Havarijné poistenie vozidla / Kasko
Re: Havarijné poistenie vozidla / Kasko
Tak ci onak to asi musis opravit...
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
treba urobit doobhliadku....
ja som ked som raz mal tukanec, tak likvidator/obhliadkar vsetko zadokumentoval, ale az ked v servise dali dole naraznik, zistili ze je zlomena aj nejaka vzpera(alebo take nieco), takze servis sam zavolal(bol to autorizak) obhliadkara/likvidatora na doobhliadku, a normalne to zahrnuli do tej poistnej udalosti
ja som ked som raz mal tukanec, tak likvidator/obhliadkar vsetko zadokumentoval, ale az ked v servise dali dole naraznik, zistili ze je zlomena aj nejaka vzpera(alebo take nieco), takze servis sam zavolal(bol to autorizak) obhliadkara/likvidatora na doobhliadku, a normalne to zahrnuli do tej poistnej udalosti
Nejak som pozabudol, že mi budúci mesiac havarijné. Dnes mi prišlo poštou z Koopky jeho predĺženie (poukaz na účet).
Ja už ale ma ďalší rok havarijné nechcem a nestihol som teda tých 6 týždňov dať žiadosť na zrušenie...
Ako mám ďalej pokračovať ?
ďakujem za rady K+
Ja už ale ma ďalší rok havarijné nechcem a nestihol som teda tých 6 týždňov dať žiadosť na zrušenie...
Ako mám ďalej pokračovať ?
Mám sa riadiť posledným bodom, teda nezaplatiť a poistka bude zrušená ?ZMLUVA HAVARIJNÉHO POISTENIA ZANIKÁ Z NASLEDUJÚCICH ZÁKONNÝCH DÔVODOV:
výpoveďou havarijného poistenia ku koncu poistného obdobia, ak je dojednané bežné poistné; výpoveď sa musí dať aspoň 6 týždňov pred jeho uplynutím,
zánikom motorového vozidla (zošrotovanie),
zápisom zmeny držiteľa motorového vozidla v evidencii vozidiel (predaj, darovanie vozidla),
vyradením motorového vozidla z evidencie vozidiel (odhlásenie zo značiek),
prijatím oznámenia o krádeži motorového vozidla príslušným orgánom,
výpoveďou havarijného poistenia zo strany poistníka, resp. poisťovne po vzniku škodovej udalosti do 1 mesiaca odo dňa oznámenia vzniku škodovej udalosti poisťovateľovi. V takomto prípade je výpovedná lehota 1 mesiac odo dňa doručenia písomného oznámenia vypovedaní poistnej zmluvy druhej zmluvnej strane. Poistenie zodpovednosti zanikne uplynutím tejto lehoty,
nezaplatením poistného za prvé poistné obdobie do 3 mesiacov odo dňa jeho splatnosti resp. nezaplatením následného poistného na ďalšie poistné obdobie, do 1 mesiaca odo dňa doručenia výzvy poisťovateľa na jeho zaplatenie. Tieto lehoty možno dohodou predĺžiť.
ďakujem za rady K+
-
hojko
Site Admin
Lubenečko: Vyrad ho na obvodnom urade z evidencie na 1 den, teda prides tam, odhlasis, odovzdas znacky, nechas den tak a nasledne ho hned prihlasis, dostanes znacky..., len si budes musiet vybavit aj novu zakonnu poistku. Havarijne poistenie ti sice vyprsi, ak to nezaplatis, ale pocitaj s tym, ze ti daju zaplatit alikvotnu cast. Takze ak mas poistenie napr. 1000 eur na rok, tak ti daju zaplatit poistku za 3 mesiace, co pri tejto sume bude 250 eur. Predpokladam ale, ze mas mensiu poistku a zvaz si, co je ti vyhodnejsie.
Díky,
mám poistku "len" cca 320€, tak asi zaplatím tú alikvotnú čiastku 80€. predpokladám, že poistka už ale nebude platiť tie tri mesiace však... ?
mám poistku "len" cca 320€, tak asi zaplatím tú alikvotnú čiastku 80€. predpokladám, že poistka už ale nebude platiť tie tri mesiace však... ?
-
hojko
Site Admin
Najskor by ti mala prist jedna ci dve upomienky a potom zrusenie zmluvy s tym, ze mas zaplatit tu alikvotnu cast. Treba si pozriet zmluvu ohladom poistenia. Tam by malo byt uvedene, ci poistka plati dnom zaplatenia alebo dnom podpisania zmluvu, resp. dnom od kedy plynie poistna doba.
Ja som to vyriesil na starsom aute tak, ze som to nestihol zrusit a tak som to nezaplatil. Uz si nepamatam kolko Komunalna poistovna pytala, ale bolo to viac ako za tri mesiace, tusim tam boli dve upomienky a az potom tri mesiace, takze fakticky som platil alikvotu za nejakych 4-5 mesiacov, ak ma pamat neklame.
Ja som to vyriesil na starsom aute tak, ze som to nestihol zrusit a tak som to nezaplatil. Uz si nepamatam kolko Komunalna poistovna pytala, ale bolo to viac ako za tri mesiace, tusim tam boli dve upomienky a az potom tri mesiace, takze fakticky som platil alikvotu za nejakych 4-5 mesiacov, ak ma pamat neklame.
ja som využila modernú dobu a uzavrela som si havarijné poistenie cez http://www.union.sk ..majú to tam teraz online, tak sa to dá v pohode vybaviť. všetko sa dnes zjednodušuje 
-
ktozesomja
Medium Star
ja by som mal taku otazku, ze s ktorou poistovnou mate dobre skusenosti, a s ktorou nie ? .. co sa tyka havarijnej poistky.
Pocul som uz od viacerych ludi, ze ked havarijne tak jedine Allianz, ze s ostatnymi su problemy uz ked sa nieco stane.
Pocul som uz od viacerych ludi, ze ked havarijne tak jedine Allianz, ze s ostatnymi su problemy uz ked sa nieco stane.
-
chlapec10
Addict
generalli, wustenrot, AXA, Groupama, Allianz, vsetko v pohode skusenosti...
-
RATZINGER666
Darca
ja mam zase najlepsie s Kooperativou... ponukli mi najnizsiu cenu, ziadne vykrucanie, rychle vybavenie a vyplatenie plnenia...
-
chlapec10
Addict
dobre vedietRATZINGER666 napísal:ja mam zase najlepsie s Kooperativou... ponukli mi najnizsiu cenu, ziadne vykrucanie, rychle vybavenie a vyplatenie plnenia...
Kooperativa co mi uctuje uz 3/4 roka nejake poistky za auto ktore uz nemaaam 
-
D4vid
Medium Star
Zdravím
Zaujímalo by ma či niektorá poisťovňa u nás kryje aj úmyselné podpálenie auta. A ak tak ktoré?
Vďaka
Zaujímalo by ma či niektorá poisťovňa u nás kryje aj úmyselné podpálenie auta. A ak tak ktoré?
Vďaka
-
RATZINGER666
Darca
D4vid: nezahrna to poistenie proti vandalizmu, ci ako sa to kedysi volalo? byvalo to v niektorych poistovniach v ramci havarijnej...
Zahrna to Kooperativa a po novom aj Komunalna. Vyluku ma na to napriklad Allianz.
-
D4vid
Medium Star
Hej, to že to má Allianz vo výlukach sme už zistili.
Ďakujem za informácie
Ďakujem za informácie
zdravim. ked mam v pzp poistenie proti zivlom. ako to je? ked napr na auto padne nejaky lad ? musim tam zavolat policiu? obhliadku? alebo staci nahlasit potom ist na obhliadku?
nechtiac som asi vyhodil zmluvu - všetky lajstrá s havarijným poistením (šek -ústrižok mám)
Chcem si ale pozrieť čo všetko vlastne v tom mám. Môžem len prísť do pobočky a vyžiadať si nanovo vytlačiť tie dokumenty ? Alebo zavolať na infolinku s takouto žiadosťou ?
Je víkend pred nami, tak mám čas dva dni, než niečo pdniknem,...tak možno aspoň dobrú radu dostanem. THX
Chcem si ale pozrieť čo všetko vlastne v tom mám. Môžem len prísť do pobočky a vyžiadať si nanovo vytlačiť tie dokumenty ? Alebo zavolať na infolinku s takouto žiadosťou ?
Je víkend pred nami, tak mám čas dva dni, než niečo pdniknem,...tak možno aspoň dobrú radu dostanem. THX
-
chlapec10
Addict
info linka a vyhladat podla ECV alebo rodneho cisla