Gorila

Diskusie na politické témy...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Gorila

Príspevok od používateľa Soviet »

Jedno video z pochodu cez BA. A to je len utrzok.

cas.sk odhadol okolo 15tis ludi. Ale malo by sa to,este vyssie hybat.
Grond: Veru tak tomu aj bolo :P
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Na tej obchodnej mi prislo ze bolo menej ludi , ako ked sa islo hore k nrsr cez palisady. Tam som aj chcel spravit fotku zhora smerom dole, ale kebyze si vytiahnem mobil tak mi zrmznu ruky :D
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Silmer napísal:Na tej obchodnej mi prislo ze bolo menej ludi , ako ked sa islo hore k nrsr cez palisady. Tam som aj chcel spravit fotku zhora smerom dole, ale kebyze si vytiahnem mobil tak mi zrmznu ruky :D
Ty hlavne ak nabuduce pojdes tak sa ozvi a pridaj sa k nam :) ...

Zajra na actu ides? Tusim o 14tej na namesti slobody
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Igor tvrdi, ze najviac 10.
// + :) vtipna diskusia pod clankom
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Zajtra na actu to uz nevidim, nechce sa mi vonku znova mrznut :) Skor ak bude gorilla 3 tak potom ano.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

21:45 Hlavná organizátorka protestov Lucia Gallová odhadla počet účastníkov pochodu v Bratislave na 15 000 ľudí. "Hodnotím to veľmi, veľmi pozitívne. Naozaj si myslím, že ten tlak z celého Slovenska je obrovský a cítiť tu silu," uviedla.
Ale som rad, aj za ostatne mesta, kde tiez boli povacsine nemale navstevnosti. Len tak dalej..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mmartin napísal:Boli zraneni traja policajti...

Keby Lipsic dodrzal co slubil, nic by sa im nestalo...
Som ti písal, že si naivný. Tieto reči o spriaznených policajtských dušiach a akýchsi "provokatéroch" bola čistá propaganda a masírovanie mozgov.

Ľudí bolo veľmi veľa, malo to grády, barikády sa strhli, ale škoda, že sa už nešlo ďalej. Áno, behali tam aj skupinky náckov, ale akože tých by som teraz vôbec neriešil.

Celkovo strašne ambivalentné nálady davu. Polovica chce sviečky, mier a nenásilie, druhá polovica je ochotná zájsť ďalej, ale ťažko sa to spája a vytvára sa efektívny výsledok. Netreba organizácia, ten dav má schopnosť organizovať sa sám, v podstate po príchode pred úrad vlády akákoľvek organizácia prestala fungovať. Chyba je v tom, že dav je názorovo inde a nemá vyjasnenú cestu.
skener
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skener »

Treba chodiť na každý protest čo sa len dá. Protesti sú pre zdraví štát veľmi dôležité.

Ja som bol v Žiline aj ten transparent som spravil a dokonca som chcel aj rečniť ale nestihol som si dopísať reč. Už aj tak som tam dobehol len tak, tak s transparentom o 16:15.

Akože dobre uznávam že mohlo byť viac ľudí v Žiline ale aj tak som bol prekvapený a na Slovenské pomery a prvý protest v meste to bolo dosť. To je ako vždy prvý krát ľudia najskôr pozrú či tam vobec niekto je a tak lebo sa boja ale ked vidia ze su tam ludia tak sa pridaju sme este stále taký ostíchaví a verím že nabudúce to bdue lepšie.

Organizátorom chválim snahu a len tak dalej ale jedna drobnosť.
Ten záver nebol domyslený. Presunuli sme sa na námestie, inak pochod nemal chybu, a tam sme prišli a tam nič. Na tom druhom námestí sa nedialo nič. ľudia zaplnili námestie a nič. Ani zvuková technika ani ústna ani nič.

Proste sme tam stáli a už boli nabudený aj ľudia sa pridávali ale proste nič zrazu to nemal kto organizovať ani hymnu začať spievať aspon na záver alebo pokračova alebo aspon povedať že je koniec cez megafón že stretneme sa zase inokedy proste zrazu vakum a tak sme tam este stali 20 minut mozno a potom sa to zacalo rozchádzat.

Škoda záveru inak chválim. Najme predpolseného rečníka ten má 100 bovo a posledný má 85.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Neviem co si mysleli ze sa bude diat ked sa pride pred urad vlady...ved pred uradom vlady nebolo v podstate nic. Ani podium, ani reproduktory, ani ziadne vystupenia proste nic. Len dav ludi co skandoval rozne hesla + skupiny nackov co robia bordel, a dav ich v tom viac menej podporoval a to mohlo byt v tom case tak max 17:30 - 18:00 hodin. Je teda uplne normalne ze dav mal potrebu sa niekam pohnut, a tak to slo pred prezidentsky palac a potom hore k nrsr.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: Dalej sa moc ist nedalo, aspon nie dnes. Keby sa vsetci ludia schytili na raz a po prelomeni barikad isli vstriec policajtom, tak to skonci asi na dele. Bolo tam vela ludi slusnych, ktory by nechceli ist do potycky s policajtami. A pri tom ich pocte a v tej zime schytat este obuskom coilen do ruky by nemuselo byt najprijemnejsie.

ked sa zvysi pocet ludi na proteste este coilen o 5000-10tis, tak uz sa budu diat vacsie veci ci clovek bude a ci nebude asi chciet :)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

v BA bol riadny bordel teda ku koncu :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Nebolo by odveci obrátiť zlosť aj na Pentu a pod.

Čo tak pochod pred ich sídlo ? Aj ich by chránila polícia ? Majú peknú sklenú budovu, dobre by sa to sypalo..
skener
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skener »

Inak treba ist zajtra na tu ACTU kto môže lebo teraz je šanca docieliť čo potrebujeme konečne je na to atmosfera a treba to využiť aby to zastavili hneď.

Poliaci zdá sa už docielili čo chceli ak tu ešte nieje ten link tak ho tu dávam.

http://www.sme.sk/c/6245071/polsky-prem ... ighte.html

A tiez dalsi vynikajuci napad ist po dalsich seriozných cieloch
hughito napísal:Nebolo by odveci obrátiť zlosť aj na Pentu a pod.

Čo tak pochod pred ich sídlo ? Aj ich by chránila polícia ? Majú peknú sklenú budovu, dobre by sa to sypalo..
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Ja zrejme zajtra na tu actu pojdem, takze ak chce ist este niekto -> pm...

hughito: Ja si myslim, ze do IIIky by sa to mohlo dat.. Bol by som za..

//autoeditácia príspevku (03.02.12, 22:41)
V londyne 52 ludi. WOW. Ako cakal som tak 5 :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Pre teba ako Bratislavčana to je povinnosť, nič ťa to nestojí a nemáš čo iné na práci určite. :)
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Ako čítam, niektorí by tu chceli dobyť parlament. Čo akože tým chcete dosiahnuť? Veď pravdepodobne už skoro nikto nebude, iba čo vystrašíte upratovačky. :D Alebo, čo chceli by ste ho okupovať dokým nesplnia požiadavky? No neviem, či sa to podarilo a či to nedopadlo zle...Viem, je to symbol, ale dalo by sa určite aj inteligentnejšie a myslím, že aj produktívnejšie protestovať a hlavne aj s väčším efektom.

A čo sa týka Penty, ak je tá budova vysoká, tak pozor, sklo rozbíjať radšej z diaľky. ;) :D

(niektoré veci sú trocha nadsadené, takže brať s rezervou ;) )
hughito
Redeemer
Redeemer

Parlament samozrejme treba dobyť vtedy, keď je "plný" (úvodzovky preto, lebo to sa pri aktivite našich poslancov nikdy nestane) a následne začať s defenestráciou. Naľavo od parlamentu je pekný briežok, takže podmienky sú. :)
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

http://www.aktuality.sk/clanok/200981/k ... menovatel/

Komentár ako komentár, ale vo veľa veciach má podľa mňa pravdu. Veci ako bartelový obchod alebo úplne priama demokracia sú pre väčšinu ľudí dosť veľké sústo a nemôže sa chcieť, aby s tým väčšina bez výhrad súhlasila. Hlavne keď sa takéto témy len načrtnú a nepovie, čo by to obnášalo a ako by to fungovalo. A tým sa potom znižuje možnosť príchodu ďalších ľudí na protesty, ktorý ťažko prídu protestovať za niečo s čím buď nesúhlasia alebo nevedia, čo to je alebo čo by to chcelo byť...

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2012, 0:07)
hughito napísal:Parlament samozrejme treba dobyť vtedy, keď je "plný" (úvodzovky preto, lebo to sa pri aktivite našich poslancov nikdy nestane) a následne začať s defenestráciou. Naľavo od parlamentu je pekný briežok, takže podmienky sú. :)
Dúfam, že tú defenestráciu myslíš len obrazne. Lebo aj keď odmyslíme, že defenestrácia by bola vražda. Tak chceš mi povedať, že rozvášnený dav vie posúdiť, koho defenestrovať a koho nie? :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak, defenestrovať sa dá aj do kopy hnoja, ako ukázala história. Nemusí to byť až tak násilné. :)

Krivošíka teda naozaj nemusím, tie jeho kecy mi lezú krkom. Čo tým článkom vlastne povedal ? Že treba robiť čo ? Čakať na vyvolených neskorumpovateľných mužov zákona, ktorí vyvedú spoločnosť z biedy ? To je väčšia naivita ako ten výmenný obchod (ten aspoň kedysi reálne fungoval).
Napísať odpoveď