Hnedá voda v bazéne

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Komisar
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Hnedá voda v bazéne

Príspevok od používateľa Komisar »

ja mozem len odporucit ze pieskova filtracia je zaklad celeho kupania. ja som zainvestoval do filtracie a vyplatilo sa. Vysledkom je kvalitna cista a priezracna voda. Jeden cas som testoval bazen tak ze som vodu neosetroval a nechal odstat dlhsiu dobu az doslo k tomu ze voda zacala chytat zelenu farbu a dno bolo dost mazlave /riasa/. Za pouzitia chemie a pieskovej filtracie bol tento problem do par hodin odstraneny. takze piesok jednoznacne.
Ericek123
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ericek123 »

Ja mám podobný prolém ale moj bazen ma 12 000L a používam savo + kartušová filtracia a nie a nie sa tej hnedej vody zbavit mne to pride tak ze ten jeden filter nemoze take množstvo vody prefiltrovat. Mysím že vyskúšam tu pieskovcovu filtráciu, neviem ale čítal som že ak použijem pieskovcovu filraciu už potom nemožem používat savo? Je to pravda ? ďakujme.
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

ak pouzivas kartusovu filtraciu, tak ta by mala bezat den/noc, no nie je tam zarucene pri takej velkosti (12000l), ze sa voda vycisti uplne, na taketo velke bazeny je uz potreba pieskova filtracia, idealna je 4m3/h prostar 4, nechas bezat 4-5h denne a mas zarucenu cistu priezracnu vodu, raz za tyzden upravujes pH, chlor, pridavas pripravok proti riasam (Algaeastop, Algicid) a cistis filter filtracie (spatny chod, vyplach), savo mozes v pohode pouzit, len pri studnicnej vode je mozne ze ti po aplikacii zhnedne voda (resp. ozelenie), preto je potrebne po aplikacii chloru (ci uz savo, alebo iny chlorovy prirpavok) filtrovat aj 7-8h denne, po 2 dnoch by mala byt voda cista a priezracna. Netreba zabudat ani na chlorove tablety (idealne chlor triplex), ktore sa davaju do plavaka, ktory je v bazene, ked sa clovek nekupe, t.j. aj celu noc a cez den, jedna tableta vydrzi zhruba 2-3 tyzdne (velka).
Ericek123
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ericek123 »

Paradna odpoveď ozaj ďakujem akurat dnes som vypustil všetku vodu a zacinam plniť zase čistou, a pojdem kupit tu pieskovcovu filtraciu som zvedavý ako to pojde dik :)
Napísať odpoveď