Google Glass
Re: Google Glass
Samozrejme, vlastne ti ten smartphone vôbec netreba. Však vytiahneš notebook keď potrebuješ na internet. Na fotenie ti stačí zrkadlovka v ruksaku a na volanie starý Siemens s dvojfarebným displejom. Ako keby človek nemal iné starosti ako byť stále na internete.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ale Frco má pravdu. Smartfon (ktorý má v dnešnej dobe už fakt každý, aj plno dedkov a babiek) umožňuje všetko čo aj tie okuliare, len navyše má jednoduchšie ovládanie, nemusím ho nosíť na hlave ako robokop a má plno funkcií čo okuliare nezvládnu. Takže toto je taký krok vzad, iba je to cool. Vsadili na cestu ktorú diktuje apple. Stačí aby to bolo revolučné a moderné, a ľudia budú za tým šalieť. Je jedno že to nevyužijú a že mobil čo majú teraz toho zvládne viac.
Klavesnica, mys, dotyk. display je rychlejsie, praktickejsie vsestranejsie ovladanie ako hlasove. Takze pokial to nebude vediet citat myslienky, bude to len zobrazovacia hracka
-
audiotrack
VIP
inak možno blbá otázka, lebo som ešte nemal možnosť spoznať tie okuliare bližšie, ale ako sa to vlastne ovláda tým hlasom? Netreba aj stlačiť to ucho aby pochopili že im idem niečo hovoriť? Potom je už úplne jedno či ťuknem do mobilu alebo okuliarov a ten hlasový povel je tam úplne zbytočne a navyše. A v prípadoch kedy som niekde v rušnom prostredí (vlaková stanica, koncert...) je to úplne nepoužiteľné. Pritom z mobilu viem napísať sms a poslať odkaz aj v takom prostredí. Okuliarom nemám ako nadiktovať, lebo ma nebudú počuť
-
Michaelo
Hardcore addict
Povedal by som, že to bude mať stále v pohotovostnom režim rozpoznávanie a diktovanie začneš frázou. Napr ja keď poviem môjmu tabletu určené frázu tak sa odomkne a môžem zadávať príkazy.
Ak mám SVoice zapnutý, stačí mi povedať Hi Galaxy a môžem diktovať (no stále si pripadám ako idiot keď sa rozprávam s tabetom)
Ak mám SVoice zapnutý, stačí mi povedať Hi Galaxy a môžem diktovať (no stále si pripadám ako idiot keď sa rozprávam s tabetom)
Okuliare sú zatiaľ prototyp, aplikácií ešte mnoho nie je, ale veľa známych spoločností prisľúbilo vývoj. Google na to ide dobre, že okuliare prvotne predáva vývojárom, keď pôjdu komerčne na trh, budú dostatočne užitočné. Ide o to, ako sa na to pozeráš. Okuliare nemajú byť náhradou telefónu (bez neho sú v podstate k ničomu), sú jeho príjemnou nadstavbou. Druhá vec je cena, ktorá ale podľa mojich informácií bude v komerčnom ráze oveľa nižšia. Je to jednoducho rozdiel mať všetko pred očami. Je to posun v interakcii s virtuálnou realitou. Zaujímavé skôr je sledovať tú nechuť v technologickom pokroku. Podobné to bolo aj s posunom na dotykové displeje. K čomu to je, len si budeme patlať displeje... Myslím si, že čas ukáže užitočnosť.
Čo sa týka ovládania. Google Glass sa aktivujú 3 spôsobmi. Buď naklonením hlavy, dotykom na touchpad (touchpad je celá práva strana okuliarov), alebo hlasovým povelom. Prostredie potom ovládaš dotykom na touchpad alebo hlasom. Mikrofón prekvapivo zaznamenáva dobre aj v hlučnom prostredí, kto vie čo za technológiu použili. Skúšali sme sa dvaja s okuliarmi postaviť vedľa seba a jedným hlasovým povelom aktivovať obe naraz. Nešlo to, okuliare proste vedeli, že ktoré sa majú aktivovať. Google myslel aj na tieto drobnosti, vidno to aj pri prenose zvuku na báze nejakých lebečných vibrácií. Jasný zvuk, ktorý počuje len používateľ. Narozdiel od slúchadiel ale nie je nijak ukrátený o zvuk z okolia. Trvám ale na tom, že je to neprovnatelný zážitok oproti ovládaniu a skláňaniu zraku do smartphonu.
Čo sa týka ovládania. Google Glass sa aktivujú 3 spôsobmi. Buď naklonením hlavy, dotykom na touchpad (touchpad je celá práva strana okuliarov), alebo hlasovým povelom. Prostredie potom ovládaš dotykom na touchpad alebo hlasom. Mikrofón prekvapivo zaznamenáva dobre aj v hlučnom prostredí, kto vie čo za technológiu použili. Skúšali sme sa dvaja s okuliarmi postaviť vedľa seba a jedným hlasovým povelom aktivovať obe naraz. Nešlo to, okuliare proste vedeli, že ktoré sa majú aktivovať. Google myslel aj na tieto drobnosti, vidno to aj pri prenose zvuku na báze nejakých lebečných vibrácií. Jasný zvuk, ktorý počuje len používateľ. Narozdiel od slúchadiel ale nie je nijak ukrátený o zvuk z okolia. Trvám ale na tom, že je to neprovnatelný zážitok oproti ovládaniu a skláňaniu zraku do smartphonu.
-
Old Dirty Bastard
Guru
no nie, že by tuna google predviedol nejaky revolučný postup.. developer kits sa vydávajú bežne k podobným veciamlama2d napísal:Okuliare sú zatiaľ prototyp, aplikácií ešte mnoho nie je, ale veľa známych spoločností prisľúbilo vývoj. Google na to ide dobre, že okuliare prvotne predáva vývojárom, keď pôjdu komerčne na trh, budú dostatočne užitočné.
google má technológiu síce super premyslenú, ale fakt nevidím využitie na každom kroku. hlasové povely berie iba od držiteľa, aj pri nahrávaní videa počuť hlas "operátora" výborne, je to riešené zrejme fakt cez vibrácie.. však táto technológia je tu napokon pekných pár dekád.. tzv. hrdelné vysielačky v tankoch, kt. boli umiestnené na krku, aby v tom hluku bolo niečo počuť. ľudia si asi taktiež myslia, že ten "HUD displej" sa im zobrazí na oboch očiach a budú slepí, čo je samozrejme blbosť.. displej slúži len prejedno oko a tiež ma fascinovalo, akú technológiu použili tuna.. obraz je projektovaný laserom priamo na rohovku, žiadne AMOLED/OLED/atď.
no čo s tým budem robiť? taktiež ľudia, ktorí nosia dioptrické okuliare to ani nevyužijú. ale k čomu to budem mať vôbec na hlave nonstop? aby som nahral video, ak na niečo narazím a uploadol to na yotube/fb? tam je toho bordelu už teraz moc.. aby som si čekol mapy a zistil kde je aký podnik/pumpa/banka/atď? to na slovensku ani nemáme ako využiť, žiadny feedback.. max. tak fakt ako predražená navigácia do auta. a ešte ako poznámkový blok/pripomienky, haha.
btw keď budem chcieť nejako nenápadne začať točiť video, tak to bude fakt nenápadné "ok glass. start shooting video" nemyslím, že povedal zaregistruje, ak budeme šepkať