Formát HDD, môžte LOCK(vyriešené)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Formát HDD, môžte LOCK(vyriešené)

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Ahojte,

už niekoľko krát som inštaloval win7 avšak bez väčších problémov. Tentoraz som však uviazol "na plytčine".

Už počas inštalácie (ešte pred samotným nakopírovaním súborov) som sa snažil sformátovať disk, odstrániť staré partície a nahradiť ich novými o inej veľkosti. Lenže tu je tá chyba. Celý disk sa tvári ako dynamický a tak sa nedajú dané partície vôbec formátovať ani s nimi nič robiť. Dokonca nespravím ani novú partíciu z voľného (neprideleného) miesta.
Už som to robil aj cez win cez správu diskov že som zmazal partície aby tam bolo len voľné miesto. Cez windows to spravím (brnkačka), pri inštalácii winu by som to ani tak nepotreboval vytvárať, ako by som potreboval na mnou vytvorenú partíciu ten win nainštalovať.
Pri každej partícii, alebo pri každom tom voľnom mieste mi zobrazuje hlášku:

Kód: Vybrať všetko

Systém windows sa nedá nainštalovať do tohto priestoru pevného disku. Daná oblasť obsahuje dynamické zväzky, ktoré niesú podporované pre inštaláciu.
V správe diskov(diskmgmt.msc) sa mi nezdá tá časť ohľadom primárnej oblasti. Pretože pravdepodobne žiadnu primárnu oblasť nemám. Celý disk ako som už spomínal sa tvári ako DYNAMICKÝ a vraj ho treba skonvertovať cez diskpart, ale to by som musel celý disk vymazať a to jednoducho sám win nedovolí...

EDIT:Ešte som trochu googlil a jediné čo mi pripadá v úvahu je konverzia disku z dynamického na základný.
Avšak stále to nejde ani cez správu diskov, ani cez diskpart.exe :(
Je to určite preto, že mám len jeden disk a práve na ňom mam nainštalovaný win. Ako by som to mohol obísť??

Ešte otázočka: Ak by som tento disk pripojil k inému PC, samozrejme by som neodpájal HDD ktorý na tom druhom PC bude, podarilo by sa mi cez ten windows kt. je na tom druhom PC zformátovať tento HDD a previesť ho ptm na základný ??? (len nápad - ani neviem či je možnosť zapojiť dva HDD do jedného PC) :D HW sa nerozumiem :wink:

V prílohe vidíte že celý disk je dynamický a že ho nemožno konvertovať

//autoeditácia príspevku (09 Aug 2010, 16:23)
Prave to riesim cez jedno live CD. Nemam tu ani slovensku klavesnicu, ale ide to lahko. Akurat ze som nad tym dumal az DOTERAZ od RANA. Jak taky debil :lol:
Potom sem hodim navod a moze sa pripnut do navodov ak nebudete proti 8)
Idem sa hrajkat

//autoeditácia príspevku (10 Aug 2010, 13:22)
Svojpomocne vyriešené 8)
Môžte LOCK :wink:
Prílohy
diskmgmt2.jpg
Napísať odpoveď