Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 25 Máj 2017, 13:39



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 2892 ]  Predchádzajúca  1 ... 141, 142, 143, 144, 145  Ďalšia

Choď na stránku
Google Android OS
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.2.2007
Príspevky: 1644
Bydlisko: BA, KE
Karma: Level +3
Príspevok Re: Google Android OS
Pripadne, ak to podporuje mobil, nastavit IP manualne na wifi bez default gateway. Na mojom OP3 pokial mam wifi bez pristupu na net, mobilne data funguju.


24 Okt 2016, 7:09
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.12.2006
Príspevky: 1895
Bydlisko: Martin/BA
Karma: Level +3
Príspevok Re: Google Android OS
Ale veď to funguje presne tak ako opisuješ. Mobilné dáta sa neodpoja, keď sa mobil pripojí k WiFi ale až ak mobil zistí, že cez to WiFi sa dá pripojiť na internet.
Takže ak nie je internet cez WiFi(aj keď som k nej pripojený) stále mám zapnuté mobilné dáta.
Takto mi to funguje na čistej 6.0, viem, že to tak je asi od 5.0 cca.


Prílohy:

24 Okt 2016, 10:55
Profil  ICQ  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 17930
Karma: Level +6
Príspevok Re: Google Android OS
Jou, takto mi to nakoniec funguje... problém bol ten, že takto mi to funguje kým neodsúhlasím hlášku, že tá wifina je bez internetu. Akonáhle hlášku odklepnem OK, mobilné dáta sa vypnú. Ďalší problém je, že mobil sa mi nechce automaticky pripojiť na wifinu bez internetu. Ak ju dám pripojiť manuálne, stále mi vybehne hláška o nepripojení k internetu. Dá sa ignorovať, ale zbytočne zaberá miesto v notifikačnej lište. Navyše, aj keď má možnosť zaškrtnúť, že už sa nikdy nepýtať, aj tak sa po znovupripojení stále opýta. Asi chyba mojej verzie CM13.

Wifi direct som nerozbehal, ale čítal som fóra, majú s tým problém aj iní..

Ďakujem vám za nakopnutie..

:)


24 Okt 2016, 17:16
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.8.2012
Príspevky: 811
Bydlisko: Slovensko
Karma: Level +1
Príspevok Re: Google Android OS
Kúpil som si MHL kábel, pripojenie k TV funguje bez problémov. Ale dalo by sa to aj naopak?
Teda že by som to pripojil k PC, do grafiky, a mobil by som mal ako druhý monitor.
Viem že je to viacmenej nevyužiteľné, ale chcel by som to vyskúšať :D

Keď to len pripojím a dám buď duplikovať alebo ako druhý monitor, nič sa nedeje. Ďakujem


05 Nov 2016, 11:23
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.3.2016
Príspevky: 537
Karma: Level -5
Príspevok Re: Google Android OS
roly píše:
Ahojte, ja , brat , kolega a priateľka máme všetci huawei p8 lite a všetci sme už mali update na android 6.0 cca pred mesiacom až na priateľku.. má to nejaký dôvod alebo sa to dá nejak vyriešiť ? Nieje to síce nič vážne ale je to čudné a rada by aktualizovala aj ona. Videl som návody na manuálne stiahnutie a inštaláciu ale to sa mi moc nepozdáva. Ďakujem :)

A čo ťa na tom desí? Ručný update je v princípe taký istý ako cez OTA. Treba dodržať postup ktorý chujavei vždy bali do update.zip a nemôže sa nič neočakávané stat.
Problém s OTA môže byť v tom či je zariadenie brand alebo debrand.
Nie každý operátor pružne reaguje na update výrobcu. Hlavne ak do svojho UI nahadzu ich bloatware.
Manzelke som kúpil Honor a update aj napriek tomu,že je mobil debrand som musel robiť ručne.
Zariadenie je funkčné. Navyše po zmene rom už jej ďalšia OTA prišla automaticky tento týždeň .
Stiahni update ručne zo stránok výrobcu a urob ho sám.


06 Nov 2016, 9:06
Profil  
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 5.4.2009
Príspevky: 434
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Google Android OS
Nechcem zakladať novú tému, tak napíšem sem a vopred vďaka za rady... Mám v aute kábel 30 pin čo je na ipod/iphone a chcel by som ho pripojiť na môj mobil čo má 3,5 mm jack. Existuje taká redukcia?


25 Nov 2016, 20:51
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 7714
Karma: Level +4
Príspevok Re: Google Android OS
To neni len o dakej redukcii, to je cely interface pripraveny pre iPhone/iPad/iPod.


25 Nov 2016, 21:29
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.8.2012
Príspevky: 811
Bydlisko: Slovensko
Karma: Level +1
Príspevok Re: Google Android OS
Je nejaká možnosť, ako mať mobil pripojený k TV cez MHL ale zároveň ho ovládať myšou? Rozmýšľal som nad bluetooth myšou, no to už je trochu drahé.

Ďakujem


09 Dec 2016, 18:39
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.10.2008
Príspevky: 5811
Bydlisko: NO
Karma: Level +4
Príspevok Re: Google Android OS
ako donutit lg g3 na Marshmallow?skusal som tu ich vybornu aplikaciu, lg pc suite ale vzdy to sekne pri roznych percentach.nechapem preco mi to neponukne mobil :/ mam 5.1 android ,predtym Marshmallow


12 Jan 2017, 18:24
Profil  ICQ  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 7714
Karma: Level +4
Príspevok Re: Google Android OS
Skus to na inom pc.


12 Jan 2017, 19:02
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.10.2008
Príspevky: 5811
Bydlisko: NO
Karma: Level +4
Príspevok Re: Google Android OS
neviem kdesi som cital clanok, ze ked zmenis zem(krajina alebo casove pasmo) alebo co to bolo, ze ti ponukne aktualizaciu.neviem to uz ani vygooglit :? len nechapem prečo mi neponukne marshmallow, ked aktualizacia je celosvetova :|

//len by ma zaujimalo.prečo mi lg pc suite najde marshmallow a mobil nie :smt007


12 Jan 2017, 21:39
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.3.2005
Príspevky: 4798
Bydlisko: Doma
Karma: Level +5
Príspevok Re: Google Android OS
Aktualizacie sa predsa davaju nie podla zeme a casoveho pasma v telefone, ale podla operatora ku ktoremu boli telefon predany, teda seria do ktorej krajiny isla. Napriklad v USA a Kanade mozu tie LG mat prve aktualizacie, pre Slovensku mozu prist az o tri mesiace neskor. Nemecky trh ich moze mat este neskor. Ak si dovezies napriklad telefon z Kanady, tak aktualizaciu dostanes naraz ako aj v Kanade. Je to podla IMEI cisel, maju tam urcite rady a rozsahy podla ktorych sa aktualizacie uvolnuju.


12 Jan 2017, 21:58
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 17930
Karma: Level +6
Príspevok Re: Google Android OS
Čo si pamätám LG G2, aj tam aktualizácia z KK na LP musela byť robená cez PC a nešla cez mobil.
Môžeš vyskúšať stiahnuť romku a flešnúť ju cez LG Flash Tool.. ;)
http://devtester.ro/projects/lg-firmwares/
Pozor na presné označenie modelu! Ak sa v tom veľmi nevyznáš, vyhľadaj správne kdz cez IMEI.

A áno, zmena krajiny a časového pásma nepomôže, musíš mať presne typ. Tiež paralela z LG G2, v Európe myslím ako prvé chodili aktualizácie pre Poľsko, až nejaký mesiac oneskorene prišli aj pre CZ/SK verzie.
A napr. pri mojom súčasnom OnePlus3 ľudia ťahajú aktualizáciu na 7ku cez kanadské VPN, mne od Silvestra ešte stále neprišla. ;)


13 Jan 2017, 7:01
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.10.2008
Príspevky: 5811
Bydlisko: NO
Karma: Level +4
Príspevok Re: Google Android OS
brm nechce mi najst podla imei :sneaky: skusal som sa pozriet aj pod baterku, ale tam je rovnaky imei.nakoniec som stiahol romku s tiadialto.

http://storagecow.eu/index.php?dir=Xda% ... oid+6.0%2F

mam 3GB ramku a 32 GB rom ,snad to je spravna rom.stahujem d85530B europe

//flashnute konecne marshmallow :wink:


13 Jan 2017, 10:00
Profil  ICQ  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 17930
Karma: Level +6
Príspevok Re: Google Android OS
Nestretol sa niekto s takouto vecou?

Máme tablet Lenovo Tab 2 A10-70 LTE, android 5.0.. pár dní dozadu sme do neho dali sim O2 fér na faktúru s tým, že ak budú potrebné 2-3x do mesiaca mobilné dáta, jednoducho sa zapnú a O2 si zúčtuje tých 0,50€/deň.....

Problém je, že doteraz bol tablet stále doma napojený na wifi, mobilné dáta vypnuté..... ale aj tak každý deň prišla SMS so správou, že bolo prenesených viac ako 50kB a teda že sa aktivuje ten jednodňový balík za 0,50€. Ako je to možné, keď mobilné dáta sú vypnuté? Pozrel som nastavenia, či niekde nie je niečo, aby pri výpadku wifi sa zapli mobilné dáta, ale nič som nenašiel. Nevie niekto, ako to vypnúť, prípadne ako tabletu úplne zakázať prístup na mobilné dáta bez toho, aby bolo potrebné vybrať simku? Ale aby sa občas dali zapnúť na jeden deň. Je nejaké skryté nastavenie? Nejaká skrytá funkcia v Androide?

Predtým tá simka bola v mobile Huawei P7 a fungovala presne takto ako to chceme.. celú dobu mobilné dáta vypnuté a občas sa zapli a vtedy sa zúčtoval ten balík za 0,50€..... žiadne zúčtovanie pri vypnutých dátach.


28 Jan 2017, 20:00
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.8.2005
Príspevky: 2133
Karma: Level +4
Príspevok Re: Google Android OS
Osobne som sa s tym este nestretol, no urcite by som pozrel obmedzenie stahovania dat na pozadi, app permission a pod. Ak nepomoze, tak factory reset, popripade zmenit APN v profiloch.


28 Jan 2017, 20:11
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 17930
Karma: Level +6
Príspevok Re: Google Android OS
Dajú sa obmedziť údaje na pozadí.. problém je, že vyskočí notifikácia do notifikačnej lišty a aj na uzamknutú obrazovku, že tieto dáta sú obmedzené a dotykom to môžem zrušiť. Samozrejme táto notifikácia sa nedá zrišiť a ani schovať. Ale vyskúšame, či pomôže aspoň k riešeniu problému.

Factory reset bol robený pred vložením simky...

Zmeniť APN.. myslíš vytvoriť nejaké haluzné APN, aby sa nevedelo pripojiť a potom v prípade potreby prepnúť na správne APN? Teoreticky by to šlo, ale neviem, ako môj ocko, dôchodca, by to prepínal... :)


28 Jan 2017, 20:25
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.8.2010
Príspevky: 820
Bydlisko: BJ
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Google Android OS
Trochu mimo OT, ale kúpil som si BT slúchadlá Creative Outlier sports a zaujímalo by ma či ich môžem nabíjať klasickou nabíjačkou (výstup 1,8A) lebo v návode je zobrazené nabíjanie cez USB v notase, ktoré trvá cca 2 a pol hodiny


22 Feb 2017, 21:25
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 7714
Karma: Level +4
Príspevok Re: Google Android OS
Tie sluchadla budu mat predpisane parametre k nabijaniu, to bude zrejme okolo 5V a prud v amperoch, pripadne tam budu napisane watty. Silnejsou nabijackou by som to nenabijal, aby sa neposkodili.


22 Feb 2017, 21:52
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.8.2010
Príspevky: 820
Bydlisko: BJ
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Google Android OS
Takže ich radšej nabíjať cez noťas? V jednej recenzii písali že ich dobili za pol hodinu, pravdepodobne nabíjačkou
V návode ako píšem obrázok notebook, nabíjanie 2-3 hodiny


22 Feb 2017, 22:17
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 2892 ]  Predchádzajúca  1 ... 141, 142, 143, 144, 145  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.133s | 14 Queries | GZIP : On ]