Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
Tá obloha je krásna
ale viac by sa mi to páčilo bez tej mašiny a keby bol odrezaný ten chodníček alebo čo to je, proste to tmavé dole.
Pri tejto fotke mi vadia zatmavené rohy na vrchu fotky, inak sa mi to ako laikovi páči. 
-
RomanB
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Trosku ozivim temu , ak sa niekomu bude chciet napisat nejaka kritika budem rad ..
Jedna o vycvak , kde som skusal HSS na blesku ..
Jedna o vycvak , kde som skusal HSS na blesku ..
RomanB - chcelo by to zaber bez priameho slnka - to odputava pozornost, a tiez znizuje expozicny cas natolko, ze je cele pozadie prilis tmave oproti fotenemu objektu, ktory tak na scene vyzera ako kolaz. Ku kompozicii - ak to mal byt portret, tak velmi nevysiel - u tejto pozy mam pocit, ze fotena osoba chce mat fotku, ale nechce byt fotena. Vyrazny tien pod bradou uz je popri tom vsetkom asi aj zbytocne komentovat.
Francek - opisem ti putovanie mojich oci a zvaz, ci to bol tvoj zamer - najskor som upriamil pozornost na prepalene pozadie, z ktoreho mi sklzol pohlad na najkontrastnejsi prvok - a to neostre tvare ludi. Az po tomto som podvedome zacal vyhladavat nejaky ostry prvok na fotografii, ktory sa na fotografii sice nenachadza, ale najblizsie k nemu ma huslista na lavom okraji fotografie - odsunuty ako nepodstatny detail. A tak oci zmatene bludili dalej hladajuc bod, na ktorom by spocinuli, az prisli k podpisu, kde som si polozil otazku - co sa vlastne snazil Frantisek zachytit?
Francek - opisem ti putovanie mojich oci a zvaz, ci to bol tvoj zamer - najskor som upriamil pozornost na prepalene pozadie, z ktoreho mi sklzol pohlad na najkontrastnejsi prvok - a to neostre tvare ludi. Az po tomto som podvedome zacal vyhladavat nejaky ostry prvok na fotografii, ktory sa na fotografii sice nenachadza, ale najblizsie k nemu ma huslista na lavom okraji fotografie - odsunuty ako nepodstatny detail. A tak oci zmatene bludili dalej hladajuc bod, na ktorom by spocinuli, az prisli k podpisu, kde som si polozil otazku - co sa vlastne snazil Frantisek zachytit?
Nevedel som sa rozhodnúť či to sem mám vôbec dávať ale dám. Som úplny amatér tak dajte aj kritiku nech viem čo mám hlavne vylepšovať. Farby sú upravené v PS a je to fotené s Panasonic Lumix DMC-LS60.
Ja sa vyjadrím ako úplný amatér ... 
Nič zaujímavé som na tej fotke nenašiel, len strom ... vadí mi to pozadie. Príde mi to ako fotka spravená z telefónu (nemyslím tým rozlíšenie...). Cestou niečo zbadám, tak len rýchlo cvaknem z toho miesta kde práve som a pokračujem ďalej... už len tie káble čo sú vľavo by som sa pokúsil nejak prekryť v PSku.
Nič zaujímavé som na tej fotke nenašiel, len strom ... vadí mi to pozadie. Príde mi to ako fotka spravená z telefónu (nemyslím tým rozlíšenie...). Cestou niečo zbadám, tak len rýchlo cvaknem z toho miesta kde práve som a pokračujem ďalej... už len tie káble čo sú vľavo by som sa pokúsil nejak prekryť v PSku.
-
Grim
Darca
...presýtené farby, hlavne červená...strom úplne vpravo nieje vodorovný, fotka je zdeformovaná, nič zaujímavé tam nie je...myslím, že takéto niečo fotil aj Google Street View, to si išiel popri ceste a že jej stromy, cvak ho...a idem ďalej...
Tá fotka so žeriavom je ... bez nápadu. Keby sa ti to podarilo cvaknúť z iného uhla. Keby to slnko "viselo" na lane zo žeriavu ... bolo by to určite zaujímavejšie.
Vidíš dobrý nápad. Škoda že ma to nenapadlo. 
Áno, prvej fotke chýba myšlienka, kompozícia. A na druhej fotke by som spravil väčší výrez okolo kvetu a toho motýľa, či čo je to za háveď.. takto sa v tom pozadí stráca..
-
xH4wK
Celkovo nezaujimava fotka... inak sa to robi opacne, ze sa objekt pozera vonku z vozidla 
-
Grim
Darca
...ja to vidím naopak...všetci pozerajú z okna, takže táto fotka je príjemným závanom originality...
//autoeditácia príspevku (08 Máj 2013, 20:48)
...ja to vidím naopak...všetci pozerajú z okna, takže táto fotka je príjemným závanom originality...
//autoeditácia príspevku (08 Máj 2013, 20:48)
-
masterdead
SysAdmin