Informacny system v C#

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Mahonacik
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Informacny system v C#

Príspevok od používateľa Mahonacik »

zdravim vas...programujem informacny system ako moju bakalarsku pracu. v programovani moc dobry niesom preto sa obraciam s problemom sem...ide o to ze nemozem prepojit databazu mysql workbnch s visual studio 2010. vytvoril som si vo workbench databazu ktoruu som chcel prepojit s visualkom pomocou Data - Add new data source- database - dataset - new conection (vyplnim vsetky potrebne udaje a test spojenia je kladny)- dam next oznacim si Tables a tu je problem ze ked kliknem na finish vyskoci mi chyba = "Could not retrieve schema information for table or view,, viete mi niekto poradit preco mi nenacita vytvorene entity s ich atributmi? dakujem.

K programu: vytvaram informacny system ako windows aplikaciu ktory bude sluzit pre autodopravu na ukladanie informacii o faturach objednavkach a podobne.

Resp je tu nejaky dobry programator ktory by to vedel spravit? samozrejme za nejaku odmenu :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Informacny system v C#

Príspevok od používateľa harrison314 »

Aby si sa pripojil na MySql tak potrebujes MySql data provider https://www.nuget.org/packages/MySql.Data/
Odobny by som sa vyskalal na MySql a pouzil MsSQL Express, ktory mas sucastou instalacie Visual Studia 2010.

Dalsia vec, z dektop aplikacie by som sa na databazu priamo nepripajal. Tam by som dal nejaku medzivrtvu (web servisy). A ak to ma byt iba lokalna aplikacia tak potom MS SQL CE (embedet databaza), alebo localdb.
Napísať odpoveď