Gigastore REKLAMÁCIA
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Gigastore REKLAMÁCIA
Opat nemas pravdu. Zaciatok reklamacneho konania, tj. uplatnanie reklamacie je vtedy, ked dorucis tovar predavajucemu s popisom atd... Ty si kupil vo firme notebook, reklamoval si ho, dorucil si im ho a dalsim dnom plynie reklamacna doba 30 dni. To, ci to oni posielaju do Nemecka alebo Japonska, to nie je tvojou starostou. Teda zaujima to, ze ci na 30. den dostanes notebook s reklamacnym protokolom alebo nie. Ked nie, dalsi den poziadas o peniaze.
Ako z kopii mailov vidis, ja som predavajuceho vynechal a hned som komunikoval so servisom, predavajuceho som az oslovil pri probleme so zamietnutou reklamaciou. Takisto notebook u mna vyzdvihol kurier objednany servisom, kedze predavajuci o tom ani nevedel. Precitaj si tie kopie mailov. Ja sa s vami nehadam, ale ani na infolinke Lenova nemali problem s terminom zacatim reklamacie ani s tym, ze notebook bol uz na ceste ku mne ani s tym ze neuznali celu reklamaciu a vidali do 3 dni dobropis
-
Dildogripak
Medium Professional
Kamoško, furt si inde...
Popisuješ inú situáciu. A to uplatňovanie reklamácie u výrobcu. Teoreticky som toto mohol urobiť aj ja, obísť predajcu, reklamovať priamo v SAMSUNG-u a tým pádom by sa na mňa možno vzťahovali podobne výhodné podmienky ako na teba (nahlásenie, vyzdvihnutie u mňa kuirérom/oprava u mňa), tým pádom je možnosť, že by sa to počítalo odo dňa nahlásenia reklamácie. To však nie je zo zákona dané, toto je len ústretovosť výrobcu a určite to majú upravené v obch. podmienkach!
Ja však možnosť uplatniť si reklamáciu u výrobcu nemám. Resp. mám, ale v Chorvátsku. A povedzme si rovno, kto bude komunikovať s chorvátmi a posielať im TV (platiť kuriéra atď.)? Riešim to teda s predajcom, ktorý to musí vybaviť v zákonnej lehote 30 dní, odo dňa kt. nasleduje po dodaní reklamovaného produktu predajcovi.
Kapišto?
//autoeditácia príspevku (24 Dec 2016, 14:24)
Tak som sa dotazoval na reklamáciu a dostal som takúto odpoveď
Takže som im skomponoval niečo takéto. Mailom to už dostali. Poštou to odíde v utorok.
Popisuješ inú situáciu. A to uplatňovanie reklamácie u výrobcu. Teoreticky som toto mohol urobiť aj ja, obísť predajcu, reklamovať priamo v SAMSUNG-u a tým pádom by sa na mňa možno vzťahovali podobne výhodné podmienky ako na teba (nahlásenie, vyzdvihnutie u mňa kuirérom/oprava u mňa), tým pádom je možnosť, že by sa to počítalo odo dňa nahlásenia reklamácie. To však nie je zo zákona dané, toto je len ústretovosť výrobcu a určite to majú upravené v obch. podmienkach!
Ja však možnosť uplatniť si reklamáciu u výrobcu nemám. Resp. mám, ale v Chorvátsku. A povedzme si rovno, kto bude komunikovať s chorvátmi a posielať im TV (platiť kuriéra atď.)? Riešim to teda s predajcom, ktorý to musí vybaviť v zákonnej lehote 30 dní, odo dňa kt. nasleduje po dodaní reklamovaného produktu predajcovi.
Kapišto?
//autoeditácia príspevku (24 Dec 2016, 14:24)
Tak som sa dotazoval na reklamáciu a dostal som takúto odpoveď
Vydr***ciVážený zákazník,
produkt sa nachádza v autorizovanom servis centre.Vybavenie reklamácie prebehne v zákonom stanovenej lehote.
Pokiaľ by sa tak nestalo,bude na vašu objednávku automaticky vystavený dobropis.
Reklamácia však bola prijatá 29.11.2016,takže k prekročeniu lehoty zatiaľ nedošlo.
S pozdravom
Takže som im skomponoval niečo takéto. Mailom to už dostali. Poštou to odíde v utorok.
Spoiler
Dobre si spravil, presne tak.
-
Ryan Giggs
VIP
23. 1.?
-
Dildogripak
Medium Professional
fuck. dík za upozornenie
Ja by som to este upravil co im pises. Prebrali to 23.11., reklamcia bezi od 24.11. a teda loslednym dnkm bolo 23.12. Cize by som uviedol, ze 23.12. to nestihli a tak 24.12. si im mailom poslal odstupenie od zmluvy a list posielas az teraz po sviatkoch. A zaroven by som do prilohy uviedol a prilozil doklad o kupe (objednavku, fakturu, iny doklad z mailu), aby to zbytocne nenatahovali.
Pozeram u nich na webe, ze nikde nemaju napisanu reklamacnu adresu. Najskor musis vyplnit asi ten ich formular, az potom sa dozvies kam to poslat. Tu so to vari posielal do Ziliny kde uz nic nie je, aby nebol problem v tom a nechceli to odovodnit tym, ze to este museli preposlat do Bratislavy.
Pozeram u nich na webe, ze nikde nemaju napisanu reklamacnu adresu. Najskor musis vyplnit asi ten ich formular, az potom sa dozvies kam to poslat. Tu so to vari posielal do Ziliny kde uz nic nie je, aby nebol problem v tom a nechceli to odovodnit tym, ze to este museli preposlat do Bratislavy.
-
Dildogripak
Medium Professional
Už ich kašlem, nejdem im písať ich zákonné povinnosti (od kedy sa počíta 30 dňová lehota, to musia oni vedieť).
A listy som zabalil a pripravil 2. Jeden do žiliny, druhý do BA, aby to zas náhodou neblúdilo....
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2017, 19:33)
29.12.
A listy som zabalil a pripravil 2. Jeden do žiliny, druhý do BA, aby to zas náhodou neblúdilo....
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2017, 19:33)
29.12.
Dobrý deň xxxxx xxxxxxxxxxx
stav Vašej objednávky č. xxxxxxx bol zmenený.
Gigastore
http://www.gigastore.sk
Cize si to zrejme spocitali a zistili, ze to nestihli. Teraz maju 14 ci 30 dni na platbu, ze?
-
Dildogripak
Medium Professional
Je tam 14 dňová lehota.
//autoeditácia príspevku (05 Jan 2017, 12:28)
29.12. mali odstúpenie od zmluvy na stole
05.01. mi pípla SMS, peniažky prišli
a teraz mi už len ostáva napísať im pekne štipľavú recenziu
//autoeditácia príspevku (05 Jan 2017, 12:28)
29.12. mali odstúpenie od zmluvy na stole
05.01. mi pípla SMS, peniažky prišli
a teraz mi už len ostáva napísať im pekne štipľavú recenziu