fio banka
A prevody medzi bankami na SVK netrvá klasicky 1 deň? Prípadne v ten istý deň, ak zadané trebárs do 7:00?


05 Okt 2016, 7:51
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.3.2016
Príspevky: 537
Karma: Level -5
Príspevok Re: Fio banka
Priamy vklad okamzite a ostatne medzibankove do 24 hodin od vlozenia. Ak sa nemylim.


05 Okt 2016, 8:05
Profil  
Guru
Guru
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.11.2011
Príspevky: 2655
Bydlisko: Košice
Karma: Level +2
Príspevok Re: Fio banka
Jo, lebo na to som zvyknutý (hovorím o prevodoch), je to klasika, no či Fio nie je nejako revolučný náhodou.


05 Okt 2016, 8:21
Profil  
Zablokovaný
Zablokovaný
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.10.2016
Príspevky: 1
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Fio banka
zakladal si niekto učet online ? ako dlho vám to celé trvalo ?


13 Okt 2016, 10:46
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.5.2006
Príspevky: 3091
Bydlisko: ke-okolie
Karma: Level +3
Príspevok Re: Fio banka
DropDead píše:
Jo, lebo na to som zvyknutý (hovorím o prevodoch), je to klasika, no či Fio nie je nejako revolučný náhodou.

Moze byt ako chce revolucny, pretoze ak cielova banka proste nevybavuje v ten den prijate transakcie tak maju smolu :D


13 Okt 2016, 11:27
Profil  Twitter  WWW
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.10.2016
Príspevky: 1
Bydlisko: Košice
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Fio banka
SeySvK píše:
zakladal si niekto učet online ? ako dlho vám to celé trvalo ?


Trvalo mi to dokopy tyzden. V stredu vecer som poslal online ziadost o ucet, v piatok vecer ziadost spracovali a ziadali poslat autorizacnu platbu, platba im prisla az v utorok, kde mi obratom poslali platbu spat s autorizacnym kodom, ktora prisla v stredu. Easy :D


13 Okt 2016, 13:01
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.5.2009
Príspevky: 5541
Karma: Level +2
Príspevok Re: Fio banka
inac nechapem,aj tuto to bolo viackrat spomenute, preco ludom tolko lezi v zaludku ak maju napriklad iba jeden vyber z atm zadarmo. Ved v dnesnej dobe clovek vsetko plati cez POS alebo prevodom, je to stokrat lepsie ako vlacit v penazenke hotovost s kopou minci, rychlejsie platenie na pokladni atd. ma niekto iny nazor?


13 Okt 2016, 17:26
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.5.2016
Príspevky: 712
Karma: Level +1
Príspevok Re: Fio banka
Tiež mám na všetko kartu, hotovosť mám iba ako zálohu, keby niečo...cca 50€ aby bolo na prípadnú pizzu+tringelt. 1 výber mi bohato stačí, v prípade nutnosti ma ďalší výber za poplatok nezruinuje...


13 Okt 2016, 17:48
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.10.2006
Príspevky: 9491
Bydlisko: Moskwa
Karma: Level +6
Príspevok Re: Fio banka
No v kadejakych sockarnach,autobusoch atd s kartou neobstojis :)


13 Okt 2016, 19:03
Profil  WWW
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.5.2016
Príspevky: 712
Karma: Level +1
Príspevok Re: Fio banka
Tam sa našťastie nepohybujem :)


13 Okt 2016, 19:50
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 17894
Karma: Level +6
Príspevok Re: Fio banka
gogo956.. tiež sa nad tým už nejaký rok pozastavujem. Ale každý máme inak nastavený tok peňazí.. ;)

Inak, teraz som sa pozrel do svojho výpisu, tento rok som z bankomatu ťahal peniaze celkovo 4x, z toho 3x v marci a 1x v júni.


14 Okt 2016, 5:52
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.5.2006
Príspevky: 3091
Bydlisko: ke-okolie
Karma: Level +3
Príspevok Re: Fio banka
Ja osobne ked to porovnam s unicredit kde ked cloveku prijde na ucet 400 eur mesacne tak ma vsetko zdarma aj vybery z bankomatov doma alebo v zahranici.. tak jednoznacne vyhrava unicredit, co ponuka fio co unicredit nie ? :)
PS: Nemaju ziaden poplatok za kartu.. ja osobne som za 6 rokov ci kolko tam zaplatil banke asi 4 eura za notifikacne SMS o prichadzajucej vyplate (0.05 za sms) za SMS pri platbach kartou je to zadarmo.
Ako sekundarny ucet to asi nie.. ale primarny som lepsi nenasiel.


14 Okt 2016, 6:12
Profil  Twitter  WWW
Redeemer
Redeemer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2008
Príspevky: 11655
Bydlisko: VK,TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: Fio banka
maju tusim rocny poplatok za kartu a ked by som ho mal ako sekundarny ucet tak by mi tam nechodilo pravidelne 400e mesacne a uz by som ho nemal zadarmo.


14 Okt 2016, 6:25
Profil  ICQ  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.3.2009
Príspevky: 1268
Bydlisko: Brno
Karma: Level +3
Príspevok Re: Fio banka
Karta je zdarma.

Riziko Unicredit je v tom, ze ked ti tam nepride aspon 400 eur za dany mesiac, tak ti nauctuju 8 eur za vedenie + za vsetky vykonane operacie, co sa moze vysplhat hodne vysoko. Inak asi Unicredit nema konkurenciu.

By the way, stale to mozes vyriesit trvalym prikazom z primarneho uctu a za 2-3 dni si tie peniaze posles druhym trvalym prikazom spat. Nikde neni pisane, ze tie peniaze tam musia cely mesiac byt :)


14 Okt 2016, 8:52
Profil  
Redeemer
Redeemer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2008
Príspevky: 11655
Bydlisko: VK,TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: Fio banka
cital som len tak letmo ze tie peniaze nemozu prichadzat z ineho vlastneho uctu..ale asi to mysleli vedeny v unicredit


14 Okt 2016, 9:00
Profil  ICQ  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.3.2009
Príspevky: 1268
Bydlisko: Brno
Karma: Level +3
Príspevok Re: Fio banka
Prinajhorsom si mozes nechat posielat vyplatu do Unicredit a obratom ju presunut na primarny ucet.


14 Okt 2016, 10:54
Profil  
Redeemer
Redeemer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2008
Príspevky: 11655
Bydlisko: VK,TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: Fio banka
no to ano, ale to je presne ten ukon ktory nemusim robit vo Fio :)


14 Okt 2016, 11:25
Profil  ICQ  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 75 ]  Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Google [Bot] a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.117s | 15 Queries | GZIP : On ]