Google Android OS
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Google Android OS
V podstate len to čo si napísal. Akurát je to trocha komplikovanejšie ako skopírovanie dvoch zložiek do čistého Androidu a navštívenie stránky qualcomm.com/drivers
Ide skôr o celý ten proces a o to, koľko rôznych článkov je tam zapojených. Či už je to výrobca chipsetu, výrobca samotného telefónu alebo operátor. Tiež ide o finančnú záťaž, ktorú poväčšine znáša najviac výrobca a u lacných modelov sa to nevyplatí.
Ide skôr o celý ten proces a o to, koľko rôznych článkov je tam zapojených. Či už je to výrobca chipsetu, výrobca samotného telefónu alebo operátor. Tiež ide o finančnú záťaž, ktorú poväčšine znáša najviac výrobca a u lacných modelov sa to nevyplatí.
Čo ma celkom potešilo, tak Asus nedávno vydal update z Android KitKat na Android Lollipop. Ako to by nebolo to najlepšie, no Asus dal možnosť aj na downgrade z Android Lollipop späť na Android KitKat. Síce je treba spraviť po downgrade aj factory reset, ale to už je zanedbateľná cena, ak niekomu Lollipop nesedí.
Nie je to tak trošku priznanie od Asusu, že "neveríme našej robote, asi sme ju spravili na ho*no"? 
Zatiaľ som Lollipop otestoval na Zenfone 4 a všetko vyzerá byť OK. Skôr by som povedal, že majú nejaké info, že nie každému sedí Lollipop, tak spravili takýto nečakaný krok. Na mojej Zenfone 5 ho ešte nemám, lebo pre WW verziu ešte Lollipop nevypustili. Docela ma tým serú. TW (Taiwan) už je vonku. CN (Čína) a WW (zvyšok sveta) ešte nie.
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2015, 0:00)
Tak dnes konečne vydali aj update z KK na Lollipop aj pre Zenfone 5 WW verziu. Po aktualizícií mi nefungujú aplikácie, ktoré boli inštalované na SD kartu. No na kartu sa dá bez problémov dostať. Máte niekto nápad, čo môžem spraviť, aby tie aplikácie normálne išlo otvoriť? Ono je iba vidieť obrys aplikácie a v nej je ikonka SD karty. Keď na ikonku aplikácie kliknem, tak mi len vypíše, že aplikácia nie je nainštalovaná.
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2015, 0:00)
Tak dnes konečne vydali aj update z KK na Lollipop aj pre Zenfone 5 WW verziu. Po aktualizícií mi nefungujú aplikácie, ktoré boli inštalované na SD kartu. No na kartu sa dá bez problémov dostať. Máte niekto nápad, čo môžem spraviť, aby tie aplikácie normálne išlo otvoriť? Ono je iba vidieť obrys aplikácie a v nej je ikonka SD karty. Keď na ikonku aplikácie kliknem, tak mi len vypíše, že aplikácia nie je nainštalovaná.
Vie mi niekto povedat preco mi zakazdym vypisuje ''Location not found'' vzdy ked zapnem nejaku aplikaciu a podobne? V nastaveniach ''location services'' mam ''access to my location'' vypnute. Co to teda znamena?
-
typek61
Darca
ludia potrebujem zistit aka aplikacia alebo co mi treba na
mal som to v origo samsungu androide.teraz mam cm11 dik 
Kód: Vybrať všetko
Text môžete zadávať hovorením slov do mikrofónuRe: Google Android OS
Lubos: Veď logicky, nie? Aplikácia sa vždy snaží zistiť polohu, asi to potrebuje, ale keďže si jej to vyslovene v nastaveniach zakázal, tak ti iba oznámi, že nič nenašla. Či?
typek: Google Now launcher to má natívne pre vyhľadávanie v Google. Ak ti ide vyslovene iba o zapisovanie pomocou reči, tak to neviem. Určite niečo ako Speech to text, otázne je ako to bude so slovenčinou.
typek: Google Now launcher to má natívne pre vyhľadávanie v Google. Ak ti ide vyslovene iba o zapisovanie pomocou reči, tak to neviem. Určite niečo ako Speech to text, otázne je ako to bude so slovenčinou.
-
94jakub
Guru wannabe
Google Keyboard by mala vedieť Voice typing defaultne, či? Slovenčina by tam tiež mala byť.
-
typek61
Darca
tak teraz som cekol nastavenie a ono tobolo vypnute
sakra
No neviem, ukazuje to snad pri kazdej appke...aj pri chrome a podobne...dost ma to rozculuje.Hensym napísal:Lubos: Veď logicky, nie? Aplikácia sa vždy snaží zistiť polohu, asi to potrebuje, ale keďže si jej to vyslovene v nastaveniach zakázal, tak ti iba oznámi, že nič nenašla. Či?
-
hrban
Addict
No a keby si to v nastaveniach prepol na zapnuté, tak ti to prestane vypisovať, ono takmer každá app žiada údaje o polohe, napr prehliadače potrebujú vedieť polohu, aby ti napr google hľadal výsledky čo najbližšie k tebe, počasie detto, FB tiež, a plno iných applikácií si toto žiada. Plus ujo obama chce vedieť kde si, s kým si a čo robíš.Lub0$ napísal:Vie mi niekto povedat preco mi zakazdym vypisuje ''Location not found'' vzdy ked zapnem nejaku aplikaciu a podobne? V nastaveniach ''location services'' mam ''access to my location'' vypnute. Co to teda znamena?
Nj tak seriem na to. Budem to musiet pretrpiet nejak.
-
hrban
Addict
zapni to, nebuď paranoidný
Vedel si napr, že win 10 technical preview (čiže beta) kompletne odosiela do mrkvosoftu všetko čo užívateľ robi na PC, text, hlas, každý jeden klik, každý jeden ťuk, ba dokonca to smie aj zdieľať s tretími stranami, alebo, že gmail číta každý jeden tvoj mail ? a plno iných vecí.
Vedel si napr, že win 10 technical preview (čiže beta) kompletne odosiela do mrkvosoftu všetko čo užívateľ robi na PC, text, hlas, každý jeden klik, každý jeden ťuk, ba dokonca to smie aj zdieľať s tretími stranami, alebo, že gmail číta každý jeden tvoj mail ? a plno iných vecí.
Čo sa týka tej 10 TP, tak to je pre dobro veci a "Windows Insiders" s tým súhlasili. 
A ak niečo robí na PC, za čo by sa hanbil pred tajnými službami, tak mu treba, nech ho zabásnu.
Určovanie polohy v aplikáciách je vyžadované skoro stále (Google služby, reklamy, a pod.), a beží iba keď to je potrebné, nejaký dopad na batériu to nemá. Ale aj ja ho vypnam.
A ak niečo robí na PC, za čo by sa hanbil pred tajnými službami, tak mu treba, nech ho zabásnu.
Určovanie polohy v aplikáciách je vyžadované skoro stále (Google služby, reklamy, a pod.), a beží iba keď to je potrebné, nejaký dopad na batériu to nemá. Ale aj ja ho vypnam.
no ale pri vypnutej lokalizacii by sa práveže ziadne Toasty nemali zobrazovať
ja to mám nonstop nastavené na "šetrenie baterky" (lokalizacia cez wifi)
ja to mám nonstop nastavené na "šetrenie baterky" (lokalizacia cez wifi)
Chvalabohu ze nebezim na windowse
No a nie proste nechcem si zapnut lokalizaciu...nevidim v tom ziadny prinos pre mna osobne, a dokonca mi to vyhadzuje aj pri aplikaciach, ktore si nevyzadovali info o lokacii...
No a nie proste nechcem si zapnut lokalizaciu...nevidim v tom ziadny prinos pre mna osobne, a dokonca mi to vyhadzuje aj pri aplikaciach, ktore si nevyzadovali info o lokacii...
Vysvetli mi niekto, preco treba na bezkontaktne platby aj nejaku specialnu SIM od operatora? Preco na smartfone s NFC nestaci proste nejaka aplikacia, do ktorej sa napisu udaje z platobnej karty a pri platbe sa bude smartfon chovat tak ako bezkontaktna platobna karta? Pripadne ak taka aplikacia nahodou existuje, tak dajte prosim nazov. Dik 
-
guess.whoo
Redeemer
neexistuje
pri takychto veciach potrebujes mat zabezpecenie, aby ti nemohol niekto svojim telefonom tuknut do tvojeho telefonu a zrazu moze platit z tvojho uctu. to zabezpecenie sa riesi hardware-rovo, preto potrebujes specialnu sim kartu.
Apple PayHuman. napísal:Vysvetli mi niekto, preco treba na bezkontaktne platby aj nejaku specialnu SIM od operatora? Preco na smartfone s NFC nestaci proste nejaka aplikacia, do ktorej sa napisu udaje z platobnej karty a pri platbe sa bude smartfon chovat tak ako bezkontaktna platobna karta? Pripadne ak taka aplikacia nahodou existuje, tak dajte prosim nazov. Dik