Forenzny analytik & IT

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
marek788
Light Star
Light Star

Forenzny analytik & IT

Príspevok od používateľa marek788 »

Ahoj, som este stale studentom IT, no chcel by som uz zacat niekde pracovat. Nasiel som si nejake ponuky, a celkom sa mi zapacilo podla popisu ponuky forenzny analytik v EY. Popis prace je dost strucny, viem, ze najlepsie mi zodpovedia na moju otazku priamo oni, no predtym nez poslem CVcko, je tato praca urcena vobec pre cloveka, ktory vystuduje IT? V ponuke maju, ze ich zaujme znalost prace s datami SQL, MS Access, znalost zakladnych pocitacovych sieti, znalost zakladov programovania apod. Chcel by som sa uplatnit a robit nieco v mojom odbore, nie nieco, co je uplne mimo. Dakujem za odpovede.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Forenzny analytik & IT

Príspevok od používateľa heker »

Co to ma obnasat akozes? Lebo pod pojmom forenzny rozumiem nieco ako sudny, teda sudny znalec, sudny technim, teda clovek s okruhlou peciatkou, ktory vykonava posudky pre sudy.
marek788
Light Star
Light Star

Medzi napln prace patri zpracovavanie dat a dokaznych materialov pre uspesne forenzne vysetrovanie tj. vytvarat forenzne kopie elektronickych zariadeni resp. obnovovat vymazane data, pouzivanie modernych forenznych technologii a databaz pomocou ktorych dokazeme pre nasich klientov objasnovat pripady podovodov, zpreneverovanie, manipulacie vybervovych konani, poistnych podvodov atd.
Zvysok su veci typu, ze budem sucastou skuseneho tymu vysetrovatelov, moje datove analyzy im pomozu odhalovat podozrive veci, atd.
meffisto
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa meffisto »

v IT je vacsia vyhoda mat skusenosti ako len vystudovanu skolu. Ak nemaju problem zobrat cloveka bez skusenosti, tak urcite vyuzi tu prilezitost ak mas analyticke schopnosti a bavi ta proces riesenia problemov. Na vsetko tam bud budu mat software ktory ti v tom bude pomahat a je dobre mat skusenosti so skriptovanim na ulahcenie celeho procesu.
marek788
Light Star
Light Star

Ano, to urcite. Mna skor zaujimalo, ci sa nehlasim na poziciu, ktora ma od IT uplne daleko, a je to napr skor pre uctovnikov a pod.
Napísať odpoveď