Hadanky
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hadanky
Pozri si tú wikipediu, je tam niekoľko spôsobov ako to pochopiť.
Inak aj sa54d dal dobrý spôsob, že ty vlastne hádaš na začiatku kozu a nie auto, čo znamená, že máš šancu 2/3 uhádnuť kozu a potom zmeniť.
Inak aj sa54d dal dobrý spôsob, že ty vlastne hádaš na začiatku kozu a nie auto, čo znamená, že máš šancu 2/3 uhádnuť kozu a potom zmeniť.
Nemôžeš len tak odstrániť tu druhu kozu lebo premňa ako súťažiaceho ktorý svoju voľbu zmení je to vlastne auto.A môžem si vybrať kozu čislo 1 aj čislo 2.
tak potom asi nechapes, ze nech zvolis hocico, vzdy pojde koza prec.sa54d napísal:Nemôžeš len tak odstrániť tu druhu kozu lebo premňa ako súťažiaceho ktorý svoju voľbu zmení je to vlastne auto.A môžem si vybrať kozu čislo 1 aj čislo 2.
-
lowmanek
Light Professional
Kym som cital Forsaken(ove) prispevky, tak som bol presvedceny, ze ma pravdu...ale ked som si predstavil tu situaciu s tym, ze vlastne naozaj hadas kozu a nie auto, cize tvoja sanca je 2/3 a nie 1/3, tak mi to doslo...
Teraz ma napadlo....aj keď neviem či to funguje tak isto.Určite poznáš Riskni milion s Vostinarom. Chodi na Jojke okolo piatej siestej.Súťažiaci má na výber dajme tomu 7 možností.Odpoveď nepozná tak si typne... šanca 1:7 a teraz Voštináár začne dávať nesprávne odpovede preč jednu po druhej až ostanú len dve. Jedna označená súťažiacim a druhá správna alebo nesprávna ak typol dobre.Teraz...sú jeho šance na výhru 1:2 ?? Nie stále len 1:7. To na margo že môžeš vyhodiť tú druhú kozu
ALE, teraz si predstavme že v tejto situácii keď sú už len dva odpovede dá Voštinár možnošť zmeniť odpoveď. Teda
--->nezmení ju --->šanca 1:7 .
Zmení ju--->kedže správna odpoveď tam musí byť tak v prípade že typol zle --->šanca 6:7
ALE, teraz si predstavme že v tejto situácii keď sú už len dva odpovede dá Voštinár možnošť zmeniť odpoveď. Teda
--->nezmení ju --->šanca 1:7 .
Zmení ju--->kedže správna odpoveď tam musí byť tak v prípade že typol zle --->šanca 6:7
vostinar zacne vyhadzovat odpovede, az ked si tipnes, potom uz nemozes tipovat zas...ci sa mylim?
jj, napisal som tam že "predstavme si"
-
RATZINGER666
Darca
chezter: neviem, nepoznam to, ale podla opisu nemozes... kazdopadne to situaciu nemeni, pretoze on hovori iba o tej pociatocnej pravdepodobnosti a tam moznost nasledneho vyberu nerozhoduje...
-
94jakub
Guru wannabe
sa54d: v podstate áno. čím viac je možností na výber, tým máš väčšiu pravdepodobnosť výhry pri zachovaní tohto princípu.
Ak máš sedem odpovedí, pri náhodnom výbere máš šancu 6/7, že trafíš nesprávnu. Preto, ak by zostali dve odpovede, tak je výhodné to zmeniť, pretože je pravdepodobnosť 6/7, že to bude tá správna.
Ak máš sedem odpovedí, pri náhodnom výbere máš šancu 6/7, že trafíš nesprávnu. Preto, ak by zostali dve odpovede, tak je výhodné to zmeniť, pretože je pravdepodobnosť 6/7, že to bude tá správna.
ano, lepsie je zmenit! prerobme si ulohu tak, ze mam 100 dveri(len pre lepsiu predstavu). moderator po vybere jednych dveri (vyberme si dvere cislo 47) vyhodi 98 ostatnych dveri. cize napriklad zostanu nam dvere c.47 a c.73. podla mna je lepsie zmenit po tomto odstraneni 98 dveri svoj vyber dveri, lebo je velka sanca, ze nase dvere c.47 tam musel nechat, len preto,ze je to nasa moznost.
kedze to plati pri velkom pocte dveri, pravdepodobne to plati aj pri mensom pocte dveri.(matematicka indukcia?)
Tento nazorny priklad vam snad ulachci pochopenie prikladu.
kedze to plati pri velkom pocte dveri, pravdepodobne to plati aj pri mensom pocte dveri.(matematicka indukcia?)
Tento nazorny priklad vam snad ulachci pochopenie prikladu.
Zbehlejší matikár mi pomôžte:
Mám súťaž Riskni milión, kde začínam na prvej otázke 3 možnosťami (1:3), 2. otázka je 1:4, 3. otázka je 1:5 ...až... 7. otázka je 1:9.
Mám súťaž Milionár, kde mám 15 otázok, každú zo 4 možnosťami.
Neberúc v úvahu žolíky, v ktorej hre je menšia šanca na výhru čistým tipovaním?
Môžete dať aj postup ako ste to dostali? Ďakujem. K+ isté.
Mám súťaž Riskni milión, kde začínam na prvej otázke 3 možnosťami (1:3), 2. otázka je 1:4, 3. otázka je 1:5 ...až... 7. otázka je 1:9.
Mám súťaž Milionár, kde mám 15 otázok, každú zo 4 možnosťami.
Neberúc v úvahu žolíky, v ktorej hre je menšia šanca na výhru čistým tipovaním?
Môžete dať aj postup ako ste to dostali? Ďakujem. K+ isté.
-
94jakub
Guru wannabe
Tak prvá by asi mala byť (1/3)*(1/4)*(1/5)*...*(1/9), čo je 1:181440
a v druhom prípade (1/4)^15, čo je až 1:1073741824
Nie som síce "zbehlejší matikár" ale malo by to tak byť.
Poučku ti nepoviem ale ak si dobre pamätám, tak pravdepodobnosti javov, ktoré idú po sebe sa násobia.
a v druhom prípade (1/4)^15, čo je až 1:1073741824
Nie som síce "zbehlejší matikár" ale malo by to tak byť.
Poučku ti nepoviem ale ak si dobre pamätám, tak pravdepodobnosti javov, ktoré idú po sebe sa násobia.
-
mirak2
Hardcore addict
milionar: (1/4)^15
riskni milion: (1/3)*(1/4)* ... *(1/9)
takze asi istejsi je riskni milion
riskni milion: (1/3)*(1/4)* ... *(1/9)
takze asi istejsi je riskni milion
Povedal by som ze tie noze staci spravne prekrizit, hlavne ten vzadu...
-
Grim
Darca
...no mňa by zase zaujímala tá horná časť...spodná je o tom, že tie nože prekrížiš tak, aby každý prechádzal spodkom po noži po pravej strane a vrškom bol na noži po ľavej strane...
-
RATZINGER666
Darca
begbeee: spodok vyzera takto:
Grim: to je klasicky trik s dvoma vidlickami a sparadlom, tu mas napriklad video:
Grim: to je klasicky trik s dvoma vidlickami a sparadlom, tu mas napriklad video:
ale ono to vyzera tak, ze v tej hornej casti su pouzite 2 sparadla, a to fakt netusim ako je to potom pospajane.
-
RATZINGER666
Darca
Prense tak. Tie nože sú do seba zaháknuté.
Vrchná časť je triky, ale len dovtedy kým si skutočne uvedomíte, kde je ťažisko. Práve to, že vidličky smerujú dozadu to ťažisko vyrovnáva. Zároveň sa ťažisko vzťahuje na kraj pohára, nie na celý pohár.
Vrchná časť je triky, ale len dovtedy kým si skutočne uvedomíte, kde je ťažisko. Práve to, že vidličky smerujú dozadu to ťažisko vyrovnáva. Zároveň sa ťažisko vzťahuje na kraj pohára, nie na celý pohár.