Hodnoty podla db - formular

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
eSKo-man
Light Expert
Light Expert

Hodnoty podla db - formular

Príspevok od používateľa eSKo-man »

Ahojte.
Robím taký formulár pre update db a chcel som sa spýtať, či existuje nejaký spôsob ako ľahko zobraziť formulár podľa aktuálnych hodnôt v riadku tabuľky db.
Mám spravený stĺpec s vypísanými aktuálnymi hodnotami z nadpisom "Staré dáta" v ľavom sĺpci a v pravom stĺpci chcem mať práve formulár na update s nadpisom "Nové dáta". Mám tam rôzne selecty, práve preto by som to chcel užívateľom uľahčiť. Nech nemusia vypĺňať všetky údaje, ale len tie ktoré chcú.
Dopredu ďakujem za rady :smt006
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Hodnoty podla db - formular

Príspevok od používateľa audiotrack »

a tie hodnoty sú v db ako uložené? Je to jedna tabuľka? Sú to riadky alebo stlpce jedného riadku? ...
Nedá sa univerzálne odpovedať, ale ak je ten návrh nejako rozumne spravený, tak sa to dá celkom pekne zoptimalizovať aby to v tom kode nebolo duplicitne pre každú hodnotu
eSKo-man
Light Expert
Light Expert

Re: Hodnoty podla db - formular

Príspevok od používateľa eSKo-man »

Áno je to jedna tabuľka, vyberajú sa hodnoty podľa vybratého riadka (určí užívateľ), hodnotu vyberám podľa stĺpca.. jediné, čo ma napadlo sú použiť podmienky, ale to sa mi zdá veľmi pracné...počul som že by sa to dalo dobre vyriešiť cez jquery, ale neviem nič nájsť (ani neviem, čo hľadať :D ).
Napísať odpoveď