Google Android OS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
sano456
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 366
Registrovaný: 04 dec 2009, 11:54

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa sano456 »

No, problém je ten, že Google assistant go nie je kompatibilný podľa play store s mojim mobilom , tak mi ho nedovolí ani stiahnuť (xiaomi mi 9 se) . Toľko veľa článkov je ohľadom asistenta, že som si myslel že slovákom a cechom to funguje normálne. Myslel som si, že niečo prehliadam
ja_som
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 378
Registrovaný: 18 jan 2013, 13:25
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa ja_som »

Myslím, že naši susedia ho budú mať čoskoro, ak si dobre pamätám, tak bola taká info na minuloročnom I/O, len my sme hooooooooodne pozadu, ako s takmer všetkými Google službami.


EDIT: a Go aplikácie sú dostupné len pre Android Go, čo je "odľahčená" verzia Androidu alebo niečo na ten spôsob. Normálny asistent je tu
https://play.google.com/store/apps/deta ... eassistant
ale samozrejme nie je dostupný pre našu krajinu.

EDIT2: stiahnuť ho môžeš aj tu
https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 3-release/
sano456
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 366
Registrovaný: 04 dec 2009, 11:54

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa sano456 »

Stiahnuť sa dá, ale po otvorení tá iba presmeruje na aplikáciu Google, čiže žiadneho asistenta nespustí. A stiahol som aj go verziu a tá iba žiada zmenu jazyku celého systému . Obidve aplikácie sa po zmene jazyku systému správajú normálne, ale v slovenčine nie.
dasti555
Medium Professional
Medium Professional
Príspevky: 1222
Registrovaný: 12 jún 2011, 15:08

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa dasti555 »

To je to. Ty musíš mať ten systém v podporovanom jazyku..
androidak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1104
Registrovaný: 31 aug 2012, 21:10
Bydlisko: Slovensko

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa androidak »

Zdravím, vie niekto ako vypnúť zvuk upozornenia na messengeri? Doteraz som mal nastavené iba vibrovanie, a to v tichom režime ale aj pri normálnom, teda všetky upozornenia prišli so zvukom, ale iba messenger zavibroval. No z nejakého dôvodu to prestalo fungovať.

Ďakujem
Dreamer
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3982
Registrovaný: 22 jan 2008, 20:31

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Dreamer »

Zacal som diskusiu v inej teme, ale patri sem, tak odpoviem tu aj s citaciami...
Dreamer napísal:Na novom smartfone mi prisla potvrdovacia sms z banky pri platbe kartou online, kod bol viditelny na zamknutej obrazovke, po stlaceni tlacidla pre vypnutie. Takto je mozne pri kradezi dokladov a mobilu lahko zneuzit ucet. Je to bezna vec, nie je to bezpecnostne riziko alebo chyba?

Je mozne to aspon zmenit v nastaveniach, teda aby sa obsah spravy nezobrazovala na zamknutej obrazovke? Mam Huawei P Smart Z.
baldorex napísal:Samozrejme že to je bezpečnostné riziko a aj dvojfázové overenie cez sms tak dostáva na prdel.

Je to ale tvoja chyba, keďže rôzne možnosti sú v nastavení, viď obrázok. (nebolo mozne zahrnut do citacie)
Tak ja by som si to urcite vyhladal a zmenil aj sam (vlastne som to zmenil este pred odpovedou), ale vzhladom na to, ze mnoho ludi nema v mobile antivirus, pouziva pin same nuly alebo postupku, tak je toto podla mna bezpecnostna chyba smartfonu, resp. Androidu a zavazna, predvolene by to rozhodne malo byt vypnute a mozno by to malo byt absolutne zakazane, resp. by mohla byt moznost vybrat kontakty "oblubenych" realnych osob, pri ktorych by sa text spravy zobrazoval aj na zamknutej obrazovke, ale ine nie.
baldorex
Addict
Addict
Príspevky: 3432
Registrovaný: 27 máj 2016, 0:13

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa baldorex »

Nie každý dostáva v správach citlivé informácie, takže možnosť voľby mi nepríde ako bezpečnostná chyba.

Tou je vždy debilný užívateľ.

Aj dnes je veľa ľudí, ktorí nosia pin vedľa platobnej karty...
starysomar
Professional
Professional
Príspevky: 1401
Registrovaný: 01 máj 2011, 20:26
Bydlisko: PD
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa starysomar »

Síce nemám defaultný Android ale LineageOS no možno sa to dá aj v defaulte:
Upozornenia na zamknutej obrazovke - skryť citlivý obsah upozornení...
Dreamer
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3982
Registrovaný: 22 jan 2008, 20:31

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Dreamer »

Najskor dakujem obom za odpoved, aj ked som riesenie nasiel sam uz skor.

Myslim, ze je to zaujimava dilema, takze aj ostatni mozete napisat svoj nazor.

Inak som zvedavy, keby v Amerike kvoli tomu niekomu vykradli komplet ucet, kedze limity su predvolene velmi vysoke, ako by dopadol nasledny sud, kto by vyhral.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 15902
Registrovaný: 12 nov 2006, 10:52

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa beardie »

Dreamer napísal:Myslim, ze je to zaujimava dilema, takze aj ostatni mozete napisat svoj nazor.
riesis, ako obvykle, zbytocnosti
K-u-b-i-a-k
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2358
Registrovaný: 17 mar 2010, 22:12
Bydlisko: Vranov nad Topľou/Prešov

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

má tu niekto z vás redmi note 7? stále pri zapnutí fotoaparátu musím zapnúť režim 48mp. nedá sa to zapnúť na trvalo?
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10110
Registrovaný: 25 feb 2009, 6:54
Bydlisko: KE/BA

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa CheZteR »

ako chces zneužiť jednorázový kód ktorý je väčšinou platný pár sekúnd a je vygenerované pre jednu jedinú platbu na tej konkrétnej platobnej brane?

môžeš si ho dať vytetovať aj na čelo a nezneuzije ho nikdy nikto
Spixy
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1070
Registrovaný: 24 okt 2010, 12:52

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Spixy »

mulatt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2239
Registrovaný: 01 aug 2005, 22:20
Bydlisko: ZA

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa mulatt »

Funguje niekomu ukazovanie rychlosti, pocas navigovania, v google mapach? Zaciatkom roka som cital, ze tato funkcia uz ma byt aj u nas, no neukazuje mi to. V nastaveniach navigacie mam "tachometer" zapnuty.
starysomar
Professional
Professional
Príspevky: 1401
Registrovaný: 01 máj 2011, 20:26
Bydlisko: PD
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa starysomar »

Skusil som sa len prejst po byte (okna na dve strany domu) - ukazalo.
Vonku mozem skusit zajtra.
mulatt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2239
Registrovaný: 01 aug 2005, 22:20
Bydlisko: ZA

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa mulatt »

Ako ti po byte meralo rychlost? :D Posli screen.
starysomar
Professional
Professional
Príspevky: 1401
Registrovaný: 01 máj 2011, 20:26
Bydlisko: PD
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa starysomar »

Ťažké pochopiť, že? :D
Ako meria rýchlosť vonku?
Lokalizuje...
Pri obývačkovom okne inde, pri kuchynskom inde. Ten rozdiel vzdialenosti na chvíľu ukáže ako pohyb.
Sú to dve rôzne strany činžiaku :)
mulatt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2239
Registrovaný: 01 aug 2005, 22:20
Bydlisko: ZA

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa mulatt »

Nerozumieme sa. Mna zaujima, ci ma niekto uz toto meranie rychlosti, vid. priloha
Prílohy
Maps-Speedometer-speeding-1-1280x720.jpg
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10110
Registrovaný: 25 feb 2009, 6:54
Bydlisko: KE/BA

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja to nemam
Paťko
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1467
Registrovaný: 26 feb 2006, 19:20
Bydlisko: Levice

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Paťko »

Na Slovensku to nie je dostupné.
Napísať odpoveď