a tak ako u kazdeho ma alkohol negativne ucinky, napr. agresivita, u mna to je dakedy az prisilna kecanost (a to v normale nie som tichy abo hanblivy, skor sa ocakava ze budem agresivny lebo som velky a mam silu ale pritom hrozny pacifista..) ale to zas kecam...
Neboli tu niak blbosti, vsetko viac menej k teme, len strasne omacky okolo toho a aj ked je forum vdacne za dlhe prispevky, v tichto PC sekciach sa to casto nehodi...
Takze podme k veci
Intro 1: Jedno velke pardon moderatorom, viem nechcem vam pridavat robotu, atd., pardon ak som to mal dat do inej kategorie, alebo napisat do tej vseobecnej temy o Opere alebo dokonca do niakej starej...
Este ako vyhovorku uvediem ze sem nechodim niak casto, takze na niektorych miestach este neviem ako veci povazujete za prehladne...
Intro 2: Na kalendari z roku 2007 som mal napisane tie najdolezitejsie hesla, ktore sa nedaju zapametat,
uz ani neviem od coho vsetkeho, no v sucasnosti najdolezitejsie veci tam su Internet Banking a Gmail.
A aj ked som dostal predtuchu ze na taketo veci, a rozne ine, si mam zaviest niaky notes, inak o to pridem, necakal som ze to pride tak skoro, a hlavne som necakal ze mamka bude po niakom case po celom byte utierat prach.. Samozrejme vdaka zvlastnemu vnimaniu poriadku mojej matky to zahodila, a som si isty ze uz aj moja babicka ktora sa dlho ucila pouzivat mikrovlnku by si dala v hlave dokopy, ze mlady clovek v modernej pretechnizovanej dobre, podla zakonov a ako tak aj rozumovo dospely, a okrem byvania aj samostatne zijuci nebude mat na stole polozeny niekolko rokov stary kalendar, kde su napisane hrubou cervenou rozne cudne pismena a znaky...
Ale dost bolo omackoviteho a nepodstatneho uvodu, podme konecne k veci.
Ak sa to da, potrebujem dostat vsetky hesla co su ulozene v Opere - samozrejme bolo by fajn ak by boli pripisane aj k akym uctom
Myslim ze kedysi naozaj davno som na to pouzil program Password Recovery, ci tak niak, ale ak si dobre spominam tak aj ked som mal niaku myslim trial verziu, to ukazalo bud polovicu slova, alebo nic...
Takze ak by ziskavanie tohto zoznamu hesiel nebolo uspesne,
chcel by som vediet ako zalohovat, a pod., bez sance na poskodenie, a ako najlepsim sposobom pouzit moju Operu spolu s heslami na cestach, cize aj na inych PC... (mozno by fungovalo a stacilo si brat so sebou subor/y co to ma/ju na starost, a uz len na inom PC skontrolovat verziu a jednoducho hodit do zlozky... nvm)
A kedze do 9. januara, kedze mam dovolenku, by som rad stihol formatovat PC ktore potrebuje uz ako sol,
sa mozno aj mozem spytat ako mozem najlepsie zalohovat Operu tak aby som mal potom znova ten isty skin, nastavenia, samozrejme hesla, a mozno aj cache a tieto veci by sa hodili... No to skor mozno uz zas kecam...
Ked uz budem venovat hodiny na formatovanie, nastavenie patricii, a instalovanim windowsu, programu, ovladacov a pod., tak 10 min ma nezabije
Ak existuje niaky iny sposob, budem rad, nech to je cokolvek.
Iste by som mohol kaslat na to, alebo dokonca ako by uz niekto urcite napisal, zavolat do banky, u gmailu pouzit sluzbu zabudnutie hesla, a na ostatne "dolezite" hesla (paypal a pod...) kaslat kedze sa uz niaky cas nepouzivaju a mozno ani nebudu,
ale bohuzial, nerad obtazujem cez telefon, nerad platim poplatky ak sa to da riesit i inak, a hlavne nemam ani nastaveny niaky overovaci kod cez telefon ci co to, kedze som u novej banky a okrem prihlasovacich veci a PINov som dalsie veci nestihol...
U Gmailu mam tiez niake prekazky, a to take ze ucet som si tam zriadoval strasne davno, viem len ze po niakom obdobi som si tam nastavil sekundarny (kam maju chodit hesla a pod..) email ktory uz bohuzial kvoli zmene produktu u providera neexistuje, a kontrolnu otazku nechcem riskovat aby tam nahodou nebola niaka blbost na ktoru si nespominam, ak tu otazku ovsem vobec mam nastavenu...
Ci uz mi to pojde alebo nie, rad by som sa sustredil na ten zoznam uctov a hesiel, docela rad by som zastavil spam/zmazal ucty na roznych strankach na ktorych som sa zaregistroval snad este pri mojom prvom vstupe na net... takze tak..
Dufam teraz ze to je prehladnejsie a lepsie...