Grafická karta na 3D software (NB)

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Fiky
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Grafická karta na 3D software (NB)

Príspevok od používateľa Fiky »

Zdravím,
chcel by som poradiť, podľa akých parametrov sa rozhodovať pri výbere grafickej karty do nového notebooku. Pracujem v 3D projektačnom programe autodesk revit, nemusíte to googliť, porovnajme to s Maxkom. Proste práca v 3D, render, atď. Úplne mi stačí poradiť stĺpce z tohto porovnania http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html , aby som vedel, ktoré su pre mňa dôležité. Aby som neurobil hlúposť s nejakou hernou grafickou kartou. Viem, že rady Quadro a FirePro sú na takéto veci určené, len ich cena je vysoká a chcel by som si to rozumne porovnať. Na ktorú rýchlosť, ktoré stĺpce sa teda sústrediť?
vladenko007
VIP
VIP

Re: Grafická karta na 3D software (NB)

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Tu som písal o rendrovaní z grafickou kartou v noteboku
GPU:NVIDIA GeForce GTX740M Počet stream procesorov 384

http://www.hojko.com/post2056677.html#p2056677

Prečítaj si to.
Inak ja používam SolidWorks a program ktorý tam je na rendrovanie nevie používať Grafu.
Fiky
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fiky »

Prečítal som, ale veľmi mi to nepomohlo. Vážne by som potreboval poradiť, na ktoré parametre sa sústrediť, zo spomenutého porovnania kariet. S tými kartami to už nieje jednoduché ako niekedy, nerozumiem reálnym rozdieľom medzi Core speed, Shader Speed a Memory Speed. Ktorá najviac ovplyvňuje rýchlosť vykreslovania pri práci v 3D programe, rendrovaní? (Autodesk Revit má render z Maxka)

Prípadne na ktorý iný parameter sa sústrediť? No tak, určite mi bude niekto vedieť poradiť..
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Len som ti chcel povedať že síce mám kartu z početom stream procesorov 384 na notebooku a moc mi to nepomohlo pretože procesor to urobil skoro o 80 percent rýchlejšie.
Pokiaľ tam fakt nemáš Quadro si moc grafickou kartou v noteboku nepomôžeš. Je to môj názor.
A keď sa pýtaš na parameter tak by som povedal že čím viac stream procesorov tak tým lepšie.
A zas notebook z NVIDIA GeForce GTX780M začína niekde na 1600€ a není isté že ti to procesor čo tam je nevypočíta rýchlejšie. Najlepšie keby to niekto otestoval.

//autoeditácia príspevku (09 Feb 2014, 13:21)
A ešte ak ti pomôže názor odborníka.
CAD aplikácie a strih videa – pozerajte výlučne po grafických kartách radu nVidia Quadro alebo AMD FirePro. Tieto grafické karty sú totiž certifikované výrobcami aplikácií, ktorí bez použitia takejto grafickej karty často odmietajú poskytnúť technickú podporu pri problémoch. Výkon týchto kariet je okrem toho pri OpenGL aplikáciach asi 5-10x vyšší než pri ich “obyčajných” proťajškoch. Pre príklad – grafická karta nVidia Quadro 1000M má pri hrách len polovičný výkon oproti novšej nVidii GTX660M, ale v OpenGL aplikáciach je výkon staršieho Quadra 5-10násobne VYŠŠÍ oproti hernej nVidii GTX660M. Vysoký výkon však patrične veľa stojí, cenovky notebookov v tejto kategórií sú zásadne štvormiestne a často začínajú na cifru 2-3.
Napísať odpoveď