Heslo pre Bios

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
pe.pe
Amateur
Amateur

Heslo pre Bios

Príspevok od používateľa pe.pe »

cawte,
mal by som takuto otazocku.

Doma mam zaheslovany jeden pc. Heslo je dane na bios, teda pri starte to pyta heslo.

a nedavno nam jeden ujcek instaloval wifi a vlastne bol to sestrin spoluziak. a jeho som sa pytal ze ci sa to da nejako zistit abo urobit abo nieco take aa on ze jasne uz mi to siel povedat, len ho stopli, takze nic nevjem :( neviete niekto o tom ako to obist bez hesla ? :)

Dakujem
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

Mam tak pocit, ze ked sa vyberie baterka z doskyx, tak sa heslo strati, ako aj vtsetko co bolo v BIOS-e nastavene. Mam pravdu?
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

pe.pe
Amateur
Amateur

no ako ano, to som tiez pocul, lenze som aj pocul ze to je dost riskantne, co sa tyka fungovania pc do buducnosti. potreboval by som nejaku konkretne funkcnu radu :P ja som nieco googlil ze univerzalne hesla su pre urcite typy biosu, ale tak aj nejak inac sa to mozno da :)
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

pe.pe > Odpoj PC od el. siete, otvor skriňu potom vyber batériu a zoskratuj kontakty a BIOS je bez hesla a vo výrobných nastaveniach. Samozrejme pred samotným skratom je dobré PC „naprázdno“ zapnúť (vytiahneš PC úplne z elektrickej siete a zapneš, síce sa nič nestane, ale vybiješ zostatkový prúd).

A neohrozíš žiadnym spôsobom chod PC do budúcnosti...
Blackburn
Star
Star

FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Blackburn > The page cannot be found
Blackburn
Star
Star

FABi2 napísal:Blackburn > The page cannot be found
ad2. http://www.cgsecurity.org/wiki/CmosPwd

ak ma nejaky z uvedenych BIOSOV, ked nie, bud google alebo ta baterka ako si pisal FABi2
pe.pe
Amateur
Amateur

ono to je vsetko super :) ale tak ked to heslo dam aj prec, tak mama zisti, ze heslo je prec :) takze hladam sposob, ktory by to obisiel bez zmazania a normalne som sa prihlasil na ten pc by heslo pytal. a ja to budem vediet obist bez hesla a mama sa tam bude prihlasovat s heslom :D take nemate ? :P
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

myslim ze existuju univerzalne hesla na bios ...skus pohladat... aaa preco by to mala mama zistit ?
Blackburn
Star
Star

joejoe napísal:myslim ze existuju univerzalne hesla na bios ...skus pohladat... aaa preco by to mala mama zistit ?
Lebo ked sa mu zapina pc zjavne od neho pyta heslo ktore zadali jeho rodicia resp. asi mama do biosu. Zrejme ma chalan nejake obmedzenia kedy si pc zapnut moze a kedy nie a chce to nejako obist. Ked zmaze heslo, tak jeho mama to zisti a bude mat problem.
joejoe
Light Professional
Light Professional

Blackburn napísal:Lebo ked sa mu zapina pc zjavne od neho pyta heslo ktore zadali jeho rodicia resp. asi mama do biosu. Zrejme ma chalan nejake obmedzenia kedy si pc zapnut moze a kedy nie a chce to nejako obist. Ked zmaze heslo, tak jeho mama to zisti a bude mat problem.
....hop... moja chyba myslel som ze ma bios zablokovany.

....kde ti to presne ukaze ze mas zadat heslo ?
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

joejoe > Neskúšal si si nikdy zablokovať BIOS? Heslo pýta vždy ešte pred začiatkom bootovania. Aspoň čo ja som sa stretol. Teda ani nemôže chlapec zvoliť nabootovať nejaké „LiveCD“ aspoň.
joejoe
Light Professional
Light Professional

FABi2 napísal:joejoe > Neskúšal si si nikdy zablokovať BIOS? Heslo pýta vždy ešte pred začiatkom bootovania. Aspoň čo ja som sa stretol. Teda ani nemôže chlapec zvoliť nabootovať nejaké „LiveCD“ aspoň.
nie neskusal...lebo mi to je na na dve veci... co som ja videl tak mi pytalo heslo len ked som chcel ist do biosu.....
pe.pe
Amateur
Amateur

akoze zas chlapec nesom hej ? :D ... bo doma mame dva pc. moj v izbe co normal pouzivam a druhy pouzivam na serever, ale na nom mam heslo, a to chcem obist.

a ano pyta to heslo ete pred bootovanim, a do biosu sa dostanem, ale tam tiez pyta heslo, takze to je heslo na bios podla mojho nazoru.
tak preto pisem o pomoc :P
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

joejoe > Existujú tam úrovne chránenia heslom... On má bohužiaľ asi „najhardcore“ a to je heslo už pred bootom.

pe.pe > Toho chlapca neber zle:) Hm pochybujem, že existuje niečo ako by si to mohol obísť bez hesla.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Hmm ... Ja mam taky divny pocit ze Asus, Gigabyte, Abit, Asrock a MSI dosky maju Jumper na celkove zmazanie BIOSu co spolahlivo maze aj Heslo.
Problem je ze nepoznas povodne cize ho nevies rucne nastavit naspat.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Shark NX > Taký jumper má spravidla takmer každá doska. Len niekedy je ho horšie nájsť, resp. je ich tam viac a kto sa do toho nevyzná tak v tom má cirkus.
pe.pe
Amateur
Amateur

no tak nebvjem no :D

ale dostal som chrobaka do hlavy koli tomuto preto lebo sestrin spoluziak nam instaloval wifi a som sa ho pytal ze ci sa to da, on ze jasnee zacal vysvetlovat ale sestra ho stopla, takze mam holy konsky :D takze vjem ze je tam moznost ze ano da sa to :D :D tak zistujem ako :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

FABi2 napísal:Shark NX > Taký jumper má spravidla takmer každá doska. Len niekedy je ho horšie nájsť, resp. je ich tam viac a kto sa do toho nevyzná tak v tom má cirkus.
Otvorit ... a Vacsinou Clear CMOS, CMOS, CLS, CLSCMOS
Napísať odpoveď