Hra 2048-text mode-- v C

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
matus13
Novice
Novice

Hra 2048-text mode-- v C

Príspevok od používateľa matus13 »

--Ma niekto nejaké riešenie tejto úlohy v C ? :)

Hra K vychádza z hry 2048 a podobne, ako aj hra 2048 sa hrá na poli o rozmeroch 4x4. Jediným rozdielom medzi týmito hrami je skutočnosť, že v hre K budete miesto čísel na hracích kameňoch používať písmená. Hráč vie tieto kamene posúvať do štyroch strán (v pôvodnej hre pomocou kurzorových kláves, v našom prevedení pomocou načítavania znakov, resp. reťazcov zo štandardného vstupu).

Každý nový ťah hry sa začína vygenerovaním náhodnej dlaždice s písmenom 'A' alebo 'B'. Pri pohybe do strán sa dlaždice presunú tak ďaleko do danej strany, ako je to možné. Zastaviť ich môže buď iná dlaždica alebo okraj hracieho poľa. Ak sa pri presúvaní stretnú (dotknú) dve dlaždice s rovnakým písmenom, spoja sa do nasledujúceho písmena v poradí abecedy. Napr. ak sa pri presúvaní spoja dve písmená 'C', vznikne ich spojením jedno písmeno 'D'. Výsledná dlaždica, ktorá vznikla spojením dvoch iných dlaždíc, už však nemôže byť v danom ťahu spojená so žiadnou inou dlaždicou s rovnakým písmenom.

Hráč dostáva za svoju hru body. Jeho skóre sa aktualizuje zakaždým, ak pri ťahu dôjde k spojeniu dvoch alebo viacerých dlaždíc. Spôsob výpočtu skóre je opísaný v samostatnej časti tohto textu.

Hra sa končí vtedy, keď sa na hracej ploche objaví dlaždica s písmenom 'K' (odtiaľ pramení aj názov tejto hry).

Vašou úlohou bude naprogramovať hru K v jazyku C implementovaním týchto dvoch modulov:

Modul samotnej hry K.
Modul reprezentujúci Hall of Fame (sieň slávy najlepších hráčov).

Tieto moduly obsahujú všetky potrebné funkcie na implementáciu hry K. V rámci modulu si samozrejme môžete vytvoriť aj ďalšie pomocné funkcie. Nesmiete však nijako meniť a upravovať hlavičkové súbory oboch modulov!
4chan
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Hra 2048-text mode-- v C

Príspevok od používateľa 4chan »

s c-čkom ti nwm pomôcť. nechceš to radšej v javascripte ako web-appka ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

@matus13: prečítaj si pravidla tejto sekcie: citajte-pred-zalozenim-temy-v-programovani-t123064.html
kompletné zadania ti tu nikto nebude robiť. Daj svoje riešenie a pýtaj sa na konkrétny problém ktorý nevieš vyriešiť.
4chan napísal:s c-čkom ti nwm pomôcť. nechceš to radšej v javascripte ako web-appka ?
lebo v javascripte si hotový guru
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

aspon rozhybal hera, to sa hocikomu len tak nepodari :salala:
4chan
Zablokovaný
Zablokovaný

XD noo ale v c-čku som ešte väčší kretén :D v js by som možno prišiel na niečo :D ale v c nehrozí. Audio track čo ma nepoznáš ja som predsa king-of-javascript , v pohode ti na zákazku nakodujem rýchlo varnú kanvicu ktorá sa transformuje na tarzana na cracku :D proste ani Steve nemá na mňa :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

tak si nakoduj lepsi program nez tu spamovat a pal do... no. :sneaky:
4chan
Zablokovaný
Zablokovaný

To je pravda, ty si veľmi múdri človek idem plakať :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: nakoujem si aj nových kamošov taký ako ti nestojí za nič :cry: idem spať zajtra ma čaká škôlka pre retardované deti. tak sa majte a toľko nefúkajte :)

//autoeditácia príspevku (03 Mar 2016, 22:28)
nakodujem nie nakoujem
Toomas
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Toomas »

Ja na tom teraz pracujem. Ale mám jeden problém. Mám všetko v poriadku aj hlavičkové súbory aj všetky knižnice proste všetko čo potrebujem. Len pri preklade main.c mi vypíše problém, že undefined reference to function ´nazov_funkcie´ . Nevedel by niekto v čom by som mohol mať chybu?
matus13
Novice
Novice

Toomas napísal:Ja na tom teraz pracujem. Ale mám jeden problém. Mám všetko v poriadku aj hlavičkové súbory aj všetky knižnice proste všetko čo potrebujem. Len pri preklade main.c mi vypíše problém, že undefined reference to function ´nazov_funkcie´ . Nevedel by niekto v čom by som mohol mať chybu?
Toomas keby si sa s nami podelil o svoj kod tak by sme ti pomohli
Toomas
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Toomas »

@matus13 .. ja kód celý nemám,, dnes som urobil len prvú funkciu bool is_game_won .. lebo nemá pre mna zmysel, keď nejde spustit celý test to len kvoli mainu. :) no mám akurát tie všetky súbory a v nich deklarácie a definície funkcií , preddefinované funkciu, jednu moju a main trochu upravený , ale tam som len pridal knižnice
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

To je sice uplne super, ale stale tu nie je vidiet tvoj kod. Takto ti mozme povedat len to, ze volas neexistuju funkciu 'nazov_funkcie'
matus13
Novice
Novice

aha chápem ..
Napísať odpoveď