Funkcia dátumu a času v EXCELi

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hezo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Funkcia dátumu a času v EXCELi

Príspevok od používateľa hezo »

Zdravím.
mám menší problém s funckou dátmu a času v exceli. Mám dokument, ktorý obsahuje bunku v ktorej je definovaná funkcia NOW(), to mi ukáže aktuálny dátum a čas. Ak tento dokument odošlem kolegovi a otvorí ho za týžden, ukazuje mu aktuálny čas a nie čas kedy bol dokument vytvorený. Preto som skúsil funkciu TODAY(), ktorá by mala pri tvorení dokumentu ukázať aktuálny dátum a čas, ale pritom ho ponechať v tvare v akom bol ked sa dokument tvoril.

ďakujem
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Funkcia dátumu a času v EXCELi

Príspevok od používateľa audiotrack »

In Excel, the Today function returns the current system date. This function will refresh the date whenever the worksheet recalculates.
http://www.techonthenet.com/excel/formulas/today.php

today sa nespráva tak ako si popísal. Ten dátum sa zmení vždy keď sa vykoná nejaký výpočet. Neverím že by existovala nejaká funkcia čo ti uloží dátum a potom ho už viac nebude meniť, lebo by tá funkcia musela vedieť kedy sa má vykonať a kedy nie. A keďže pre ňu je každé otvorenie, editácia a podobne excelu to isté ako tvorenie, a nemôže si proste tipnúť kedy to chceš a kedy nie, tak to funkciou zrejme nespravíš. Tie dátumy tam asi budeš musieť písať napevno a nie funkciou
Napísať odpoveď