Inteligentná plastelina

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ades »

kali520 napísal:Mala by sa rozlamat na male ciastocky proste ako ked nieco rozbijes s kladivom.
ale staci, ked trocha zavahas alebo neudries dosattocne silno a kladivo sa ti odrazi spat :wink:
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

ja som ju roztriestil tym, ze som z nej spravil valcek a supol nou o zarubnu :D tiez sa polka z nej rozpadla na crepiny... ktore sa samozrejme hned daju zlepit dohromady a mozes znova :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kladivom nie ale kamarat si ohol roh termosky, ked to samozrejme hned po rozbaleni skusal :-)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

v navode pisali ze si mas spravit ohrádku ked ides rozbijat ako ked v lese robis ohnik tak si das kamienky do kruhu :D

este som to neskusal ozaj a to ju mam rok :o idem na to..ak sa dlho neukazem na hojku tak sa mi kladivo odrazilo do hlavy :)
Exxon
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Exxon »

mam magneticku, to je ta uplne cierna, prdel je, ze ked som ju dal k magnetu(da sa objednat k plasteline, fest silny) normalne sa k nemu po case nasosla.
mlatil so po nej aj kladivom, ale ked som mal vacsi kus ustala to.. potom som riadne flakol po takom mensom, neodporucam to robit na koberci :lol:
bohuzial sa mi do nej nychytal bordel a trosku uz aj prismrdza :? (tomu sa asi da vyhnut slusnym zaobchadzanim, lebo segra ma svoju este dllhsie a nesmrdi)...
GlObO
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GlObO »

je to sranda ja mam doma 3 a dve som skombino
val teraz to vyzera este lepsie je to raz take velke
Dogwoggle
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Inteligentna plastelian

Príspevok od používateľa Dogwoggle »

Nepáči sa mi ako na tom ta firma z USA zarába, 10Ečiek za tak malo IP :shock:
A preto vam tu napisem navod ako si spravyť vlastnu IP, ktora sa líši len minimalne, záleží už len na vas čo si do nej ešte primiešate

No tak podme na podomacku vyrobu:
-Zoberieme si jednu nadobku do nej nalejeme 75ml vody a v nej rozpustime 12ml krystalickeho boraxu (ten zozeniete v kazdej lepsej drogerii ako hnojivo) (roztok A), zoberieme si druhu nádobku do nej nalejeme 75ml lepidla (musi obsahovať PVA, stačí obycajný duvilax, take biele lepidlo) (Rotok B) a rozmiešajteho v 50ml vody, stale miesajte a prilejte roztok b do roztoku A, tam sa vam vytvori taka zrazenina tu vyberiete rukami, zo začiatku sa vam to bude zdať take hnusne ale časom ked s toho odteče prebitočna voda, potom to bude na 95% identicka latka aku su mozte kupiť z USA, nizsie si mozte precitat ako urobiť na 100% identicku:) taku aku ju vyrobil jej vynalezca :wink:

Vyroba (Identicka):
-Myslim si že nikto z vas nema kyselinu boritu tak vam napisem postup na jej vyrobu, do nádobky si nasypte kryštalicky borax a sublipucnou reakciou s HCL alebo so sírovkou vam vznikne KB, ked už ju budete mať v roztoku stačí len priliať silikonovy olej a vybrat zrazeninu :wink:

Ak chcete inej farby tak do roztoku A pridajte potravinárske farbivo alebo akrylové farby

No vidíte aké je to jednoduché:)
sten32
Medium Star
Medium Star

Re: Inteligentná plastelina

Príspevok od používateľa sten32 »

Radšej dam par euro než by som sa z tim babral ceny den a vyšlo mi z toho nejake ho**o :lol:
Ja mam Svietiacu, Magneticku a normalnu tirkysovu...
Dogwoggle
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dogwoggle »

Ale funfuje to ja som si to spravyl v klude za pol hodku 1,5 kg a potom som ho rozdal po škole:D
Ractiv
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Ractiv »

...pekny clanok o inteligentnej plasteline som nasiel tu: http://gadgetmania.sk/inteligentna-plas ... aka-hmota/
...myslite ze je to vsetko co sa o nej pise pravda? ...oplati sa to za tu cenu kupit?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

vsetko nie - napriklad skakat som ju nevidel ale vyhrat sa s nou da celkom kvalitne, zalezi len od tvojej kreativity

funguje to na principe nenewtonovskej kvapaliny (uz neviem presne ako sa vola ten typ) kedy sa pri silovom posobeni viskozita znizuje - teda ak po nej tresnes kladivom tak sa rozbije ako porcelanova, jemnym tlakom noza ju rozkrajas ale sekom ju rozbijes atd.
Napísať odpoveď