Gympel vs SPŠ

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Čo je podľa vás lepšie ?

Gymnázium
99
45%
SPŠ
92
42%
SOŠ
29
13%

Celkom hlasov: 220

MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

Runes napísal:hmmjaby som povedal ze momentalne je to aj dobou, ja ked som siel na strednu tak jednotkari sli na gympel dvojkari trojkari priemyslovku a 3 4 SOU heh dneska to je 1 2 3 gympel 3 4 SPS a 4 a prepadlici SOU takze tak asi
hmm uplne od veci a dost trapny nazor...to znamena ze na sps su 3,4 ? ach jaj dalsi magor co si mysli ze znamky su vsetko..nekdo moze mat vela vedomosti v tom co na skole chyba myslim predmet..

inak urcite by som sa rozhodol pre SPS.. na tej skole co ta naucia je na nezaplatenie..bol by som zvedavy na akom gympli by ta naucili zvarat,brusit,frezovat..Takze ak si to neake gymnazista rozmysli po gympli ma tak velke hovno..

Stiwy> dobry postreh, no si sikovny to je to plus..
Vigor
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Murphy na gympli Ta praveze naucia ine veci, o tom je tato debata.

Ty robis z gymnazistov manualnych dementov, to je akoby som ja tvrdil ze ludia z SPS nevedia citat a pisat...obe hlupe tvrdenia.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

MurphY napísal:hmm uplne od veci a dost trapny nazor...to znamena ze na sps su 3,4 ? ach jaj dalsi magor co si mysli ze znamky su vsetko..nekdo moze mat vela vedomosti v tom co na skole chyba myslim predmet..
Žiadne kecy, tak to v skutočnosti v spoločnosti zaužívané je! Mám kamaráta, ktorého rodičia nepustili na priemyslovku s tým, že tá úroveň intelektu je tak akosi nižšia, že by sa dostal do zlej partie, a kecy kecy kecy ... a preto nástojili na tom, aby išiel na gymnázium. A prečo na gymnázium? Lebo tam sa hocijaká "spodina" nedostane. A toto neodškriepiš.

Aj za mojich čias to tak bolo, že tí čo sa dobre učili pôjdu na gymnázium a tí ostatní sa nejako roztratia medzi ostatné školy. Samorejme - tí uvedomelejší si už vyberali cieľavedome nejakú odbornost, či už elektrotechniku, zdravotnícku, obchodnú, dopravnú ... Ale doteraz platí dosť zaužívané: chlapec sa dobre učí, pôjde na gymnázium, tam sa bude tiež dobre učiť, odtiaľ sa dostane na Vysokú, keďže sa dobre učil na gymnáziu, a na vysokej sa už hádam nejak popasuje k diplomu, veď má kvalitný (ovšem pozor, slovo kvalitný je tu chápané dvojvýznamovo) základ z gymnázia.
leso789
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa leso789 »

No tak ja chodim na gymnazium a som stym velmi spokojny. Tento rok maturujem a este nie som na 100% rozhodnuty kam na vysku ale asi najskor ekonomika:D
Moj nazor: ak chces ist na technicku VŠ tak skor ta SPŠ- moj brat siel z drevarskej strednej skoly do zvolena na manazment drevarskej vyroby, a jednoznacne ma vyhodu pred tymi co su z gymnazia co sa tyka odbornych predmetov a na skuskach vedel niektore veci uz zo strednej(aj ked jednoduchsie sformulovane)- na druhej strane zas skusky z matiky a nemciny nespravil a musel prenasat do druheho rocnika.

Ak chces studovat informatiku tak podla mna je najlepsia volba gymnazium. U nas na gympli mame zameranie cudzie jazyky a informatika.( ja mam cudzie jazyky), ti co maju informu maju informatiku kazdy rok 2 hodiny tyzdenne + v 3 rocniku si mozu zvolit seminar z programovanie= +2 hodiny tyzdenne a v 4 rocniku seminar z programovania aj z informatiky = +2+2 hodiny tyzdnne. okrem toho mame v skole moznost zvolit si CISCO ako nepovinny predmet.

Na druhej strane na ine netechnicke smery si myslim ze gymnazium je ta spravna volba, hlavne ti pomoze pri vyucbe jazykov(jazdyky su dnes samozrejmostou pri vybere uchadzacom do zamestnania) kde sa im venuje vacsia pozornost( mozem porovnat s kamaratom ktory chodi na SPŠ strojnicku a ide tiez maturovat a z nemciny nevie poriadne ani zostylizovat vetu:D)
Ale nakoniec existuju rozni ludia ktori si idu za svojim cielom a ak chcu zvladnu kazdu skolu
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

fikus-kukis napísal:Pokiaľ by chcel na techniku, tak som názoru, že priemyslovka by bola vhodnejšia i za cenu menej obsažnej matematiky. Totižto po maturite sa žiačik nemusí dostať na VŠ (nie že by sa nedostal) a v tom prípade naučené technické veci prídu mimoriadne vhod. Okrem toho že žiačik sa môže pokúsiť cez leto brigádovať v odbore, keďž to gymnazista stále len čaká, až ho potom keď bude na Vysokej technickosti naučia.

A ešte musím pripomenúť, že na gymnazistu je tých technických vecí dosť.
tak v tomto mas pravdu...ja chodim na tajak-3 rocnik a brat chodi na murgasku a maturuje...ja som sa tiez povodne rozhodoval medzi murgaskou a gymplom, ale mal som "znamky" na gympel tak som siel tam, ale bolo to najma kvoli tomu, ze som este nevedel, co budem studovat a neskor v zivote robit, co sa od vtedy dost zmenilo + otec a obaja starsi bratia chodili na elektrotechniku :oops: ...rozmyslam i teraz nad tym ci by som nahodou tiez nesiel na nejaku techniku, ale mam obavy, ze sa naozaj nebudem vediet vsetko prakticke doucit a teoreticke zaklady ma nezachrania..ale zatial este stale niesom rozhodnuty a otvorenych mam vela smerov, tak dufam, ze sa spravne rozhodnem :wink:
MurphY
Professional
Professional

Vigor napísal:Murphy na gympli Ta praveze naucia ine veci, o tom je tato debata.

Ty robis z gymnazistov manualnych dementov, to je akoby som ja tvrdil ze ludia z SPS nevedia citat a pisat...obe hlupe tvrdenia.
na gympli ta naucia ine veci ktore su ti v podstate na prd..posudzujem z rozpravania inych..mam kamaratov na gymploch a dost..

nerobim z nich manualnych dementov.. aj ten co chodi na gympel sa moze zaujimat o ine veci..gympelista moze byt zrucnejsi aj ten co chodi na SPS..

lenze sps ti da neco do zivota
gympel moc ne az vyska z teba spravi cloveka..
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Ježiš mária....
Okej gympel ťa nenaučí zvárať ani vyťahovať žumpu, ale o tom tá škola nie je. Gymnázium je pre ludí čo majú záujem študovať a nenechávajú nič na náhodu, že budú mať šťastie a možno si nájdu dobrú prácu ako tu niekto spomínal.
Tak ako nemôžeš očakávať od gymnázistu, že ti bude robiť na karbobruske, tak nemôžeš čakať, že ti součkár bude riešiť nejakú analýzu pre firmu.

Gymnázium
výhody:lepšia príprava na vysokú školu, lepšie platové ohodnotenie po ukončení vysokej školy
nevýhody: tažšie nájsť prácu bez VS
SPS, SOU
výhody: Lepšie uplatnenie aj bez vysokej školy oproti gymnáziu, lepšia pripravenosť na technické smery(platí v prípade SPS)
nevyhody: Nižšie platové ohodnotenie, slabšia orientácia v humanitných a prirodovedných odvetviach
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

tak prakticke veci sa doučiš pretože maš bratov aj oca elekto technika ..........a ked sa naučiš aj teoriu ........tak je to vpoho ..........
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

Ja som bol na gympli 8 rokov, keby ma rodičia nedonútili ísť na osemročný gympeľ tak by som ani nešiel a šiel by som na SPS a určite by som skúsil ísť na výšku technického smeru. Tam gymnazisti majú výhodu len v matike ktorá sa berie podrobnejšie ny gympli. Ja som spokojný s gympľom pretože som z tade už vypadol :lol:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Zaxman napísal:tak prakticke veci sa doučiš pretože maš bratov aj oca elekto technika ..........a ked sa naučiš aj teoriu ........tak je to vpoho ..........
a v CV budes mat ze ta ele naucil oco? zvaracsky sice nemam, ale tri roky som pri tom pozoroval brata?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

ja chodim na SPS - elektrotechnika a nelutoval som nikdy, robil som prijmacky aj na gympel a teraz s odstupom casu som velmi rad, ze som tam nespravil prijmacky a neskoncil som tam :)
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

Charger napísal:Ja som bol na gympli 8 rokov, keby ma rodičia nedonútili ísť na osemročný gympeľ tak by som ani nešiel a šiel by som na SPS a určite by som skúsil ísť na výšku technického smeru. Tam gymnazisti majú výhodu len v matike ktorá sa berie podrobnejšie ny gympli. Ja som spokojný s gympľom pretože som z tade už vypadol :lol:
chodim na SPSE v PO a matika? na gympli je lepsie toto, na SPS hento..
napr na gympli nepreberaju vobec komplexne cisla, my preberame to co je na maturite a co je potrebne pre nas odbor, takze nejake xyzmilion metod konstrukcie nejakeho xyzmilion uholnika..nvm no, niekto si pride na svoje na gympli, niekto na SPS..
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

jakze sa nepreberaju komplexne cisla...preberaju, samozrejme ked si dobre pametam, ale potvrdim vam to az ked sa budem ucit na maturu :D ale mne sa zda ze sme daco take mali
leso789
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

no

Príspevok od používateľa leso789 »

TO DeFeAt:

No tak prave idem maturovat(chodim na gymnazium) tak ti prikladam nase osnovy co musime mat zvladnute k mature. Netvrdim ze nakazdom gymnaziu sa drzia presne toho ale u nas je to tak a ako si mozes vsimnut su tam aj komplexne cisla.
Prílohy
osnovy.gif
nase osnovy na maturu
(63.54 KiB) 139 stiahnutí
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

DeFeAt napísal:chodim na SPSE v PO a matika? na gympli je lepsie toto, na SPS hento..
napr na gympli nepreberaju vobec komplexne cisla, my preberame to co je na maturite a co je potrebne pre nas odbor, takze nejake xyzmilion metod konstrukcie nejakeho xyzmilion uholnika..nvm no, niekto si pride na svoje na gympli, niekto na SPS..
uistim ta, ze na kazdom gymku v PO sa komplexne cisla beru v 4.rocniku. som absolventom horneho gymka (gk2) a momentalne som na technike v KE. Z matiky som na tom lepsie ja a z veci okolo elektrotechniky zas ti co to studovali na SPS.
MurphY
Professional
Professional

Martin44 napísal: Gymnázium
výhody:lepšia príprava na vysokú školu, lepšie platové ohodnotenie po ukončení vysokej školy
nevýhody: tažšie nájsť prácu bez VS
SPS, SOU
výhody: Lepšie uplatnenie aj bez vysokej školy oproti gymnáziu, lepšia pripravenosť na technické smery(platí v prípade SPS)
nevyhody: Nižšie platové ohodnotenie, slabšia orientácia v humanitných a prirodovedných odvetviach
si vtipny..si to zhodnotil jak slota madarsku ministerku..

Chces porovnavat sps a sou ? to je neco ako porovnavat trabanta a ferari...
po prve kde na SOU,gympli dostanes opravnenie podnikat v Cestnej doprave bez toho aby si robil skusky,ucil sa jak sprosty plus podplacal ?
Kde na gympli si spravis vodicak B za 7ticis Skupinu C za 10 tisic..to neni vsetko
nizsi plat ? uvedom sa..Profesori ktory studoval polku zivota pomaly nevladzu platit ani odvody statu,stravu a ostatne vydaje.

Clovek s sps co ma ambicie si vie zarobit dost dobre..

Pre porovnanie

http://www.merces.sk/platy/skolstvo-vzd ... kum/ucitel
HRUBA MZDA : 17 800 € 592

Napr. moze to clovek vykonavat s maturitou najlepsie Dopravna priemyslena
http://www.merces.sk/platy/doprava-sped ... veho-parku
29 000 € 964

Mam nato vlastny nazor a ked nieco hovoris o platoch tak je to vazne porovnavat trabant a ferari
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Ale prosim ta, myslis ze to si je*em z hlavy.... ??!!??
povedz mi kolko ti tvoj SPS kar zaraba a ja ti hned poviem kolko mam ja "obycajny gymnazista"?!? sry men ale mas troska sedlacke info
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Martin vzdy zalezi na tom ako sa k tomu student postavi.
Ak celu skolu prespi a len ju nejakym zazrakom prejde tak necakaj od neho Kvitnucu buducnost.
Aj student SOS, SOU moze vela dokazat ak sa vo svojom odbore dodatocne vzdelava.
Napr. Revizny elektrotechnik s vyhlaskou 718 §25 je velmi pekne plateny. Pritom ti staci SOU s Vyucnym listom.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak tak... Kto neflaka SOU, SPS moze si sfleku najst peknu robotu. A moze ist na vysku. Kto neflaka gympel, moze ist na vysku, a ma trochu vacsi rozsah moznosti ako clovek z SPS, co moze a nemusi byt vyhoda.

A kto flaka ci uz SPS alebo gympel tak je v riti, no. To uz ma jedno ci ma papier z jednej ci z druhej skoly, ak nezacne na sebe makat nic nedosiahne.
MurphY
Professional
Professional

Martin44 napísal:Ale prosim ta, myslis ze to si je*em z hlavy.... ??!!??
povedz mi kolko ti tvoj SPS kar zaraba a ja ti hned poviem kolko mam ja "obycajny gymnazista"?!? sry men ale mas troska sedlacke info
sedlacke info ? mozes to konkretizovat..
nj je*es si to z hlavy a neni to moc k veci..

no tito dvaja predomnou to vystihli na 100% takze ak to nepochopis tak je zle.. ty gympel kar..
Napísať odpoveď