Google Android OS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
aacid
Addict
Addict
Príspevky: 4802
Registrovaný: 22 nov 2006, 21:55
Bydlisko: BA

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa aacid »

je to len moj pocit alebo ozaj one ui zerie trochu viac baterku? zda sa mi ze odkedy som updatoval tak nabijam castejsie. mam rocny s8.
mulatt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2239
Registrovaný: 01 aug 2005, 22:20
Bydlisko: ZA

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa mulatt »

s9 ale vydrz je cca rovnaka, nevidim rozdiel medzi 8 a 9. Robil som factory reset po update.
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4064
Registrovaný: 09 nov 2008, 14:08
Bydlisko: BA,Okolie
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Arkaz »

len taka vsuvka na margo vydrze. mate 20 pro a som prekvapeny. to som uz presiel od mate 7,mate9 mate10 pro, p20 pro. ale tu mam 9h screen on time pri browsovani net, fb instagram a whatsap. nasledne nabitie z 3% na 50% za 22minut. neskutocne.
tyler91
Professional
Professional
Príspevky: 1507
Registrovaný: 14 aug 2010, 9:49
Bydlisko: KE

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa tyler91 »

Neviete prečo mi youtube appka nechce otvoriť url linky v popise videa ? vypise mi to iba,že ľutujeme,odkaz nie je mozne otvorit..každy jeden
Paťko
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1466
Registrovaný: 26 feb 2006, 19:20
Bydlisko: Levice

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Paťko »

Dá sa fotiť tak, aby nič nerozmazávalo? Nech to zaostruje všetko. Samsung galaxy S9
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10990
Registrovaný: 30 máj 2006, 20:27

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa heker »

Zalezi na aku vzdialenost fotis. Ak ides fakticky macro a priblizujes, tak mas rozmazane pozadie. Ak fotis krajinu, tak mas zaostrene vsetko. Ked si das rezim Pro na fotaku, tak je tam moznost zvolit zaostrovacie body, ze ci jeden bod alebo viacnasobne ostrenie.
Peter00
Medium Expert
Medium Expert
Príspevky: 115
Registrovaný: 26 aug 2012, 17:48

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Peter00 »

Ako dlho vám plynulo funguje telefón s androidom? Myslím tým, že ide bez sekania a dá sa plnohodnotne používať (najmä internet) také bežné užívanie bez hier atď. Vydrží tak 4roky, alebo vtedy je už nepoužiteľný (zaujímajú ma všetky cenové skupiny)
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6013
Registrovaný: 24 apr 2011, 0:53
Bydlisko: Zvolen

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Hensym »

Stredná trieda (300-400€), mením tak raz za 2 roky a žiadne spomalenie neevidujem. Telefón využívam klasicky na fotenie, internet, FB, maily (veľa schránok, veľa mailov), veľa zdieľaných kalendárov, pripomienky a občas zahrám nejakú hru.

Niekoľko rokov dozadu som sekanie pri lacnejších Androidoch pozoroval, dnes už na tej strednej triede nie. Ale čo mám skúsenosti aj s mobilmi za 100-130€, tak tam to bola vždy katastrofa po čase.

//autoeditácia príspevku (14 Apr 2019, 19:40)
Mám Samsung Galaxy A8 s Android 9 a používam Google Kalendár, kde mi na Always on Displeji pekne ukazuje Udalosti z kalendára, čo je úplná pecka. Potreboval by som tam dostať aj obyčajné upozornenia a neviem ako. Nedá sa to nejaké obísť?

Zatiaľ si upozornenia pridávam ako celodenné udalosti, ktoré sa mi tam pekne zobrazia. Problém je, že Udalosť neviem označiť ako dokončenú, viem ju iba zmazať, čo nechcem. Zároveň nechcem aby mi tam svietila, keď už je to vybavené.
Meken
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1943
Registrovaný: 03 jan 2007, 15:17
Bydlisko: LM

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Meken »

Zdravim, priateľka má xiaomi redmi 4 a v noci sa jej vypol a keď ho chcela zapnúť tak mala možnosť len systémovú obnovu a teraz jej tam behá toto . Ako už postlacala asi dačo tak sám neviem čo . Viete čo robiť?
Posledná fotka čo jej ukazuje je tá zelená
Prílohy
received_247384582773346.jpeg
received_406934930143640.jpeg
received_389404428572027.jpeg
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37655
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa hojko »

To vyzera na recovery menu a na poslednej fotke je zoznam wifi sieti. Ked klidnes sive stacitko, tak sa nevypne do normalneho modu???
Meken
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1943
Registrovaný: 03 jan 2007, 15:17
Bydlisko: LM

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Meken »

Takto to teraz ostalo a uz nerobi nic
Prílohy
58625900_435144997248873_6176165969535172608_n.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37655
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa hojko »

Tak klikni to tlacitko vpravo dole, to by mohol byt exit. Ked ho vypnes a zapnes, tak to nabieha opat??? Skus sa obratit skor na Xiaomi forum, tam skor budu vediet poradit: https://www.miuios.cz/miui-czsk-forum-21/
Meken
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1943
Registrovaný: 03 jan 2007, 15:17
Bydlisko: LM

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Meken »

Ked to stlaci, tak jej hodi zase to menu , co je na prvej fotke

//autoeditácia príspevku (01 Máj 2019, 10:57)
No problem je taky, ze aj po recovery aj po vypnuti zapnuti jej vzdy hodi toto menu...
jimmy_xp
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1682
Registrovaný: 19 feb 2007, 12:59

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Skús to napojiť na Mi PC suite. Redmi 4 by ešte mohol byť podporovaný tým softom. Len asi prídeš o všetky dáta...
Ak by nevyšlo, je ešte jeden postup, ale najskôr skús toto.
Meken
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1943
Registrovaný: 03 jan 2007, 15:17
Bydlisko: LM

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Meken »

Vies co, ako idem to dat na reklamaciu. Ten mobil proste prejde cely recovery a potom hodi zase to menu a sem tam sa zapne normalne a potom zase vypne a nabehne to menu. Fastboost nejde vobec, ten trva aj 8 hodin a nic sa nedeje. O data uz prisla, lebo ako prve co spravila , tak dala recovery a wipe data :D .. takze tak
jimmy_xp
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1682
Registrovaný: 19 feb 2007, 12:59

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Fastboot ti ani nepôjde, ak nie je odomknutý bootloader. Vidím to už len na flash cez EDL. Ale ak je v záruke ako hovoríš, tak to tam daj a nech sa oni trápia.
sano456
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 366
Registrovaný: 04 dec 2009, 11:54

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa sano456 »

Zdravím, vám ide Google asisstant? Momentálnu skúsenosť mám takú, že mne funguje, iba ak jazyk systému je nastavený na angličtinu. V slovenčine mi nefunguje. Jediné čo ma na tom štve je to, že vôbec by mi nevadilo sa s asistentom baviť po anglicky, ale telefón by som si rád ponechal v slovenčine.
ja_som
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 377
Registrovaný: 18 jan 2013, 13:25
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa ja_som »

Asistent nevie po slovensky.
sano456
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 366
Registrovaný: 04 dec 2009, 11:54

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa sano456 »

To viem. Preto vravím, že by som sa s ním rád porozprával aj po anglicky ale bez zmeny jazyku celého systému
ja_som
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 377
Registrovaný: 18 jan 2013, 13:25
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa ja_som »

Myslel som to tak, že asistent vôbec nie je dostupný pre slovenčinu. Ak máš systém v slovenčine tak len Google Now, či ako sa to volá, je dostupné.
Napísať odpoveď