green screen efekty
green screen efekty
caute , je nutne pouzit len modre alebo zelene pozadie pri vytvarani efektov napriklad ako pri vyrobe pocasia , pouzivam pinnacle 15
Re: green screen efekty
Pokiaľ viem, ide čisto o to, v akom prostredí chceš točiť. Ak točíš niekde, kde ti plátno prekrýva modrú oblohu, samozrejme zvolíš zelené plátno. Ak točíš na lúke, určite zvolíš modré plátno. Vyber si podľa situácie, čo ti viac vyhovuje.
Ak ma mýlim, opravte ma.
Ak ma mýlim, opravte ma.
ale mam na mysli to , ze nejde tocit napr. niekde v izbe kde su rozne , farby musi byt bud zelena alebo modra , tak ?
ako by potom program spoznal, čo má odstrániť? on vidí len farby, nerozozná objekty
Ale veď ty dáš kľúčovanie iba do plochy plátna, je jedno, či zeleného alebo modrého. Všetko okolo plátna manuálne odstrániš. Tým pádom ti program bude kľúčovať iba plátno. Problém nastane, keď vylezieš z plochy plátna a zmizneš,... Potom treba nejakú fintu, alebo ručne vykľúčovať postavu.
-
lekoklatik
VIP
On sa pýta či zelená a modrá farba je predpísaná na kľučovanie.
Ono ide o to, ze program dokaze rozoznavat farby (tak ako hovori Curuj) a dokaze s tymi farbami robit co chces (odstranit, zmenit, etc.).
Modra a zelena su neutralne farby, proste farby ktore sa na tele nenachadzaju (alebo teda odtiene farieb) a obliect si nieco ine ako modre oblecenie ked mas klucovacie platno modre alebo nieco zelene ked mas klucovacie platno predsa nie je zlozite.
Ked pouzijes bielu plachtu a nahradis v programe bielu niecim inym, urcite ti nahradi viac nez len tu bielu plachtu.
Chapes?
Ono ide o to, ze program dokaze rozoznavat farby (tak ako hovori Curuj) a dokaze s tymi farbami robit co chces (odstranit, zmenit, etc.).
Modra a zelena su neutralne farby, proste farby ktore sa na tele nenachadzaju (alebo teda odtiene farieb) a obliect si nieco ine ako modre oblecenie ked mas klucovacie platno modre alebo nieco zelene ked mas klucovacie platno predsa nie je zlozite.
Ked pouzijes bielu plachtu a nahradis v programe bielu niecim inym, urcite ti nahradi viac nez len tu bielu plachtu.
Chapes?
ano presne tak , momentalne by som chcel skusit toto , mam pohyb leva na green screene + obrazok dzugnle , da sa nejako spravit pohyb toho leva ? tak akoby presiel z jednej strany na druhu
Da sa.. v programe (neviem co pouzivas) si musis najst " keying ". Tam si vyberies farbu ktoru chces nahradit priesvitnou.. das tam pozadie a mas..