GPS navigácia
GPS navigácia
všade na fóre sú otázky aké je dobré PDA s GPS, ale mna by zaújmalo aká je naozaj dobrá GPS navigácia do auta? počul som že dobré sú Garmin, tomton a Mio ale neviem v čom sa odlišujú? potreboval by som s veľkým displejom kvalitnými mapami (dôležitá otázka:DAJU SA MAPY AUTOMATICKY AKTUALIZOVAT ZE LEN KLASICKY STLACIM AKTUALIZOVAT ALEBO MUSIM VSETKO ROBIT CEZ PC? ), aby malo funfciu hlásenia dopravných správ a obyšlo zápchy a uzávierky a možno ak by malo funkciu že ma dovedie až k presnej adrese= číslo domu, nie len ulica. bývajú nejako blokované? aký operačný systém by malo mať? nejaké dalšie funkcie? diki
Ja ti to poviem jednoducho ! GARMIN je naj ale do auta je naj SONY
http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/3 ... y-nv-u93t/ 12973
jeho prednosti su:
4.8" display
dotykova obrazokvka
http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/3 ... y-nv-u93t/ 12973
jeho prednosti su:
4.8" display
dotykova obrazokvka
nic v zlom ale 13k za 4" dysplay ??
zijem v nemecku a tak vsetko co hladam, hladam a porovnavam na ebay.de
za 13k, teda 11k dokazes kupit 7" navigacne, napr
http://cgi.ebay.de/MAQMA-7-GPS-NAVI-TOU ... dZViewItem
sam som si take kupil a je na nezaplatenie. fici na tom igo my way 2007.
rozlisenie 480x234, podpora videa (core media player), audio, tmc reciever, FM transmiter, obrazky, solitaire
, ma to wince5 a je lahko customizovatelny. nekontroluje si integritu suborov po starte, tak sa da celkom pekne upravit.
zijem v nemecku a tak vsetko co hladam, hladam a porovnavam na ebay.de
za 13k, teda 11k dokazes kupit 7" navigacne, napr
http://cgi.ebay.de/MAQMA-7-GPS-NAVI-TOU ... dZViewItem
sam som si take kupil a je na nezaplatenie. fici na tom igo my way 2007.
rozlisenie 480x234, podpora videa (core media player), audio, tmc reciever, FM transmiter, obrazky, solitaire
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
SONY, Garmin, Acer, Teac atd z Customizovanym Windows CE su strasne veci ... Dnes kupis a o rok ked budu nove dialnice tak co?? Mapy zastarale ...
Ja som zastanca Navigacnych PDA z WM 5.0 Minimalne 300MHz Procesorom SIRF III alebo Mediatek Chipsetom a iGo 2006Plus > iGo 2007 ... iGo aktualizuje mapy minimalne 2x Rocne
Ja som zastanca Navigacnych PDA z WM 5.0 Minimalne 300MHz Procesorom SIRF III alebo Mediatek Chipsetom a iGo 2006Plus > iGo 2007 ... iGo aktualizuje mapy minimalne 2x Rocne
ako v tých operačných systémoch sa moc nevyznám: takže customizovaný WMce nie je dobrý prečo? nedá sa nejako aktualizovať ? ono mne je v podstate jedno aký operačný sys tam je len aby malo kvalitné mapy , a ten iGO ked aktualizuje mapy, tak sa to automaticky updatne nejak cez satelit alebo to musím pripojiť cez PC a dať update? a má podrobné mapy, lebo niektoré majú podrobné mapy európy ale slovenské cesty ukazuje len hlavne , nie že by som potreboval cestovať do nejakej diery čo ani na mape nie je ale ked idem napr. do nejakého velkého mesta kt nepoznám aby mi zobrazilo všetky podrobnosti a uličky.
iGo sice podrobne mapy ma, no zopar much taktiez.
Minule ukazoval cestu doprava a veselo hlasil ODBOCTE DOLAVA... alebo do cesty nezahrnul spravnu cestu ako zist z komunikacie, ale navrhol prudko odbocit (otocit sa) do protismeru a zist z cesty odtial
A co mi asi najviac vadi je niekedy dost neskore ohlasenie odbociek a podobne... Tomtom hlasi s predstihom, tak prirodzene, takisto aj odbocku napr. zobrazi primerane rychlosti, akej sa pohybujem, naopak iGo castokrat sa zda na displeji, ze odbocka je este daleko, pritom hlasi odbocit, a az ked spomalim, realne sa to ukaze aj na displeji...
holt kazdemu vyhovuje nieco ine, osobne preferujem tomtom (slabsie pokrytie sice ma, no nepoznam zatial take mesto/dedinu, co by nenasiel (hoci male dediny = iba hlavna cesta)... takisto aj do auta je prijemnejsi vdaka menu - matica 3x2 (resp. 2x3) ikon, lahko ovladatelne prstom
Minule ukazoval cestu doprava a veselo hlasil ODBOCTE DOLAVA... alebo do cesty nezahrnul spravnu cestu ako zist z komunikacie, ale navrhol prudko odbocit (otocit sa) do protismeru a zist z cesty odtial
holt kazdemu vyhovuje nieco ine, osobne preferujem tomtom (slabsie pokrytie sice ma, no nepoznam zatial take mesto/dedinu, co by nenasiel (hoci male dediny = iba hlavna cesta)... takisto aj do auta je prijemnejsi vdaka menu - matica 3x2 (resp. 2x3) ikon, lahko ovladatelne prstom
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
TomTom nieje zly ale mna na nom odradza Hlasova navigacia ... si mohli zaplatit slovenku a nie Ukrainku ktora dava po slovensky. Stylom "O padesiat metrof uodbocte v pravo", "Dostaľi ste sa do vašcho siela"
Pokrytie Map je niekde pri 40% Slovensko Cesko sice 90% ale Polsko zas 35%
To zobrazovanie zakrut atd ... to sa da nastavit
A uz duplom sa neorientujem v zakrutach podla navigacneho ... V navigacnom je jemna tak do nej vtrhnem sak co?? A hlavne tomtom ma niekde take Bugy ze zakruta jemna a v Reali pravouhla
Ale spominany problem ze odbocte v lavo a cesta ide v pravo to je problem mapy nie Programu ... a to si mozes upravit ... Ja som si napr spravil v slovenskej ze BA Obchvat ma povolenu 100km/h atd
+V tom systeme mozes robit rozne upravy atd.
Pokrytie Map je niekde pri 40% Slovensko Cesko sice 90% ale Polsko zas 35%
To zobrazovanie zakrut atd ... to sa da nastavit
A uz duplom sa neorientujem v zakrutach podla navigacneho ... V navigacnom je jemna tak do nej vtrhnem sak co?? A hlavne tomtom ma niekde take Bugy ze zakruta jemna a v Reali pravouhla
Ale spominany problem ze odbocte v lavo a cesta ide v pravo to je problem mapy nie Programu ... a to si mozes upravit ... Ja som si napr spravil v slovenskej ze BA Obchvat ma povolenu 100km/h atd
Ak nieje Customizovany tak ten navigacny mozes pouzivat aj na Ine ucely ... Napr TCPMP a pozeranie videa alebo Pozeranie Office Dokumentov atd.mito85 napísal:ako v tých operačných systémoch sa moc nevyznám: takže customizovaný WMce nie je dobrý prečo? nedá sa nejako aktualizovať ? ono mne je v podstate jedno aký operačný sys tam je len aby malo kvalitné mapy , a ten iGO ked aktualizuje mapy, tak sa to automaticky updatne nejak cez satelit alebo to musím pripojiť cez PC a dať update? a má podrobné mapy, lebo niektoré majú podrobné mapy európy ale slovenské cesty ukazuje len hlavne , nie že by som potreboval cestovať do nejakej diery čo ani na mape nie je ale ked idem napr. do nejakého velkého mesta kt nepoznám aby mi zobrazilo všetky podrobnosti a uličky.
+V tom systeme mozes robit rozne upravy atd.
tak teraz som už úplne mimo kt si mám zobrať!:) tak napr: niektorý hovoria že garmin je najlepší- môže byť ale neviete prečo to hovoria,v čom má výhody oproti konkurencii? nemá problém s hlasením zákrut ako tomtom čo niekto spomínal?a kt je napr lepší Garmin alebo Mio?a teraz dôležitá otázka: všetko sú to rôzny výrobcovia, ale robia aj mapy do tých svojích výrobkov alebo sa môže stať že by dve značky mali rovnaké mapy akurát iné prídavné funcie? (možno som zase zadelil riadnu sprostosť tak majte strpenie:) takže si mám radšej zobrať aký operačný systém?- WM albo iGO? a ten iGO je operačný systém, alebo zase sprostoť?
mito85 my mame doma Mio C720, a je vyborny, presny, plus dobry mp3 prehravac, fotak...len je dost drahy, kedze nepises v akej cenovej relacii si chces GPS kupit. Pokrytie: Polsko, Česko, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Chorvátsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Slovinsko, Andora, Rakúsko, Belgicko, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Gibraltár, Taliansko, Lichtenštajnsko, Luxembursko, Monako, Nórsko, Portugalsko, Írsko, San Maríno, Španielsko, Švédsko, Švajčiarsko, Holandsko, Anglicko, Vatikán
cca okolo 13000 (tisícka hore dole ma nezabije:) ale asi to nebudem kupovať na SR, možno cez ebay alebo z USA alebo proste zo zahraničia, apropo neviete či je to dobrý nápad kupovať GPS v amerike? lebo napr antiradar sa oplatí len si treba dať pozor či je nakonfigurovaný na slovneský typ radarov ale mám si dať pozor aj pri GPS? neviem asi by mali mapy len pre usa a európske cesty by boli na prd, možno sa mýlim neviem:)
teraz som sa dočítal že na slovensku ešte nefunguje funkcia prímania TMC správ? som si myslel že to príma tie hlásenia z napr Expresu, takže ked bude niekde zápcha tak ma to neupozorní lebo to na SR ešte nedofrčalo?
teraz som sa dočítal že na slovensku ešte nefunguje funkcia prímania TMC správ? som si myslel že to príma tie hlásenia z napr Expresu, takže ked bude niekde zápcha tak ma to neupozorní lebo to na SR ešte nedofrčalo?