Galusky vs plášť
-
vajda65
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja jazdím na vittoria open corsa, to je najvyššia séria cez 200 tpi, ale v pohode ti stačia od 60 tpi.
Čo sa týka značky to je jedno ritchey, vittoria, michelin, atd
Hlavne pozri tpi a či to má nejaké technologie proti prezazeniu pláštu. Viem že vittorie to majú, ale ostatné neviem.
a počítaj plášte zo 120 tpi tak okolo 1000skk kus, ale ten ti potom vydrží 5000 km bez defektu určite.
Čo sa týka značky to je jedno ritchey, vittoria, michelin, atd
Hlavne pozri tpi a či to má nejaké technologie proti prezazeniu pláštu. Viem že vittorie to majú, ale ostatné neviem.
a počítaj plášte zo 120 tpi tak okolo 1000skk kus, ale ten ti potom vydrží 5000 km bez defektu určite.
tak si sedim na zachode a...
zdroj:VELO 5/2007Zipp predstavil sve aerodynamicke plaste Tangente (vyrabene u znacky Vittoria). Diky sirce 21 mm, vysoke hustote pleteni 2900 TPI a zejmena povrchove uprave boku, ktere jsou plne drobnych dulku, by se melo dosahnout uspory jeden az tri watty siloveho vykonu. Hmotnost tehto plastu je 160 gramu, cena 85 USD. Filozofie golfoveho micku dotazena do konce!
Je to davnoco som jazdil galusky a vzdy som nadaval. Je to urcite drahsie, ako plast a duša solo. Galuska je taky integrovany vyrobok a ak sa chces dostat k duši a opraviť ju, je to problem objavit a dalsi vznika so samotnou opravou. Ani neviem ci to este niekto opravuje. Udajne aj dnes slabe % jazdcov-profikov jazdi galusky.triple napísal:okey a čo je výhodnejšie? mat normálnu dušu s plášťom alebo galusky alebo plášťovku (ak som správne pochopil)?
Na tvojom mieste by som si vybral kvalitny plast, staci 23 mm, netreba ist do krajnosti ako je 19 mm.
Normalne, kevlar sa pouziva v nepriestrelnych vestach pretoze ti cezen len tak nieco neprejde, rovnako sa pouziva aj v obleceni pre extremne pouzitie a dava sa aj do kombinez pre motorkarov. Kedze ma taketo vlastnosti pouzivaju ho aj v plastoch. (samozrejme su rozne druhy, hrubky,...)hojko napísal:mobiloman: Na to si ako prisiel???
BTW kevlarove plaste som zatial videl iba na horsky bicykel, galuskove som este nevidel.
-
triple
Guru wannabe
bohajeho ja sa už cítim ako totálny ko*ot.. tak už som vyplul hádam 800 sk za duše čo vkuse mením..
ale asi budem ja debil lebo aj minule večer som vymenil dušu šiel som do mesta a ráno sfúknutá - dám dole tak malá durka tak bola tak som kupil dalšiu .. včera večer som ju založil dnes som zašiel 20 km do práce a duša zase f pi*i
kur*a to na hovno zakladam alebo čo?
tak najprv dám dušu do plášta a tam kde je ventil trocha nechá miesto .. ventil trocha založím ale aby duša ostala v plášti potom dám jednu stranu plášta do ráfu a postupne od ventilu zakladám aj druhu.. a na koniec ked už ide ťažko rukov tak použiíjem tú umelú hlúposť čo mi predali v shope.. no a na koniec založím matičku či čo to je na ventil trocha dotiahnem dofúkam a hovotvo.. na prvý pohlad ako lusk ale potom ten pohlad na sfúknuté koleso už ma to serie
ale asi budem ja debil lebo aj minule večer som vymenil dušu šiel som do mesta a ráno sfúknutá - dám dole tak malá durka tak bola tak som kupil dalšiu .. včera večer som ju založil dnes som zašiel 20 km do práce a duša zase f pi*i
kur*a to na hovno zakladam alebo čo?
tak najprv dám dušu do plášta a tam kde je ventil trocha nechá miesto .. ventil trocha založím ale aby duša ostala v plášti potom dám jednu stranu plášta do ráfu a postupne od ventilu zakladám aj druhu.. a na koniec ked už ide ťažko rukov tak použiíjem tú umelú hlúposť čo mi predali v shope.. no a na koniec založím matičku či čo to je na ventil trocha dotiahnem dofúkam a hovotvo.. na prvý pohlad ako lusk ale potom ten pohlad na sfúknuté koleso už ma to serie
-
triple
Guru wannabe
a aký postup je lepší.. lebo je tam zdvojený raf a dosť ťažkosa to zakladáyoplin napísal:a aj si sa pozrel ci nemas nieco v plasti? a ten postup je tiez nic moc.
jasné mám .. to len odvtedy sa mi je*e od kedy som prvý defekt dostal a od vtedy proste reťazová reakciat0m4s3 napísal:A mas tam tu ochrannu "gumennu pasku" na vnutornej strane rafiku? Roadrunner by ti vedel rozpravat - cca 5 defektvo za dva tyzdne
ja osobne to robim takto (je jedno ci na horak, alebo cestak): jednu stranu plasta dam na raf, dam ventil do dierky, trosku nafuknem, aby sa mi lepsie zakladala dusa. zalozim dusu do plasta a zacnem obuvat druhu stranu plasta. obuvam plast rukou, ked uz mi nejde tak pouzijem montpaku. ked je plast obuty, ventil zatlacim do plasta, aby som sa vyhol tomu, ze budem mat dusu pricviknutu pod plastom. potom to nafukam na predpisany tlak, ktory ja napisany na plasti. zatocim koleso v ruke aby som videl ci mi nerobi vajco.
ale hlavne prejdi rukou plast, ci ti v nom neostal nejaky trn alebo nieco co ti moze znovu prepichnut dusu!
ale hlavne prejdi rukou plast, ci ti v nom neostal nejaky trn alebo nieco co ti moze znovu prepichnut dusu!
-
triple
Guru wannabe
ok idem na to .. to malé prifúknutie to je dobrý nápad.. to ma nenapadloyoplin napísal:ja osobne to robim takto (je jedno ci na horak, alebo cestak): jednu stranu plasta dam na raf, dam ventil do dierky, trosku nafuknem, aby sa mi lepsie zakladala dusa. zalozim dusu do plasta a zacnem obuvat druhu stranu plasta. obuvam plast rukou, ked uz mi nejde tak pouzijem montpaku. ked je plast obuty, ventil zatlacim do plasta, aby som sa vyhol tomu, ze budem mat dusu pricviknutu pod plastom. potom to nafukam na predpisany tlak, ktory ja napisany na plasti. zatocim koleso v ruke aby som videl ci mi nerobi vajco.
.... no už je aj po tom .. trošku som sa zase zapotil.. a uvidíme čo to dá ked dôjdem domov
nazdarek....taaakze kupil som si ted cestak...mam na nom original galusky....kupil som si aj plast(necem galusky)....a ted pride ta lol otazka...aku dusu do neho??? teda samozrejme ak tam nejaka ide..
)) akoze sorry ale uz som vazne zmateny.....pojde mi ten plast aj na tento rafik(alexrims DA16)??? plast je to detonator 23mm...
a potom na kolko fukat ten plast aj galusky.......
-
simonbrunovsky
Novice
Re: Galusky vs plášť
ahojte, ak si kupim plastovky tak si musim kupit nejake ine kolesa, alebo to mozem dat na normalne kolesa, ktore mam teraz t.j. na ktorych mam dusu a plaste ?
-
hojko
Site Admin
Re: Galusky vs plášť
Ak sa bavime o cestnych kolesach, co sa zrejme bavime, tak ano, mozes to dat na normalne kolesa. Neviem, ci su aj dake ine ako tie normalne