Hadanky

Vtipy, vtipné animácie, zábavné flash hry, hádanky...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Hadanky

Príspevok od používateľa Hensym »

Naozaj neviem o čom sa tu ešte bavíme. Nechytaj ma za slovíčka, účelom hádanky je ľudí naštvať, ale nie v zlom. Rovnako ako s tým naštvem ľudí, keď im tú hádanku dám v "skutočnosti", po zistení odpovede mi (so smiechom) nadáva, ale potom sa na tom zasmejeme.

Ak za zábavnú hádanku považuješ "metla v kúte", tak sa spolu nemáme o čom baviť. Tieto zábavné hádanky sa mi zábavné zdali, keď mi akoo zábavné prišlo aj padanie ľudí pri tanci na svadbe na STV2.

Každopádne, priznal si sa, že ťa to naštvalo (rovnako aj mna, keď som sa po 20 minátach dozvedel odpoveď, ale potom som sa tomu smial), takže mi je ľúto, aká blbosť ťa dokáže vytočiť...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...hádanky sú na to, aby ľudia hádali riešenie...nie na to, aby naštvali ľudí...
Hensym
VIP
VIP

Tak si to iba zle pochopil (respektíve, aj ja som sa zle vyjadril).
Aj moja hádanka bola na to, aby ľudia hľadali riešenie, a ako som písal, niektorí to riešenie našli (aj v realite, a súdiac podľa karmy aj ľudia z fóra).
Ľudí naštvalo to, že hľadali inde. Hľadali matematické presnosti, číselné chytáky, samotný chyták bola aj púšť (veľa ľudí rozmýšľa nad fatamorgánami, a podobne), a ľudí naštve to, že odpoveď bola taká primitíva, a zároveň racionálna a jediná správna. Ľudí naštvalo to, že neuhádli, pripravili sa o čas, a samotná odpoveď ich v tomto kontexte trochu urazí. To ale nie je problém hádanky, tá hádanka je úplne v poriadku, a verte mi, prešiel som si všetkých 8 strán témy, a je jedna z tých zaujímavejších. Zaujímalo by ma, či by Vás to pohoršilo menej, keby v odpovedi nebolo použité vulgárne slovo.

A keď sme pri samotných hádankách: hádanka je hlavolam, ktorý ma donútiť "supera", aby neuhádol. Čím ťažšia, tým lepšia. Čím menej ľudí ju uhádne, tým je lepšia. Myslím, že táto hádanka je výborná, a ako som písal, ak objavím podobnú, rád ju sem pridám. :)

PS: toto je presne ten prípad, kedy by takúto hádanku rozlúsklo malé dieťa s primitívnym rozmýšľaním skôr, ako dospelý človek. Pretože uvažujeme príliš zložito, niekedy zbytočne.

Každopádne, stále nerozumiem, ako toto niektorých dokáže rozhodiť. No tak ste neuhádli, no. Výčitky svedomia nemám, skôr sa naozaj úprimne bavím. Tým, čo uhádli, gratulujem, ja som to nezvládol. :)

Aj by som sem pridal niečo z výrokovej logiky (Poctivci a podvodníci, Žiarovky,...) také hádanky milujem, prípadne tie Einsteinove hlavolamy, kde to treba zapisovať všetko, to mám rád, ale určite to tu už všetko bolo, a ak nie tu, tak v tej druhej téme. :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

lenze to, ked polozis otazku/hadanku s tym, ze jedina ocakavana odpoved je ze v premise je chyba, to nie je hadanka. nema to nic spolocne ani s logikou, ani s dedukciou, ani s nicim. nad tymto sa fakt mozu uyebavat max. deti na 1. stupni ZS. este sa tvar ako si nad vecou a vsetci ostatni su looseri, lebo to "neuhadli". dement
Hensym
VIP
VIP

1. V premise nie je chyba. Zadanie je správne a logické.
2. Netvárim sa, že som nad vecou.
3. Osemdesiatštyri krát som napísal, že som neuhádol ani ja.
4. Kopa ľudí to uhádnuť dokáže, aj ľudia tu z fóra.
5. Do dementov mi, láskavo, nenadávaj.

(Toto je môj posledný príspevok k téme danej hádanky, ak ste to neuhádli, ste rovnako blbí a hlúpi ako ja, ale ste o niečo labilnejší, nakoľko mňa to neurazilo. Môj ďalší príspevok v tejto téme bude už iba iná hádanka, alebo reakcia na hádanku od niekoho iného. Tým, čo to vyriešili, ešte raz, gratulujem.) :)

A nakoniec by som vypichol CheZteR-ov príspevok, ako druhý v tejto téme:
ak nas chces nachytat, tak nedavaj hadanky starej mazere, ktore pozname vsetci, ale nieco nove, tazke, logicke

Nuž. :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

1. to, že ty napíšeš, že tam chyba nie je, neznamená, že to tak je
2. to, že ty napíšeš, že sa netváriš, že si nad vecou, neznamená, že to tak je (a to vidia všetci)
3. to neznamená vôbec nič, je to bezpredmetné
4. to, že to tí ľudia uhádli ešte neznamená, že tá hádanka je v poriadku
5. mňa nahliadnutie do tvojej karmy nezaujíma, ale určite si si čítal pravidlá, hlavne tú časť o oplácaní karmy
6. presne tak, radšej stiahni chvost a utekaj z tejto diskusie reč, lebo už vidíš, že máš namále, ale aj tak sa budeš pri odchode tváriť ako hrdina
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

toto asi budete poznat, ale je to lepsie "metla v kute" aj ako tie priqoqotene Hensymove mravce
Bolo raz jedno kralovstvo, v ktorom mal kazdy clovek odsudeny na smrt moznost sa zachranit a to tak, ze pred popravou tahal gulocku z vrecuska, v ktorom boli 2 gulocky - biela a cierna. Ak si vytiahol bielu, bol volny a ked si vytiahol ciernu, tak prisiel o hlavu. Raz sa stalo, ze bol na smrt odsudeny jeden clovek, ktoreho kral neznasal a chcel ho proste zabit. Tak vo vrecusku vymenil bielu gulocku za dalsiu ciernu, tym padom boli vo vrecusku 2 cierne gulocky. Odsudenec sa to vecer pred popravou nejakym sposobom dozvedel a celu noc nespal a rozmyslal, co moze s vecou spravit a ako sa zachranit, priamo obvinit krala nemohol, nikto by mu ako odsudencovi neuveril. rano isiel na popravu a odisiel ako slobodny clovek bez toho, aby lud zistil, ze kral vymenil gulocky. ako sa mu to podarilo?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No ja by som sa k tomu postavil takto: Vytiahol by som guľôčku a zahodil by som ju strašne ďaleko. A potom by som povedal aby sme sa pozreli do vrecúška čo tam ostalo. A kedže by tam ostala čierna tak by každý logicky predpokladal že som zahodil bielu.
Ja by som bol v suchu. Kráľ by bol v suchu. :D
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

vytiahol obe guľôčky?
Hensym
VIP
VIP

Tiež to poznám tak, ako hovorí vladenko, prvú držím v dlani, a poviem nech mi ukážu tú, čo ostala, ostala čierna, tým pádom som akože vytiahol bielu. :D

Ešte ma napadla jedna, dúfam, že tu nebola.

Predstavte si dve miestnosti, oddelené dlhou zahnutou chodbou, takže z jednej nevidno do druhej, a naopak. V prvej miestnosti sú tri žiarovky, v druhej tri vypínače. Akým spôsobom s istotou určíte, ktorý vypínač patrí ktorej žiarovke? Prejsť medzi miestnosťami môžte iba raz (tj. každú miestnosť máte možnosť vidieť iba jediný krát). (Predpokladajte že všetky vypínače aj žiarovky sú funkčné) (Všetky vypínače sú prvotne vypnuté a sú v rovnakej polohe, a nachádzate sa najskôr v miestnosti s vypínačmi. Vypínače sú umiestnené vedľa seba zľava doprava, žiarovky detto. Žiarovky aj vypínače sú nízko a dosiahne na ne každý)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Dajte mu prosím niekto ban do tejto témy.
Hensym
VIP
VIP

A povieš mi prosím ťa, čo je na tejto hádanke zlé? (Nie je to rečnícka otázka, skutočne sa pýtam).
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...to je jednoduché...vypnem všetky vypínače a idem skontrolovať, či sú všetky žiarovky vypnuté...ak budú svietiť, elektroinštalatér nainštaloval vypínače naopak...v tom prípade zmením polohu vypínačov tak, aby boli všetky žiarovky vypnuté...potom jeden ľubovoľný zapnem a pôjdem sa pozrieť do druhej miestnosti, ktorá žiarovka svieti...takto to zopakujem ešte s jedným vypínačom a tú poslednú žiarovku určím vylučovacou metódou, aby som sa zbytočne neprešiel ešte raz...
Hensym
VIP
VIP

Hopa, sorry, zabudol som napísať dosť podstatnú vec (editnem aj hádanku). Prejsť z jednej do druhej miestnosti môžeš iba raz. :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a to ako, teraz budeme pravidlá meniť počas hry? Ktovie na čo všetko si ešte zabudol...

...napr. si neurčil v ktorej miestnosti sa nachádzam na začiatku a ani polohu vypínačov, prípadne, či všetky vypínače sú v rovnakej polohe vypnuté...
Hensym
VIP
VIP

Už je to all right. ;)

// už tam máš celú modelovú situáciu, hádam okrem farby stien. :)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

To znamená že keď prepnem vypínače v prvej miestnosti a prejdem do druhej, tak sa už nemôžem vrátiť naspäť do prvej miestnosti?
Hensym
VIP
VIP

Presne tak. :)
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Jeden vypínač nechám vypnutý, jeden zapnutý a jeden zapnem na nejakú dobu (napr. 20 sek). V druhej miestnosti zistím, ktorá žiarovka je vypnutá, ktorá zapnutá a ktorá je zohriata.
Hensym
VIP
VIP

Tak tak, správne. :)

Ešte sem hodím tú "Einsteinovu hádanku". Ak niekto nepozná. :)

Fakty
Je 5 domov v 5 rozdielnych farbách.
V každom dome žije osoba rozdielnej národnosti.
Týchto 5 obyvateľov má nápoj, cigarety a zviera, ktoré uprednostňuje.
Nikto nepije, nefajčí ani nechová to čo ostatní.

Tipy
Angličan žije v červenom dome.
Švéd chová psy.
Dán pije čaj.
Zelený dom je hneď naľavo od bieleho.
Obyvateľ zeleného domu pije kávu.
Ten, kto fajčí cigarety Pall Mall, chová vtáky.
Obyvateľ žltého domu fajčí cigarety Dunhill.
Ten, kto žije v prostrednom dome, pije mlieko.
Nór žije v prvom dome.
Ten, kto fajčí cigarety Blends, žije vedľa chovateľa mačiek.
Chovateľ koní žije vedľa toho, kto fajčí cigarety Dunhill.
Ten, kto fajčí cigarety Blue Master, pije pivo.
Nemec fajčí cigarety Prince.
Nór žije vedľa modrého domu.
Sused toho, kto fajčí cigarety Blends, pije vodu.

Otázka znie: Kto chová ryby?
Napísať odpoveď