Git

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
MA_SK
Light Expert
Light Expert

Git

Príspevok od používateľa MA_SK »

Ahojte,

vytvoril som jeden doplnok pre Kodi, dal som si ho na github, ale netuším ako ho mám pridať do Spoločného CZ a SK repozitára na gite.Aj som ten CZ a SK repozitár Fork-ol ale neviem čo ďalej..
Vedel by mi niekto pomôcť?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Git

Príspevok od používateľa aacid »

forknes, pridas zmeny do svojej branche a potom spravis pull request do master branche. ked ti to niekto schvali tak to tam bude pridane.
skooty
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa skooty »

Ahoj.

Pre prípad že pracujete na nejakej veci viacerí a teda si každý kutíte na svojej branchi, zvyknete na implementovanie svojich zmien do mastra používať čistý merge alebo predtým rebasujete branchu na mastra pomocou Rebase ? Prípadne aké vidíte výhody v jednotlivých spôsoboch ?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Vo väčšine prípadov proste len po dokončení mergnem do mastra svoju feature branchu. Ak v masteri medzičasom pribudlo niekoľko (pre moju feature nerelevantných) commitov, tak ma to nezaujíma.

Ak v mastri pribudli commity, ktoré priamo súvisia s mojou feature (kde by som pri merge musel riešiť konflikty, alebo je pre mňa proste vhodné ten nový kód v rámci developmentu mať aj v mojej branchi), je vhodnejšie spraviť rebase na feature branchi, a potom po dokončení merge do master.

Robím ale v relatívne malom tíme a s týmto sa až tak často nestretávam, tak sa tiež rád nechám poučiť. :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

U nas robime rebase feature branche, ak su konflikty.
skooty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa skooty »

Ak tomu chápem správne, tak výhoda rebase je hlavne v čistejšom .gite ? Teda že jednotlivé úpravy pekne za sebou nadväzujú ? Inak tam môžu takisto vznikať konflikty ako pri Merge, ktoré je potrebné vyriešiť. Ale inak tam výhody moc nevidím, ale takisto by som sa rád nechal opraviť niekým znalým.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Konflikty mozu vzniknut (a tym padom ich treba riesit) aj pri merge aj pri rebase, z tohto pohladu je to jedno.

Rozdiel je v tom, co robi merge a co robi rebase a v use case, ltory ti viac vyhovuje.

Ak mas ftr branchu ktoru kodis mesiac, pocas ktoreho do projektu pribudlo 10 commitov od inych ludi a na konci ju mergnes, tak bude chronologia tychto commitov dodrzana a zakoncena jednym merge commitom.

Ak si tu ftr branchu budes rebasovat a nakonci ju mergnes, tak bude git diagram vyzerat tak, ako by si zacal kodit az na konci toho mesiaca a vychadzal si z najnovsieho commitu a vsetky commity pojdu za sebou z tohto jedneho bodu.

Lepsie sa to asi pochopi aj na obrazkoch, grafoch, prikladoch: https://www.atlassian.com/git/tutorials ... s-rebasing
Napísať odpoveď