Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 23 Aug 2017, 14:07



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 2902 ]  Predchádzajúca  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146  Ďalšia

Choď na stránku
Google Android OS
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Redeemer
Redeemer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2008
Príspevky: 11982
Bydlisko: VK,TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: Google Android OS
niektorych ludi to este stale nepreslo


06 Okt 2016, 9:05
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 5.3.2007
Príspevky: 852
Karma: Level +3
Príspevok Re: Google Android OS
tych noviniek postupne ubuda a ubuda... Teraz to tlaci google hodne do AI, coz je fajn, ale pre nas je to uplne nepouzitelne... mozno za par rokov, ale zase tie ich neuronove stiete a AI sa vyvyja ovela rychlejsie, nez sa zda a kto vie.. Jedine co bude zase velky skok bude ta Andromeda..a aj to len v pripade, ked to bude realne pouzitelny system na pracovanie.. Pretoze phreliadat net si viem na hocicom.. Ale ak to budu tlacit do pouzitelnosti typu MacOs, tak by to bola revolucia, ktora by za to stala..


06 Okt 2016, 10:31
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 8095
Karma: Level +4
Príspevok Re: Google Android OS
Pouzitelnost typu MacOS znamena co? Skus konkretizovat.


06 Okt 2016, 12:22
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 5.3.2007
Príspevky: 852
Karma: Level +3
Príspevok Re: Google Android OS
Ze s tym systemom budes moct realne pracovat, s grafikou, fotkami, desktopove programy pre programovanie, databazu, a podobne.. Pre mna osobne keby to Adobe dopracovalo tak, aby tam sli jeho programy spustit.. ChromeOS a iOS su sice pekne, ale nie je to na nejaku hardcore pracu... Multitasking tam vsade funguje, ale neda sa to stale porovnat na multitasking s macos alebo windows.. praca s oknami, intuitivnost a pohodlnost prepinania medzi aplikaciami..
Teraz v podstate mame len MacOs a Windows.. a este linux.. Jediny prepracovany ekosystem produktov ma apple.. (este sa o to snazi xiaomi)
Cize, keby bola andromeda pouzitelna rovnako, ako v tuto chvilu standardny desktopovy system + dobry ekosystem s mobilmi a domacnostou, bolo by to super.. Mobily uz maju vykonu habadej, iphony su teraz vykonnejsie, ako posledny macbook, a na tom macu ide MacOs perfektne a spravis s nim vsetko..


06 Okt 2016, 13:27
Profil  
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.2.2005
Príspevky: 296
Bydlisko: SNV
Karma: Level +2
Príspevok Re: Google Android OS
Pascalwb píše:

DxOmark o 1 bod prekonal Galaxy 7

A o kolko prekonal LG G5? Ten by mal byt momentalne top...


06 Okt 2016, 17:48
Profil  ICQ  
Guru
Guru
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.2.2010
Príspevky: 2949
Karma: Level +1
Príspevok Re: Google Android OS
heker píše:
Co mate zase s tymi novymi Androidmi? Mam v mobile 6.0 a nevidim vyrazny rozdiel od verzie 4, je tam par funkcii, ale nic extra. Zase je to len o nahanani na najnovsiu verziu, lebo si clovek povir, ze toto CHCEM.


Od 4 do 6 tam bolo tych noviniek dost, vsak islo o prechod z HOLO na Material design. A 7 mala oproti 6, multi window, quick reply, toggles hned na vrchu, vylepsene doze.


06 Okt 2016, 18:03
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 8095
Karma: Level +4
Príspevok Re: Google Android OS
Hlavne za treba pozerat na to, ze MacOS sa chysta na ich par notebookov, kde si daju hardware aky treba a tomu prisposobi aj cenu. Android je na stovke, mozno aj dvestovke zariadeni, roznych firiem, rozneho hardware, na roznych chipsetoch a procesoroch, s roznou ram, roznymi doplnkami a preto postavit odladeny system je zlozite, navyse vyrobcovia robia pri portoch rozne upravy systemu, davaju tam svoju graficku nadstavbu a aj nadstavbu funkcii a doplnkov. Preto je tazke porovnavat Android dakeho HTC, Samsungu, Lenova s MacOS dakeho pocitaca od Applu, navyse porovnavas mobilny system s pocitacovym. Da sa povedat, aj od Windows 7 po Windows 10 je system pre pocitace tiez pekne odladeny a funkcny, takze nechapem porovnanie s MacOS. Podobna situacia je v pripade iOS - ano, iOS je odladeny system, ale opat je to pre par kusov telefonu, s potrebnym hardwarom, takze s tym nie je vela roboty. Vhodnejsie porovnanie by bolo mozno systemu Nexusov, ktory je relativne odladeny.

Od 4 do 6 bolo noviniek dost, ale nic extra za com by sa clovek potreboval nahanat. A dalsie nahananie za sedmickou, no na co?


06 Okt 2016, 20:04
Profil  
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.3.2005
Príspevky: 4154
Bydlisko: BA
Karma: Level +5
Príspevok Re: Google Android OS
Keby aj novy system nic nepriniesol, z pohladu uzivatela, tak stale je tu este jeden dolezity dovod pre aktualizacie. A to su bezpecnostne updaty. Mam Nexus 5, takze uz bez najnovsieho systemu. Ale len nedavno google zaviedol system mesacnych updatov. Kolko telefonov, ale taketo updaty dostava? A pritom odhalene diery v systeme, potencialne lahko zneuzitelne, su riziko.


06 Okt 2016, 20:13
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 8095
Karma: Level +4
Príspevok Re: Google Android OS
Nedavno som robil jeden Nexus 7 2013 tablet. Posledna mesacna aktualizacia bola za jul alebo august. September a zatial oktober nic. Neviem, ze ci skoncila podpora alebo nebol ziadny update. Kolko bezpecnostnych chyb obsahuje napriklad Android 4.4.4, tak to posudit neviem, nikdy som to nehladal. Lenze cakat novy Android na stary telefon je problem a to z dovodu slabeho hardware, asi na daky Samsung S3 mini je tazko cakat Android 6 alebo 7, hlavne, ak to ten hardware neutiahne. Mozno vysli dake security aktualizacie, ale skor pochybujem o tom.


06 Okt 2016, 20:19
Profil  
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.3.2005
Príspevky: 4154
Bydlisko: BA
Karma: Level +5
Príspevok Re: Google Android OS
Nexus 5 je tiez 2013, a posledna security/monthly aktualizacia mi dosla vcera. V tomto je ale postavenie Nexusu ine. Samsung a dalsi (LG?) prislubili taketo aktualizacie, lenze to zatial nie je pravidlo. Mozno sa situacia za 2 roky zmeni. Nateraz je to znacne nekonzistentne medzi vyrobcami. Takze aj ked necakam najnovsi system (viem, ze nepride), chcem aspon zakladnu bezpecnostnu aktualizaciu.


06 Okt 2016, 20:37
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 5.3.2007
Príspevky: 852
Karma: Level +3
Príspevok Re: Google Android OS
No ved prave v tom by mohla byt andromeda revolucna.. Pozri sa na novy pixel.. spekuluje sa, ze dalsie by uz mali obsahovat vlastne procesory vyvyjane googlom... A ak by mala byt andromeda pc/tablet/mobil, tak by to bola cesta, ked bude mat google vlastny hardware.. Mozno to bude pokracovat tak, ze android bude aj nadalej opensource a budu ho pouzivat ostatni vyrobcovia a andromeda bude len na hardwari od googlu a mohlo by to fungovat.. V tom je ta revolucia, ze v tuto chvilu sa neda porovnavat ios a macos, android a chrome os - mobilny a desktopovy system, pretoze nic zatial neexistuje.. Ale mohlo by byt casom :)


06 Okt 2016, 21:45
Profil  
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.8.2005
Príspevky: 202
Karma: Level +2
Príspevok Re: Google Android OS
Upgradol som Honor 6 na android 6 a stratila sa mi funkcia posielania fotiek do TV (cez wifi). Neviete sposob ako to aktivovat? Alebo je to v androide 6 bloknute?


19 Okt 2016, 10:25
Profil  
Expert
Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.3.2010
Príspevky: 165
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Google Android OS
Ahojte, ja , brat , kolega a priateľka máme všetci huawei p8 lite a všetci sme už mali update na android 6.0 cca pred mesiacom až na priateľku.. má to nejaký dôvod alebo sa to dá nejak vyriešiť ? Nieje to síce nič vážne ale je to čudné a rada by aktualizovala aj ona. Videl som návody na manuálne stiahnutie a inštaláciu ale to sa mi moc nepozdáva. Ďakujem :)


22 Okt 2016, 22:15
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.3.2005
Príspevky: 4826
Bydlisko: Doma
Karma: Level +5
Príspevok Re: Google Android OS
Moze ma iny broad od operatora, preto este nema. Alebo to skus manualne skontrolovat.


22 Okt 2016, 22:24
Profil  
Expert
Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.3.2010
Príspevky: 165
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Google Android OS
Skúšali sme manuálne ale nič nenašlo. Ja mám Telekom a ona O2 ale telefóny nemáme od operátorov (neviem či na tom záleží).


22 Okt 2016, 22:33
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 17976
Karma: Level +6
Príspevok Re: Google Android OS
Dokážu niektoré súčasne mobily s Androidom byť pripojené k wifine bez prístupu k webu a zároveň ťahať dáta z Internetu cez mobilné dáta?


23 Okt 2016, 20:02
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.12.2006
Príspevky: 1899
Bydlisko: Martin/BA
Karma: Level +3
Príspevok Re: Google Android OS
Samozrejme asi závisí od výrobcu ale od 5.0 či koľko, by to mal robiť Android automaticky.
Kým sa nedostane na internet cez WiFi, stále sú zapnuté mobilné dáta. Akonáhle je prístup na internet cez WiFi, dáta sa vypnú.
Aspoň na čistom Androide mi to teda tak funguje.


23 Okt 2016, 23:20
Profil  ICQ  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 35176
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok Re: Google Android OS
brm: Fuuu, prave Huawei P9 lite ked som ho instaloval, tak sa pytal na nieco ako wifi+. Tusim tam bolo spomenute, ze wifi+ je vlastne kombinacia wifi a mobilneho internetu. Skus pohladat viac, ze ako to funguje.


23 Okt 2016, 23:24
Profil  WWW
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.10.2010
Príspevky: 880
Bydlisko: LV / Brno
Karma: Level +1
Príspevok Re: Google Android OS
tuším že nejaký starší Samsung Galaxy mal niečo také a bola to jedna z marketingovych features (asi S5)

a novších androidoch si to vieš nastaviť v developer options:


Prílohy:

24 Okt 2016, 0:08
Profil  WWW
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 17976
Karma: Level +6
Príspevok Re: Google Android OS
94jakub.. to aj mne funguje, ale ja nechcem, aby sa dáta vypli, keď sa pripojí na wifi...

hojko.. skúsim nagoogliť. :)

Spixy.. mal som to vypnuté, skúsil som zapnúť, poobede vyskúšam, či to bude fungovať ako chcem.

Môj problém je, že sa viem cez wifinu pripojiť priamo na jednotku auta a získavať nejaké aktuálne dáta o jazde, avšak keď sa tam pripojím, vypnú sa mi klasické dáta a tým pádom mi prestanú chodiť notifikácie na emaily a podobne, pretože tá wifina v aute nemá prístup na net.

Ale ešte som teraz trochu hľadal..
Citácia:
I lose my internet connection when connecting to SmartGate.
The Android operating system, unlike iOS, doesn't allow its devices to use mobile data over Wi-Fi.
Solution: Wi-Fi Direct
Čiže iOS to vraj dokáže, ale android nie.. idem ešte nagoogliť ten wifi direct.....


24 Okt 2016, 7:01
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 2902 ]  Predchádzajúca  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.132s | 16 Queries | GZIP : On ]