GTX 780 | Nvidia

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: GTX 780 | Nvidia

Príspevok od používateľa DropDead »

MichalkoOo napísal:uplink to fast and furious nemyslíš vážne :D Grafika je ako z roka 2005, fyzika nulová a hra je maximálny prepadák.

Inak čo tak GTX770? Je to pretaktovaná GTX680 s nižšou cenou :) GTX760(Ti) bude moja :)

770 je živé zlato :smt049 :smt049 :smt049 :smt049 zamiloval som sa hneď ako som ju prvý-krát uvidel...a za tú cenu je to no-brain...tam len je dilema, od ktorého výrobcu...pravdupovediac Asus aj Gigabyte sa dajú pod 400 zohnať, čo je až neuveriteľné miestami :smt007 :smt007
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

myslím že to je jedno kedže GTX770 používa DirectCU2 z GTX670 a nie lepšiu trojslotovú verziu z GTX680 :(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ináč ten EVGA cooler je dvojslotový a má rovnakú efektivitu ako ten ASUSácky trojslotový, nechápem. V idly mám na dvoch LCD paneloch 30°C a v burne na jednom do 65°C...čo je imo viac ako slušné.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

na jadro z titana slušné :) . Titan a GTX780 s default chladičom majú okolo 80 stále
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

A to som myslel že ten "defaultný" chladič je superior voči tomu čo mám ja ACX na tejto, hmm. Kvôli tej špeciálnej turbíne, etc.
DropDead
Addict
Addict

MichalkoOo napísal:myslím že to je jedno kedže GTX770 používa DirectCU2 z GTX670 a nie lepšiu trojslotovú verziu z GTX680 :(
prosím, vysvetli mi ten rozdiel, ja som hlúpy, pretože pre mňa dvoj a troj-slotový chladič vyjadruje počet slotov pre fany, tým pádom posledný trojslotový som videl myslím na 580tke (3 fany), či je to inak ?

a páni, poviem Vám asi toľko ku stock chladičom - :smt098 bohužiaľ ak niekto neinvestuje spolu aspoň 100€ na kvalitný pasívny s dvoma slotmi na 140mm vetráky - teda napríklad...

nejaké pasívne monštrum ala Prolimatech, Alpenfohn a 2x 140mm Noctuy...napríklad si dajme, že napríklad

Pasív: (je len ilustračný - kompatibilný s 600kami, možno aj bude nakoniec so 700kami)
http://www.tichepc.sk/Prolimatech-Black ... rg1=001011

a 2x 140mm Noctua:
http://www.alza.sk/noctua-nf-a15-pwm-d395093.htm

čo by vyšlo na niečo tesne cez 100€ a dostali by ste úžasné chladenie...ALE, ja som na svoju GTX275 si kúpil AC Xtreme GTX280 (http://www.alza.sk/arctic-accelero-xtre ... 113282.htm), no bola to robota, že som plakal od nervov (nelepilo, teda odlepovalo sa, teraz to mám len tak tak, tá karta je s ním pripevnením nie úplne rovná, dokonca pri niektorých situáciach divne píska...a ďalšie divné veci ale to je moja chyba, :/ ale stojí to za to mám o 30-40 stupňov chladnejšiu kartu :) len to lepenie tých pasívov bolo mučenie :D :D

mimochodom s takýmto improvizovaným chladením by som sa stavil, že max. teplota v záťaži by bola tak 50-55 stupňov + cez pwm by sa noctuy prispôsobovali, takže bolo by to super, len práve v takýchto situáciach ľutujem, že výrobcovia nepredávajú len "boardy" bez chladiča
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

3slot bol na GTX580 aj GTX680. ASUS ho dáva na high-end grafiky. Je podstatne lepší ako 2slot v prípade GTX770.
Lepenie pasívu je des :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ten chladič čo som mal na 580tke a 680tke od ASUSu pokladám za najlepší v danej cenovej na trhu. Je vôbec niečo "od výroby" čo je lepšie? Okrem vodných blokov od EVGA samozrejme, myslím vzduch?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

neviem ako nová EVGA ACX ale trojslotový DirectCU2 je asi najlepší.
DropDead
Addict
Addict

v prípade ak je ten na 770 tiež trojslotový, tak MSI Lightning vychádza z nich najlepšie a ak nie, tak neviem..

mimochodom pekná recenzia, porovnávačka...
http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... yte-vs-msi
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

DropDead - a zase sa ukázala "kvalita" testov. Tak isto ako neotestovali pri reckách na HTC One že nehorázne množstvo trpí vadami z továrne, ako sú dead pixels, chybné plasty, pretŕčajúce kovové komponenty nad plast a iné "nepodstatné" veci, v tej recke nikdy neotestujú čo tá grafika bude robiť o pol roka, alebo o rok, či to chladenie ostane tiché aj o pol roka, alebo bude hučať a iné "nepodstatné" detaily. Mali by vychádzať zo skúseností s predošlými generáciami tých grafických kariet s tými istými, alebo predchodcovskými chladičmi.

Ergo. ASUSy síce boli istú dobu známe [aj keď som nemal tú česť] s pískajucími ložiskami či čo, avšak GA a MSi chladenia sú mi viac ako osobne známe pradúcim chladením po pol roku, zhlasnením celkovej operácie a inými "somarinami", ktoré sa samozrejme človek v recke nedočíta, čo je ohromná škoda.

Tým samozrejme nevravím že sú to zlé karty, alebo čo. Určite majú superior parametre voči asusu, aj po stránke OC aj po stránke hluku, aj keď sa mi to nechce veriť. In general ja som svojho ASUSa ktorého má momentálne icefiresr v záťaži v zostave počul len vtedy, ak bolo hrobové ticho v izbe a to fakt len ltt. Však keď náhodou pôjde okolo tejto témy, by sa mohol vyjadriť aj on :)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

GTX770 nemá trojslotový a GTX680 má čo je dosť fail :D
MSI GTX770 Lightning je fajn karta, síce som ju ešte nevidel ale čo som čítal tak to je iba upravená GTX680 Lightning a tá bola šupamegadupersuper pecka.
BTW uplink, na DirectCU2 si treba dávať pozor, ten chladič je dosť rozdielny na každej karte... GTX680 bola tichá a GTX660 môže byť niekde inde.
DropDead
Addict
Addict

ja som mal svoj ten referenčný na GTX275 ten "box" bože, to bola o dva roky sranda, keď sa to roztočilo na 2000 či 4000 otáčok :/

asi jediné spoľahlivé (možno) chladenie priamo od výrobcu je vodné...a ak sa nemýlim, EVGA má priamo už od výrobcu verziu špeciálne pre vodné...aj keď neviem, či to už niekto z vás nespomínal vyššie ? a vlastne, ja som nikdy nepočul o nich, teda v testoch a skúsenosti od ľudí..

to isté zotac a niektoré také...menej známe firmy, niekedy ma až prekvapilo, koľko je tých výrobcov..teda tých čo si tam nalepia svoje veci
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Ked si zoberieš grafiku s chladením od ASUSU, MSI alebo Gigabytu tak to v 99% prípadoch nebude turbína. Čo sa týka vodného chladenia tak na EVGA-e to je klasický vodný blok aký sa dá kúpiť na ktorúkoľvek grafiku.
DropDead
Addict
Addict

máš skúsenosti s tým vodným chladením ? stáva sa trendom a veľmi príjemnou voľbou, no pre mňa je vodné chladenie teda totálna španielska dedina...
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

len potvrdim to čo pisal uplink, GA chladenie na 580gtx soc mi po pol roku naozaj priadlo :D a po dvoch rokoch utichlo uplne :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hezo - si zabil :D
DropDead napísal:máš skúsenosti s tým vodným chladením ? stáva sa trendom a veľmi príjemnou voľbou, no pre mňa je vodné chladenie teda totálna španielska dedina...
áno mám, vodné chladenie je vhodné LEN do úplného high-endu na trhu, najlepšie v momente kedy výjde - tak mesiac po, aby boli vychytané všetky chyby, poprípade si vedel určiť že ak je chybná revízia, tak počkať na inú a len ak PC neplánuješ meniť najbližšie 2 roky, nič čo je napojené na obehu [obvykle je dobré mať minimálne CPU a VGA, vhodné je aj chipset, ak je prítomný v nejakej horúcejšej forme, poprípade HDD]. Vhodné sú TOP, SC, OC, Golden Sample, resp. všetky najpodarenejšie súčiastky. Samotná voda ak Ti ju niekto dobre poskladá, tak ju stačí len z času na čas doliať čo sa odparí cez hadičky a "ide" to samo. Treba si dať pozor aby si mal kvalitné komponenty na vode, aby Ti hadičky nestvrdli a nepopraskali, aby sa Ti z jednotlivých blokov nezanášalo čerpadlo, aby Ti zbytočne nehučalo čerpadlo, aby si mal dostatočne veľký radiátor a vetráky, ktoré sú stavané na vysoký prietlak vzduchu a nie len vysoký airflow. Tak isto na vodu treba mať dobre dimenzovanú skrinku.

http://uplink.sk/xs/aquarius.jpg

môj jediný full-vodný PC [ex momentálne je u typek61 z fóra :)]. Tým že upgradujem každých 3-6 mesiacov v PC niečo a mením veci na PC aj pár krát do týždňa, tak som si vodu jednoducho dovoliť nemohol.
DropDead
Addict
Addict

presne keď som čítal som si hovoril, že ak ja budem mať raz vodné (ja som presne z tých, čo menia tak každé 2-4 roky - nane lóve), tak tam chcem mať na tom radiátore pekne noctuy a nič iné...mimochodom, vlastne ako funguje ? je to len o tom kolobehu a neustálom rýchlom prietoku, či ? poprípade ak máš nejaký podrobný článok o vodnom chladení v pamäti, tak linkuj, zaujíma ma to celkom, rád by som v tom mal aspoň prehľad

každopádne cítim sa ešte príliš mlado na takýto krok, aj keď to je podľa mňa obrovský krok vpred, tipujem, že aj také priemerné vodné chladenie je lepšie ako napríklad moja NH-D14 na cpu...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

vodné chladenie sa ti podľa mňa neoplatí ak máš D14 na CPU a nejaký dobrý chladič na GPU.

//autoeditácia príspevku (17 Jún 2013, 17:33)
vodné chladenie sa ti podľa mňa neoplatí ak máš D14 na CPU a nejaký dobrý chladič na GPU.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

chyba mi ten komp :P uz sa tesim ked pridem domov,vodu nemusis dolievat.aspon ja som nikdy nedolieval lebo nebolo kde :) teploty su neuveritelne :!: takze urcite chod do toho ak mas love
Napísať odpoveď