fragmentovany disk
fragmentovany disk
Po poslednej instalacii Windowsu (ktoru som urobil cca 3 dni dozadu) a nainstalovania nejakeho software a updateov je moj system uplne fragmentovany. Zatial mi to velmi nevadi, nevidim nejake spomalenie systemu a pod. Ale obavam sa ze casom sa to musi nejako prejavit. Ako sa da predist tomu aby sa mi subory na disku fragmentovali? Dakujem
Gangy.. a ako sa ten program popasuje so situáciou, keď mám na disku voľné 5GB, z toho 2GB sú niekde na začiatku a 3GB na konci.. a chcem tam nahrať jeden 4,7GB image?
Začne mi všetky údaje na disku prehadzovať, aby sa vytvorilo voľné miesto o veľkosti 4,7GB? No ak budem mať 500GB disk.. vďaka pekne. 
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
mne defragmentuje kazdy disk tak do 30-60 sekund a to len preto, ze defragmentujem kazdy den. Radsej znizim zivotnost mojich diskov aj o polovicu, ako by mi mal nacitavat data 10x tak dlho, ako na znefragmentovanom povrchu. Good luck na Tvojom cervenom disku, myslim ze na cervenom povrchu si toho moc nezahras. Nech zije dlhy SWAP!ma3ix napísal:myslim ze ten rozdiel v rychlosti ani nebudes velmi poznat tak skoro.. jedina vec co ta defragmentacia robii je ze znizuje zivotnost disku
hmm ja by som mal zopar otazok ohladom O&O Defrag...
ako si v nom mozem defragmentovat USB kluc? lebo mne sa tam nezobrazi
moze sa tym znizit jeho zivotnost?
a dnes som defragmentoval jednu particiu v O&O, a potom som to chcel ocekovat vo windows defragmenteri a tam mi ukazalo ze by som ho mal defragmentovat... pritom bol cerstvo defragmentovany v spominaom O&O Defrag...
hmm... moze to byt tym ze som tam zvolil moznos STEALTH? 
ako si v nom mozem defragmentovat USB kluc? lebo mne sa tam nezobrazi
a dnes som defragmentoval jednu particiu v O&O, a potom som to chcel ocekovat vo windows defragmenteri a tam mi ukazalo ze by som ho mal defragmentovat... pritom bol cerstvo defragmentovany v spominaom O&O Defrag...
V settings si musíš povoliť voľbu "Show removable drives". Životnosť to môže znížiť, miesto 10 rokov Ti bude po zdefragmentovaní fungovať iba 9 rokov a 364 dní..digo napísal:ako si v nom mozem defragmentovat USB kluc? lebo mne sa tam nezobrazimoze sa tym znizit jeho zivotnost?
![]()
Windowsácky defragmentovací nástroj je iba akási ukážka, demo verzia normálneho defrqagmentovacieho nástroja. Dôveruj O&O Defragu..digo napísal:a dnes som defragmentoval jednu particiu v O&O, a potom som to chcel ocekovat vo windows defragmenteri a tam mi ukazalo ze by som ho mal defragmentovat... pritom bol cerstvo defragmentovany v spominaom O&O Defrag...hmm... moze to byt tym ze som tam zvolil moznos STEALTH?
Každý program sa k tomu stavia mierne inak (každý si myslí, že najlepšie vie, kde majú byť rôzne údaje, aby sa načítavali najrýchlejšie). Ak je súbor v jednom kuse (a to dokáže zabezpečiť v podstate akýkoľvek program) bude potom už iba záležať na tom, kde sa uložia ostatné údaje (názvy súborov...). Môžem sa mýliť, ale podľa mňa je pravdepodobné, že Microsoft vie, kde je to najvýhodnejšie umiestnenie pre Windows, takže ja by som použil ten program od Microsoft. 
Presne tak si myslim aj ja ze to je..chrono napísal:Každý program sa k tomu stavia mierne inak (každý si myslí, že najlepšie vie, kde majú byť rôzne údaje, aby sa načítavali najrýchlejšie). Ak je súbor v jednom kuse (a to dokáže zabezpečiť v podstate akýkoľvek program) bude potom už iba záležať na tom, kde sa uložia ostatné údaje (názvy súborov...). Môžem sa mýliť, ale podľa mňa je pravdepodobné, že Microsoft vie, kde je to najvýhodnejšie umiestnenie pre Windows, takže ja by som použil ten program od Microsoft.
K zivotnosti-je to diskutabilne,nakolko defr. sice znizi zivotnost samotnej"platne"disku.Ale na druhu stranu,ako bolo spomenute-hlava disku vdaka defr.,je menej zatazena-takze tu sa zivotnost moze zvysit.Samozrejme je to len cisto teorticka uvaha.Vobec by som sa neobaval defragmentacie kvoli zivotnosti disku..