HD kamera

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
maponiak
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

HD kamera

Príspevok od používateľa maponiak »

Neviem čo je lepšie v prípade týchto dvoch kamier: Sony : Sony PMW- EX1R http://pro.sony.com/bbsc/ssr/product-PMWEX1R/
alebo Sony HXR- NX5E http://www.sony.nl/biz/view/ShowProduct ... =biz_en_NL
Jeden z dôvodov prečo sa neviem rozhodnúť je formát. Tá prvá má MPEG-2 Long GOP HD a tá druhá má MPEG-4 AVC/H.264 (AVCHD). Ktorý je lepší? K+ za kazdu radu
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Re: HD kamera

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ja by som bral kameru s MPEG-4 AVC/H.264 (AVCHD). Je to novší formát.

Inak pekné delá.
maponiak
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa maponiak »

Tiež si myslím že je to lepší formát ale pokial ide o kameru, lepšia je EX1. Len neviem či sa oplatí ju kúpiť lebo neviem Či MPEG 2 neuškodí kvalite obrazu.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Možno sa vyjadrí ešte Ryann, ja nepoznám pri takýchto vysokých modeloch už konkurenciu (nezaoberal som sa tým doteraz), ale zase na druhej strane Sony samo o sebe s optikou Carl Zeiss ma ešte niekdy nesklamal.

PS: Toto mi teraz pripomenulo, že nedávno som skúšal S8000 - Nikon foťák, všetko mal parádne, ale k dokonalosti, resp využiteľnosti toho čo všetko dokáže (ohľadom kvality) mu brutálne chýbala jedna vec - možnosť uloženia v RAW formáte, JPEG to tam nehorázne kazil, práve kvôli komprimácii.........Tým som chcel povedať, že hneď po optike je druhá najdôližitejšia formátová podpora (hlavne pri tých vyšších model, pri stredných a základných je to šum a fuk)
Napísať odpoveď