Google Android OS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa 94jakub »

V podstate len to čo si napísal. Akurát je to trocha komplikovanejšie ako skopírovanie dvoch zložiek do čistého Androidu a navštívenie stránky qualcomm.com/drivers

Ide skôr o celý ten proces a o to, koľko rôznych článkov je tam zapojených. Či už je to výrobca chipsetu, výrobca samotného telefónu alebo operátor. Tiež ide o finančnú záťaž, ktorú poväčšine znáša najviac výrobca a u lacných modelov sa to nevyplatí.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Čo ma celkom potešilo, tak Asus nedávno vydal update z Android KitKat na Android Lollipop. Ako to by nebolo to najlepšie, no Asus dal možnosť aj na downgrade z Android Lollipop späť na Android KitKat. Síce je treba spraviť po downgrade aj factory reset, ale to už je zanedbateľná cena, ak niekomu Lollipop nesedí.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Nie je to tak trošku priznanie od Asusu, že "neveríme našej robote, asi sme ju spravili na ho*no"? :D
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Zatiaľ som Lollipop otestoval na Zenfone 4 a všetko vyzerá byť OK. Skôr by som povedal, že majú nejaké info, že nie každému sedí Lollipop, tak spravili takýto nečakaný krok. Na mojej Zenfone 5 ho ešte nemám, lebo pre WW verziu ešte Lollipop nevypustili. Docela ma tým serú. TW (Taiwan) už je vonku. CN (Čína) a WW (zvyšok sveta) ešte nie.

//autoeditácia príspevku (01 Jún 2015, 0:00)
Tak dnes konečne vydali aj update z KK na Lollipop aj pre Zenfone 5 WW verziu. Po aktualizícií mi nefungujú aplikácie, ktoré boli inštalované na SD kartu. No na kartu sa dá bez problémov dostať. Máte niekto nápad, čo môžem spraviť, aby tie aplikácie normálne išlo otvoriť? Ono je iba vidieť obrys aplikácie a v nej je ikonka SD karty. Keď na ikonku aplikácie kliknem, tak mi len vypíše, že aplikácia nie je nainštalovaná.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Vie mi niekto povedat preco mi zakazdym vypisuje ''Location not found'' vzdy ked zapnem nejaku aplikaciu a podobne? V nastaveniach ''location services'' mam ''access to my location'' vypnute. Co to teda znamena?
Prílohy
Priklad z hry
Priklad z hry
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ludia potrebujem zistit aka aplikacia alebo co mi treba na

Kód: Vybrať všetko

Text môžete zadávať hovorením slov do mikrofónu
mal som to v origo samsungu androide.teraz mam cm11 dik :)
Hensym
VIP
VIP

Lubos: Veď logicky, nie? Aplikácia sa vždy snaží zistiť polohu, asi to potrebuje, ale keďže si jej to vyslovene v nastaveniach zakázal, tak ti iba oznámi, že nič nenašla. Či?

typek: Google Now launcher to má natívne pre vyhľadávanie v Google. Ak ti ide vyslovene iba o zapisovanie pomocou reči, tak to neviem. Určite niečo ako Speech to text, otázne je ako to bude so slovenčinou.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Google Keyboard by mala vedieť Voice typing defaultne, či? Slovenčina by tam tiež mala byť.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

tak teraz som cekol nastavenie a ono tobolo vypnute :D sakra
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Hensym napísal:Lubos: Veď logicky, nie? Aplikácia sa vždy snaží zistiť polohu, asi to potrebuje, ale keďže si jej to vyslovene v nastaveniach zakázal, tak ti iba oznámi, že nič nenašla. Či?
No neviem, ukazuje to snad pri kazdej appke...aj pri chrome a podobne...dost ma to rozculuje.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Lub0$ napísal:Vie mi niekto povedat preco mi zakazdym vypisuje ''Location not found'' vzdy ked zapnem nejaku aplikaciu a podobne? V nastaveniach ''location services'' mam ''access to my location'' vypnute. Co to teda znamena?
No a keby si to v nastaveniach prepol na zapnuté, tak ti to prestane vypisovať, ono takmer každá app žiada údaje o polohe, napr prehliadače potrebujú vedieť polohu, aby ti napr google hľadal výsledky čo najbližšie k tebe, počasie detto, FB tiež, a plno iných applikácií si toto žiada. Plus ujo obama chce vedieť kde si, s kým si a čo robíš.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nj tak seriem na to. Budem to musiet pretrpiet nejak.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

zapni to, nebuď paranoidný :lol:
Vedel si napr, že win 10 technical preview (čiže beta) kompletne odosiela do mrkvosoftu všetko čo užívateľ robi na PC, text, hlas, každý jeden klik, každý jeden ťuk, ba dokonca to smie aj zdieľať s tretími stranami, alebo, že gmail číta každý jeden tvoj mail ? a plno iných vecí.
Hensym
VIP
VIP

Čo sa týka tej 10 TP, tak to je pre dobro veci a "Windows Insiders" s tým súhlasili. :P
A ak niečo robí na PC, za čo by sa hanbil pred tajnými službami, tak mu treba, nech ho zabásnu. :D
Určovanie polohy v aplikáciách je vyžadované skoro stále (Google služby, reklamy, a pod.), a beží iba keď to je potrebné, nejaký dopad na batériu to nemá. Ale aj ja ho vypnam.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

no ale pri vypnutej lokalizacii by sa práveže ziadne Toasty nemali zobrazovať

ja to mám nonstop nastavené na "šetrenie baterky" (lokalizacia cez wifi)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Chvalabohu ze nebezim na windowse :P
No a nie proste nechcem si zapnut lokalizaciu...nevidim v tom ziadny prinos pre mna osobne, a dokonca mi to vyhadzuje aj pri aplikaciach, ktore si nevyzadovali info o lokacii...
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Vysvetli mi niekto, preco treba na bezkontaktne platby aj nejaku specialnu SIM od operatora? Preco na smartfone s NFC nestaci proste nejaka aplikacia, do ktorej sa napisu udaje z platobnej karty a pri platbe sa bude smartfon chovat tak ako bezkontaktna platobna karta? Pripadne ak taka aplikacia nahodou existuje, tak dajte prosim nazov. Dik :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

neexistuje
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

pri takychto veciach potrebujes mat zabezpecenie, aby ti nemohol niekto svojim telefonom tuknut do tvojeho telefonu a zrazu moze platit z tvojho uctu. to zabezpecenie sa riesi hardware-rovo, preto potrebujes specialnu sim kartu.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Human. napísal:Vysvetli mi niekto, preco treba na bezkontaktne platby aj nejaku specialnu SIM od operatora? Preco na smartfone s NFC nestaci proste nejaka aplikacia, do ktorej sa napisu udaje z platobnej karty a pri platbe sa bude smartfon chovat tak ako bezkontaktna platobna karta? Pripadne ak taka aplikacia nahodou existuje, tak dajte prosim nazov. Dik :)
Apple Pay :P
Napísať odpoveď