Zdravím.
mám menší problém s funckou dátmu a času v exceli. Mám dokument, ktorý obsahuje bunku v ktorej je definovaná funkcia NOW(), to mi ukáže aktuálny dátum a čas. Ak tento dokument odošlem kolegovi a otvorí ho za týžden, ukazuje mu aktuálny čas a nie čas kedy bol dokument vytvorený. Preto som skúsil funkciu TODAY(), ktorá by mala pri tvorení dokumentu ukázať aktuálny dátum a čas, ale pritom ho ponechať v tvare v akom bol ked sa dokument tvoril.
ďakujem
Funkcia dátumu a času v EXCELi
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Funkcia dátumu a času v EXCELi
http://www.techonthenet.com/excel/formulas/today.phpIn Excel, the Today function returns the current system date. This function will refresh the date whenever the worksheet recalculates.
today sa nespráva tak ako si popísal. Ten dátum sa zmení vždy keď sa vykoná nejaký výpočet. Neverím že by existovala nejaká funkcia čo ti uloží dátum a potom ho už viac nebude meniť, lebo by tá funkcia musela vedieť kedy sa má vykonať a kedy nie. A keďže pre ňu je každé otvorenie, editácia a podobne excelu to isté ako tvorenie, a nemôže si proste tipnúť kedy to chceš a kedy nie, tak to funkciou zrejme nespravíš. Tie dátumy tam asi budeš musieť písať napevno a nie funkciou