Fotografia - vaše fotky
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - vaše fotky
pekna fotka... skoda toho padajuceho horizontu 
Ja ten padajúci horizont neregistrujem
// Prikladám ešte jednu na ukážku.
// Prikladám ešte jednu na ukážku.
tak sa lepsie pozri na tu fotku a vidis ze ti horizont pada z lava do prava, nie je to velka vada ale moze to rusit a clovek nemusi vediet co mu prave na tej fotke vadi..
ale trosku mi neseda farby na tych tvojich fotkach... upravoval si ich?
ale trosku mi neseda farby na tych tvojich fotkach... upravoval si ich?
Už to vidím aj ja, stačilo sa trošku viac zapozerať, upravoval som len sýtosť farieb.
// Skúsim sa neskôr pohrať s tým horizontom, potom hodím foto na porovnanie.
// Skúsim sa neskôr pohrať s tým horizontom, potom hodím foto na porovnanie.
ja by som aj trosku tej saturacie ubral, nemam sice dobre nakalibrovany monitor HPcka maju pesytenu cervenu... ale zda sa mi to by az moc, ten kriz teraz myslim
Rád by som počul názor ešte niekoho, mne sa to zdá byť práveže akurát.
-
chlapec10
Addict
aj mne sa zda ze ta obloha ma trocha cervensi nadych... ale tragicke to neni... este rada... nepouzivaj vo filename diakritiku.. lebo to moze narobit paseku v inych PC resp na internete..Maro. napísal:Rád by som počul názor ešte niekoho, mne sa to zdá byť práveže akurát.
PS: ten horizont napravis lahko, vo photoshope(ak ho pouzivas) si navol ruler tool(pravitko) naklikni si horizont na fotke(optimalne z jednej strany na druhu) tam aj presne uvidis ako pada... Nasledne si daj Image > Rotate Canvas > Arbitrary (slovenske pojmy bohuzial nepoznam) a malo by ti vyskocit okno kde uz mas vypocitane o kolko stuponov otocit (podla toho pravitka) das OK a hotovo
Horizont už viem ako napraviť, podstate presne ako píšeš, zajtra sem hodím opravenú na porovnanie a dik za upozornenie 
// Tak dnes už posledná.
// Takýto a ešte väčší výhľad želám zažiť každému.
// Opravené, lepšie ?
// Snáď už posledná, pretože sa vám prejedia tie hory.
//autoeditácia príspevku (08 Jún 2012, 10:53)
Chcel by som ešte počuť názor na takúto úpravu fotografie. Páči sa vám? Nezabilo to úplne prostredie? (posledná fotografia)
// Tak dnes už posledná.
// Takýto a ešte väčší výhľad želám zažiť každému.
// Opravené, lepšie ?
// Snáď už posledná, pretože sa vám prejedia tie hory.
//autoeditácia príspevku (08 Jún 2012, 10:53)
Chcel by som ešte počuť názor na takúto úpravu fotografie. Páči sa vám? Nezabilo to úplne prostredie? (posledná fotografia)
-
chlapec10
Addict
horizont super
strbske pleso sa mi nepaci, ta desaturacia to podla skor zhorsila...
strbske pleso sa mi nepaci, ta desaturacia to podla skor zhorsila...
dost sa mi zda neostrych 
Aj mne, asi to bude objektívom, fotil som väčšinu na 1/320s a 400ISO, clona by mala byť 5,6...iWin napísal:dost sa mi zda neostrych
IMHO aj viac zlateho rezu by nezaskodilo
ta clona podla mna problemom nebola.. skor si mal zle zaostrene.. vacsinou dopredu.. ale to sa zda len mne 
Hej, niektoré fotky boli orezané, a všimol som si že na nich bolo zaostrené na trávu v popredí, ale pri niektorých bol napríklad papagáj najostrejší z celej fotky a aj tak sa mi zdal málo ostrý...iWin napísal:ta clona podla mna problemom nebola.. skor si mal zle zaostrene.. vacsinou dopredu.. ale to sa zda len mne
-
masterdead
SysAdmin
-
jin
VIP
kml16: Naj sú 2660 a 2508.
Yogi19: Všetky do jednej mi prídu ako hrozné blato. Pri niektorých škoda. Fotil si RAW?
arcrue: Pekné, pripomenulo mi to atmosféru nášho starého domu v Nitre.
masterdead: Splendid. Aj s tým brzdiacim autom.
Aby som furt len nefrflal pridám niečo z novších.
1&2&3: Fotenie business portrétu pre jedného profi dokumentárneho kameramana
4&5&6&7: Fotenie s Jožkom Peniakom v Pálffyho paláci BA - svietenie klasickými Fresnellkami.
8&9: Fotenie s Jožkom Peniakom v Mirbachovom paláci BA - svietenie Beauty Dishom s voštinou, ako výplň bola použitá SB -700 s dáždnikom.
Yogi19: Všetky do jednej mi prídu ako hrozné blato. Pri niektorých škoda. Fotil si RAW?
arcrue: Pekné, pripomenulo mi to atmosféru nášho starého domu v Nitre.
masterdead: Splendid. Aj s tým brzdiacim autom.
Aby som furt len nefrflal pridám niečo z novších.
1&2&3: Fotenie business portrétu pre jedného profi dokumentárneho kameramana
4&5&6&7: Fotenie s Jožkom Peniakom v Pálffyho paláci BA - svietenie klasickými Fresnellkami.
8&9: Fotenie s Jožkom Peniakom v Mirbachovom paláci BA - svietenie Beauty Dishom s voštinou, ako výplň bola použitá SB -700 s dáždnikom.
Hej, fotil som do Rawu.
Ešte pridám jednu fotku zo včera, bol som sa prejsť aby som vyskúšal nový canon 10-22, tak som bral len ten čiže je to fotené ním...
Ešte pridám jednu fotku zo včera, bol som sa prejsť aby som vyskúšal nový canon 10-22, tak som bral len ten čiže je to fotené ním...